4a Prova del 77è Campionat de Mar-Costa – Moll de Pescadors (Port de Barcelona) – 03-07-2022

3a prova a una canya, 4a de la general i darrera visita del 77è Campionat de Mar-Costa al Moll de Pescadors al Port de Barcelona. També és la darrera prova abans de començar a descartar resultats, de manera que es presenten canvis a la vista a la classificació, jornada interessant!

Un campionat que consta de 6 proves, 3 de les quals amb una canya i les altres 3 amb dues. Fins ara se n’havien celebrat 2 amb una canya al Moll de Pescadors i una amb dues canyes a les platges de Sant Sebastià i de Sant Miquel (Barceloneta), de manera que aquesta és la darrera prova a una canya del campionat d’enguany.

A les proves a una canya hi ha l’opció de pescar amb boia (suret), amb plom (fondal) o amb cebador (feeder), de manera que tot i que la modalitat predominant (i amb diferència) és la pesca amb boia, a la recerca de captures fa que alguns també provin sort amb les altres opcions.

Com sempre, el dijous abans de la prova es fa el sorteig dels punts de pesca al nostre local social, repartint la meitat de cada equip participant a cadascun dels dos sectors.

El dissabte els encarregats de la Junta marquen els punts de pesca per tenir-ho tot preparat pel diumenge.

I finalment arriba el diumenge.

06:45h – Concentració i entrada al recinte. D’aquí tots els esportistes van passant cap al seu punt de pesca. Un cop allà, es comença a descarregar tota la impedimenta i a muntar una considerable exposició de material de pesca, confiant en encertar l’estratègia per enredar el major nombre de peixos.

07:45h – Es comença a brumejar.

08:00h – Botzinada i hams en remull! En aquesta època de l’any acostuma a ser habitual la presència de petits pelàgics rondant per la zona i, com s’esperava, així era. Un munt de petits peixets rondaven per superfície, de manera que era d’esperar que els depredadors rondéssin per allà, demostrant-se ja de primera hora amb la més que intensa lluita del nostre company Joan Espinosa amb un espet (Sphyraena sphyraena) que li va faltar poc pel quilo i mig de pes.

També altres depredadors de certa mida éren per allà, com els lliris o titoleros (Pomatomus saltatrix), juntament amb altres depredadors més modestos com són les oblades i els sorells.

El mes de juliol acostuma a ser sinònim de calor i xafogor i aquesta vegada es van complir les expectatives, jornada assoleiada, amb lleugera brisa i temperatures altes, però més suportables que en altres ocasions.

A mig matí es va fer una pausa de 20 minuts per permetre la càrrega de gel d’una embarcació de pesca, de manera que variaria l’hora de finalitzar la prova en 20 minuts.

En els darrers anys són més les espècies que es deixen veure per aquestes aigües portuàries, en aquesta ocasió els més comuns van ser els esparralls, a diferència d’altres anys hi havia menys sorells, però també es van veure cànteres, pagells, burrets, llepissosos, salpes, xucles, alguna castanyola, un llavió i en aquesta ocasió es van veure tres representants de la família dels mugílids: galta-rojos (Liza aurata), llisses veres (Chelon labrosus) i el menys habitual a la zona, un cap-pla (Liza ramada, conegut per alguns també com “albur”).

El peix va sortir bastant repartit en el sector frontal, mentre que al sector lateral, en aquesta ocasió va estar més actiu a la part final d’aquest, al contrari del que va passar en aquestes mateixes dates l’any passat.

13:20h – Botzinada i canyes amunt!

I finalment així va acabar la jornada:

El campionat es comença a definir:

Per la propera prova del Campionat es tornarà a trepitjar sorra, però ja serà després de l’estiu. Per aquesta propera prova ja es començaran a descomptar els pitjors resultats de cada esportista, de manera que potser veurem alguns canvis a la classificació, encara no hi ha res decidit i queda molta teca encara fins al novembre.

Ens tornarem a trobar a finals d’aquest mes de juliol per la celebració de la 68a edició del Concurs de la Mare de Déu del Carme, en aquest mateix escenari. Abans d’aquesta prova, també tindrem representació dels nostres esportistes al Campionat de Catalunya d’equips de suret que es celebrarà a Deltebre. Fins llavors, salut i bona pesca!!

P.D. Algunes “espècies exòtiques” també es deixen veure en algunes ocasions, però hauríem de treballar per intentar que aquestes “espècies” vagin desapareixent de les nostres aigües.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *