2a Prova – 79è Campionat de Mar-Costa – Platges de Sant Sebastià i Sant Miquel (BCN) 9/10-03-2024

Després d’encetar la 79a edició del nostre campionat de Mar-Costa al Dic de l’Est del Port de Barcelona, anem a per la segona prova sense sortir tampoc de la nostra ciutat, a les nostres platges de referència, les més properes a la nostra entitat, al barri mariner de la ciutat, com són les platges de Sant Sebastià i de Sant Miquel, al barri de la Barceloneta.

Som-hi amb la segona de les sis proves programades pel campionat d’enguany i la segona també en la categoria de dues canyes. Tot i situar-nos fora del recinte portuari, no ens n’allunyem massa, doncs la mateixa instal·lació portuària és la que protegeix aquest espai de sorra de la majoria dels temporals i, tal com s’han anat movent els aires els darrers dies de la setmana, sembla que falta farà que així sia.

Previsions de pluja pel dissabte, pluja i vent, combinació poc agradable per a sortir de pesca. Tot el litoral català es revoluciona amb aquest temporal, per una banda per les esperades (i necessàries) pluges i per l’altra pel fort vent que en casos ha fet superar els tres metres d’alçada de les onades, la preocupació per part dels esportistes és evident i durant els darrers dies la majoria (o potser tots) han estat fent el seguiment de les diferents previsions meteorològiques, ja per aplicacions com per ràdio i televisió.

Però cal tenir en compte la situació de l’escenari de la prova, que amb les darreres obres de millora queda molt protegit dels temporals i per la direcció del vent previst, sembla que no hi haurà impediment per a poder dur a terme la prova. Altra cosa serà que els peixos tinguin ganes de sopar, tocarà aplicar-se.

Seguint la línia habitual, el dijous abans de la prova es fa el sorteig dels punts de pesca, dividint l’escenari en dos sectors, el primer situat al sud, al costat de la platja de Sant Sebastià i el segon situat al nord, al costat de la platja de Sant Miquel.

I arriba el dissabte, amb pluja i vent, però les previsions indiquen que a l’hora de la prova el mar estarà en condicions per la competició i que hi pot caure encara alguna gota.

Els encarregats de mesurar i marcar la platja ho enllesteixen ràpid, la situació temps ha deixat la sorra deserta i en pocs minuts ja estan tots els llocs marcats i mica en mica els esportistes van arribant i ocupant els seu espai.
S’apropa l’hora d’inici i la pluja torna a fer acte de presència, però aquesta no dura més de cinc minuts i no evita que es puguin muntar tots els estris sense gaires problemes.

21:00h – Comença la prova. Alguns van provant sort buscant els peixos a poca distància i d’altres proven l’estratègia contrària a la recerca de llarques distàncies per si els peixos corren per allà.
Els primers a fer acte de presència són els sargs, encara que malauradament, tot i ser força nombrosos, la talla mínima legal de l’espècie, 23 centímetres, fa que ben pocs puguin puntuar per la prova, sent alliberats i cercant aquells exemplars que sí que arribin a la talla necessària. El mateix succeeix amb les mabres, encara que la talla mínima d’aquestes és de 20 centímetres i en aquesta ocasió són menys comunes que els sargs, però algunes acabaran puntuant per la prova. L’altre espècie que acaba al pesatge és el llobarro, amb un exemplar de 300 grams. Finalment, malgrat les condicions meteorològiques encara s’han pogut aconseguir algunes captures interessants, tot i que és la prova amb menys varietat d’espècies dels darrers anys, amb només 3 espècies comptabilitzades. Platja sense gaire corrent, però amb presència d’algues arrossegades pel temporal, però que no eren impediment per a poder tenir els hams a l’aigua a la recerca de captures.


Una nit tranquil·la on s’ha pogut pescar amb força comoditat, per una banda per la poca afluència de gent a la platja i per altra perquè tot i el mal estat del litoral en general, aquest racó estava prou bé per a poder pescar.

02:00h – Acaba la prova, toca recollir i fer via cap al pesatge.

Finalment així acaba la jornada:

I el campionat comença a agafar forma, però pot canviar moltíssim a falta de quatre proves:

Ara farem una pausa del Campionat de Mar-Costa a l’espera que tinguem l’escenari a punt per a la propera prova, prevista pel mes de juny, però abans seguirem amb altres activitats, amb la propera la setmana vinent, on celebrarem la quarta prova del 45è Campionat d’Embarcació Fondejada a les aigües de Sant Feliu de Guíxols. Fins llavors, salut i bona pesca!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *