Campionat de Catalunya d’Embarcació Fondejada 2020 (Arenys de Mar – 24-04-2021) Individual, Clubs i Joventut U21

Després de diversos ajornaments deguts a la pandèmia primer i per temporals després, finalment el passat 24 d’abril es va poder celebrar el Campionat de Catalunya d’embarcació fondejada 2.020.

La data inicialment prevista per la celebració de la prova era pel mes de març del 2.020 i l’escenari era Sant Feliu de Guíxols, però l’arribada de la pandèmia de Covid19 va trastocar tots els plans, suspenent la prova i amb un problema encara pitjor, doncs degut a aquesta, el delegat de la secció d’embarcació de la Federació Catalana, en Francesc Estrada ens va deixar. Amb tot això, es va intentar traslladar la prova per després de l’estiu, però una nova onada de Covid va evitar que es pogués dur a terme.

Ja al 2.021 s’havia previst una nova data per la prova, canviant l’escenari de Sant Feliu de Guíxols per Arenys de Mar, però un temporal aquesta vegada va impedir celebrar-la, traslladant-la finalment al dia 24 d’abril al mateix escenari.

Malauradament en aquesta data coincidia el Campionat de Catalunya de suret-mar 2.021, a la mateixa població i, tenint en compte que uns quants esportistes de la nostra Societat practiquen ambdues especialitats (suret i embarcació fondejada), finalment en comptes de presentar els 8 esportistes inscrits en primera opció, formant 2 equips, només hi van poder participar 3 companys, insuficients per a formar un equip de 4 integrants com marca la norma. La resta dels inscrits en primera instància van estar també a Arenys de Mar participant a la prova de suret. Això sí, els 3 participants que hi van anar ho fan fer amb moltes ganes i il·lusió per a fer-ho el millor possible.

Dissabte 24 d’abril:

7:00h – Concentració a les instal·lacions del Club Mar-sport al port d’Arenys de Mar. Seguint els protocols Covid es va procedir a la presa de temperatura i a la signatura de la declaració responsable. També es van repartir les bosses de pícnic per a tots els participants, que tot seguit es van dirigir cap a les embarcacions que els van ser assignades pel sorteig del divendres a la tarda.

8:00h – Reunió de totes les embarcacions a la bocana del port, on es va fer un minut de silenci en record pel Francesc Estrada.
8:30 – Un cop tots fondejats, comença la primera màniga. Aquesta es celebra a la barra de “Bangarró”, una zona de roques amb una fondària de 32-35 metres. Tot i el bon temps, una mica de corrent feia acte de presència, però sense ser cap impediment per a poder pescar amb comoditat. Força activitat entre els peixos, sent les captures més habituals els serrans, donzelles, cànteres, alguns pagres i alguns tords de bona talla. Però la diferència la van posar les xucles que, tot i no amolar-se en grans quantitats, l’embarcació Guaita va aconseguir fer-se amb la primera posició amb el nostre company Sergi Gobernado, que va aconseguir fer 55 peces amb un pes de 5kg.

11:30h – Finalitza la primera màniga, s’aixeca el fondeig i es posa proa cap a port. Una vegada a port, s’entreguen les captures i els esportistes es dirigeixen a fer via de les bosses de pícnic per agafar forces per a la segona màniga, on es feia canvi d’embarcació i de companys.

13:00h – Després de menjar i tornar-se a embarcar a les noves embarcacions toca fer proa cap a la zona de “Castells” , una barra de roques a 28-30 metres de fondària on es celebrarà la segona màniga.

13:30h – Comença la segona màniga, però l’activitat és molt minsa, això provoca que hi hagi una colla de canvis de fondeig de les diferents embarcacions a la recerca de possibles captures. Unes barques amb més o menys sort (o traça!) que altres a l’hora de trobar activitat sota l’aigua i finalment alguns peixos es deixen veure, sent novament els protagonistes serrans i donzelles, però en temes de pes la diferència la van marcar els que van aconseguir algun peix d’escata com vidriades, cànteres o algun pagell. Però els que van tenir millor sort en aquesta segona màniga foren les 3 o 4 barques que van aconseguir trobar les xucles i els pocs peixos “d’escata”, destacant-se de la resta.

16:30 – Acaba la segona màniga, canyes amunt, s’aixeca fondeig i novament cap a port.

17:00h – Ja a port és el moment de dirigir-se cap al pesatge per veure com ha anat tot plegat, alguns amb rostres més seriosos que d’altres per les incògnites sobre els resultats, però tots amb ganes de saber el desenllaç.

I poc després arriva el veredicte i… SERGI GOBERNADO de la Societat de Pescadors Esportius de Mar de Barcelona es proclama CAMPIÓ de CATALUNYA d’embarcació fondejada 2.020, acompanyat al podi pel pescador local David Rojas, del club Mar-Sport i d’en Xavi Pérez de Sant Feliu de Guíxols.

Per segon any consecutiu un esportista de la nostra Societat es proclama campió de Catalunya de l’especialitat.

A la classificació per equips, es proclama campiona la societat local d’Arenys de Mar, el club Mar-Sport i a la categoria SUB21 la nova campiona de Catalunya és la Xènia Janer de la Societat de Sant Feliu de Guíxols.

Tot i les dificultats per a trobar dates, prou embarcacions i aconseguir que tots els esportistes es puguéssin desplaçar en condicions, finalment va sortir tot bé i es va poder dur a terme el Campionat. Després d’aquest es va fer entrega de les captures a beneficència.

Cal destacar el bon ambient i la germanor entre tots els participants i organitzadors, així com la presència femenina i juvenil cada vegada més important per al futur del nostre esport.

Des de la nostra Societat volem felicitar a tots els participants, especialment als nostres companys Sergi Gobernado que finalment ha aconseguit ser Campió de Catalunya després de ser-hi ben a prop en altres ocasions, al Gaspar Barros i al Joan Gil per estrenar-se en aquesta competició, al també company nostre Òscar Ortiz pel seu bon paper i a la resta de participants per haver fet possible un any més el campionat.

No ens en volem estar de felicitar i agraïr també la tasca del Club Mar-Sport d’Arenys de Mar i de’n Pere Terol com a delegat de la Federació Catalana de Pesca Esportiva i càsting, també de la resta de Societats que hi van participar, doncs sense elles no seria possible dur a terme el campionat. MOLTES GRÀCIES!

2 Responses to Campionat de Catalunya d’Embarcació Fondejada 2020 (Arenys de Mar – 24-04-2021) Individual, Clubs i Joventut U21

  1. Sergio Gobernado ortega says:

    molt bona cronica com sempre

    • Societat de Pescadors Esportius de Mar says:

      Més bons van ser els teus resultats, senyor campió… MOOOOLTES FELICITATS!!!! Segueix així i a veure quan en podem fer una igual pel teu primer mundial 🙂

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *