2a prova – Campionat d’embarcació fondejada 2021 – Sant Feliu de Guíxols – 5 de juny

Després de la jornada d’entrenament del passat 22 de maig a les aigües de Sant Feliu de Guíxols, aquest dissabte van tornar els mateixos participants a les aigües del Baix Empordà per a dur a terme la segona prova del Campionat d’Embarcació fondejada 2021.

El passat 22 de maig estava previst celebrar la segona prova del Campionat d’embarcació fondejada a Sant Feliu de Guíxols, així que els dotze esportistes participants van viatjar fins allà per embarcar-se i intentar enredar el major nombre possible de peixos i, així va ser, un dia amb força activitat piscícola amb picades contínues a les tres embarcacions i a tots els participants. Un dia amb mar de fons i vent canviant, però l’activitat del fons feia més fàcil la jornada. Molta boga, sorell, pagells, aranyes, alatxes i verats anaven pujant a bord a les tres embarcacions… almenys durant les primeres dues hores i mitja. Després, el vent va començar a aixecar una mica l’estat del mar, fet que va fer que un dels patrons decidís aixecar el fondeig i posar rumb cap a port per motius de seguretat. Un malentès sobre aquesta decisió juntament amb les altres embarcacions va fer que els altres participants seguissin pescant, de manera que una vegada a port, per votació entre tots els participants es va decidir invalidar la prova i posposar-la per més endavant. Es va acordar que a la nova data, anirien els mateixos tripulants a les mateixes embarcacions, a les posicions que s’havien decidit per sorteig el dijous 20 de maig. No es va fer el recompte de les captures, només es van pesar i es va fer entrega d’elles a Càritas de Sant Feliu de Guíxols, 62kg de peix que es va destinar a persones necessitades.

Dissabte 5 de juny, toca fer camí cap al Baix Empordà, a la Costa Brava, previsió d’aigua una mica remoguda i cel ennuvolat, tot i que de vegades les previsions no acaben de ser ben bé com el que finalment acaba succeint.

7:00h – Concentració al Port de Sant Feliu de Guíxols. Salutacions guardant les distàncies, mascaretes, presa de temperatura i signatura de la declaració responsable del protocol Covid. Alguns amb més son que altres, però amb ganes de tornar a remullar els ploms i provar sort, doncs l’activitat a la “jornada d’entrenament” va ser molt bona i això sempre ajuda a motivar als esportistes.

7:30h – Tots embarcats i des de port es posa proa cap a la zona de pesca. Com sempre, durant el camí alguns aprofiten per anar muntant i preparant els últims detalls per a la jornada, tot i el moviment de les embarcacions durant la navegació. Tot xafardejant les sondes de les embarcacions, es decideix el punt on llençar l’àncora i fondejar, a l’espera d’encertar i poder fer una bona pesquera. De vegades hi ha que voltar una mica fins que no es troba el lloc que acabi de convèncer, però així és la pesca!!

8:15h – S’avisa per ràdio que comença la prova. Tot i les previsions, ja de bon matí el sol llueix amb força i alguns decideixen treure’s de sobre algunes capes de roba, la calor comença a apretar de bon matí i en alguna embarcació l’activitat augmenta una mica més la sensació de calor. Son les bogues i els verats els primers que es deixen veure, també alguna alatxa i algun sorell dónen senyals de vida als primers minuts. Onada llarga i ball de les embarcacions fan una mica més complicada la pesca, però res que impedeixi dur a terme la prova amb tota seguretat.
Sembla que no totes les embarcacions han trobat el peix, canvis de fondeig i algunes voltes a la recerca de grups de peixos, ara sí que sembla que alguns l’han encertat una mica més, d’altres potser no.

Les previsions a diferents mitjans indicaven que l’estat del mar aniria millorant, però segueix mantenint la mateixa tònica durant tota la jornada, fins i tot sembla que l’alçada de les onades s’incrementa una mica, però es pot pescar sense més problema que el ball dels tripulants.
Alguns pagells, vidriades, aranyes, forcadelles, donzelles, serrans i petites cànteres van pujant a bord, molts indultats per estar sota talla (especialment cànteres), però l’activitat ha baixat molt respecte a la que hi havia a primera hora.

Durant tot el matí, els canvis de vent i de corrent han fet bornejar les embarcacions, movent-se així en forma de ventall i variant el punt exacte de pesca, però és ja a darrera hora on es comença a garrejar i una de les embarcacions té problemes amb el fondeig, doncs l’àncora ha trencat una de les seves puntes i l’embarcació ja no s’aguanta a lloc. És per aquest motiu que es decideix donar per finalitzada la prova a manca de 10 minuts per complir les 4 hores.

12:05 – S’avisa per ràdio que s’acaba la prova, toca recollir i posar proa cap a port, camí que serà una mica més llarg de tornada per l’estat del vent i del mar, però amb paciència s’arriba a tot arreu i sobretot a bon port.

Un cop a port, es procedeix al recompte i pesatge de les captures. Finalment és així com acaba la jornada:

La classificació es mou una mica, però segueix molt oberta a tots els camps, sembla que per la propera prova encara hi pot haver més moviment, a més, hi ha que tenir en compte que a final del campionat, es descarta el pitjor resultat de cada esportista, així que els canvis estan assegurats.

Aquest any també hi ha un premi especial per al patró que aconsegueixi el major pes total de captures en una sola jornada, un equip complert de sonda LOWRANCE ELITE FS9′ amb transductor tribanda, gentilesa de la botiga de pesca STOREFISHER (www.storefisher.com). Pels resultats d’aquesta prova, de moment la sonda deixa Vilanova i la Geltrú i viatja cap a Sant Feliu de Guíxols… seguirà viatjant o es quedarà al Baix Empordà? Veurem com van les properes proves!!
També es va sortejar una tauleta gentilesa de Professional SF services/Storefisher, que finalment es va endur el nostre company Mito Martínez.

Després de la prova, es van entregar les captures a Càritas de Sant Feliu de Guíxols, per a evitar transportar els peixos molt lluny, facilitant l’arribada del peix en perfectes condicions per ajudar als més necessitats.

Volem agraïr les facilitats i l’ajuda que ens han brindat una vegada més els nostres amics de la Societat de Sant Feliu de Guíxols, així com l’esforç del nostre delegat d’embarcació fondejada, l’Albert Berdalet, que realment està fent una feina titànica quadrant-ho tot per a poder tirar endavant un magnífic campionat on cada vegada sembla que el nivell va millorant més i més… en tots els aspectes!

Ens tornem a trobar el dia 20 de juny, en aquesta ocasió en una prova de Mar-costa al Port de Barcelona, tot i que abans, alguns companys també participaran al Campionat de Catalunya d’Embarcació Fondejada a la categoria de DUOS que es celebrarà el dia 12 en aigües de Badalona.
Fins llavors, salut i bona pesca!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *