3a Prova – 45è Campionat d’Embarcació Fondejada – 02-03-2024 (Mataró)

Tornem a les aigües del Maresme, tornem a Mataró, però a una zona diferent de la que vam visitar a la primera prova del campionat. Unes previsions meteorològiques incertes i una competició de pesca, què en pot sortir?

Doncs encetem un nou mes i ho fem amb la tercera prova del Campionat d’embarcació fondejada, tornem a al mateix port de la primera prova del Campionat, però aquesta vegada el planning era pescar en una zona diferent i segons les condicions del temps tocaria una o una altra.
Durant tota la setmana l’evolució de les previsions va variant, però sembla clar que calma calma no n’hi haurà de manera que cal estar pendent de si és segur embarcar-se i en cas que així sigui, esperar fins al darrer moment per triar la zona on fondejar.
Seguint la pauta normal de les nostres activitats, el dijous abans de la prova es du a terme el sorteig dels punts de pesca, de manera que ja només falta que arribi el dia i sucar els ploms.

I arriba el dissabte.

06:45h – Ja estem tots a punt d’embarcar, intentarem ser el més puntuals possible, doncs les previsions són que al migdia pugi força el vent i cal intentar evitar-ho. Encara és fosc, però no trigarà a clarejar, el cel està sense núvols i sembla que Neptú està de festa i l’aigua està remoguda, però tampoc en excés i és segur sortir a navegar. Això sí, descartem anar a un dels punts de pesca que s’havien valorat, l’estat del mar no ens ho aconsella de manera que provarem sort amb la segona opció.

07:45h – Una vegada fondejats, comença la competició. Força corrent i onades, però poca activitat dels peixos, de manera que es decideix provar sort a una banda diferent. A la nova zona triada ens costa una mica més de fondejar, la barra és més estreta i per a que tothom quedi situat correctament sobre d’ella s’ha d’anar molt amb compte a trobar el punt just… ho provem fins a tres vegades, però l’àncora no acaba d’agafar bé, garrejem i l’activitat dels peixos avui tampoc és res de l’altre món. Solució? Aixecar el fondeig i canvi de zona.
Nova zona i ara sí, el fondeig agafa bé i sembla que els peixos tenen ganes d’esmorzar, de manera que van pujant a bord cànteres, vaques serranes, pagres, pagells, serrans, vidriades, diversos làbrids (donzelles, llavions, grívies), esparralls i fins i tot alguna boga i un sorell, de manera que la segona meitat de la competició és força més animada que la primera.

12:00h – Canyes amunt i cap a port!

Finalment així acaba la cosa:

Queden encara dues proves del campionat i tenim un triple empat a la segona posició, la cosa està força apretada i res està decidit així que veurem si a la propera prova a Sant Feliu com es posicionant el campionat. De moment, tornarem la propera setmana amb la segona prova del 79è Campionat de Mar-Costa, aquesta vegada trepitjant la sorra de les platges de Sant Miquel i Sant Sebastià de la nostra ciutat. Fins llavors, salut i bona pesca!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *