4º «Aplec» de veteranos – Dique del Este – Puerto de Barcelona (30-11-2019)

Y finalmente llegamos a la última de las actividades de la temporada 2019 en la modalidad de Mar-Costa, donde nos volvemos a encontrar en el dique del Este del puerto de Barcelona para celebrar el último «aplec» en horario de tarde/noche.

Aquest any altra vegada han estat 4 els Aplecs que ens ha autoritzat el Port de Barcelona per celebrar dins les seves instal·lacions, activitats molt esperades per alguns, doncs la possibilitat de pescar en una zona poc castigada on s’hi poden trobar espècies que en altres escenaris són pràcticament inexistents i la comoditat de no haver de sortir de la nostra ciutat per fer-ho doncs ho converteixen en una activitat molt llaminera.

Després de complimentar tots els punts que el protocol exigeix per a poder entrar a pescar en una zona d’accés restringit (assegurança per l’activitat, control de tots els participants amb una antel·lació de dues setmanes, limitació d’aforament i de vehicles autoritzats, etc.) toca posar-se la roba de pescar i preparar els estris per poder dur a terme una tarda nit de pesca.

Tot i estar a les portes del mes de desembre, sembla que les temperatures no seran dures, setmana típica de tardor, amb caloreta al sol i fresca a l’ombra, amb nits sense puntes de fred i en general cel clar… sembla que pel dissabte es mantindrà la tònica, absència de vent a la zona i pinta que la majoria de roba d’abric possiblement s’acabi quedant al cotxe, fins i tot algun company comença l’activitat amb màniga curta.

15:45h – Concentració al punt de sempre per agrupar-nos i dirigir-nos cap a la zona de pesca. Prèviament, el delegat de Mar-costa de la societat ja s’ha posat en contacte amb la Policia Portuària per que estiguessin preparats per obrir el recinte on es celebrarà l’activitat, seguint el protocol de sempre.

16:00h – Una vegada ja hi som tots, circulem en fila cap a la zona de pesca passant pel control de la guixeta de la duana d’accés al Moll Adossat, on després de presentar novament la llista, ens donen pas cap a la zona de pesca. Recordem que aquesta està tancada per tractar-se d’una zona d’accés restringit i és la mateixa Policia Portuària qui ens ve a obrir per poder entrar-hi.

Una vegada a dins, els membres de la Junta procedeixen a marcar els punts de pesca. Recordem que al tractar-se d’un Aplec i no d’un concurs, com sempre, els punts no s’han decidit per sorteig, els punts s’han decidit agrupant els participants pel grups que ells mateixos han triat, doncs al no haver de pesar captures ni puntuar, es tracta de poder gaudir d’una estona de pesca amb aquells companys amb qui es té més afinitat (bé, cal dir que també és pel fet que alguns comparteixen vehicle i pescant junts s’estalvien d’haver de caminar carregats d’un punt a l’altre). Alguns companys demanen estar a una punta, d’altres demanen estar a l’altra i, com sempre, els membres de la Junta es queden al mig de tots, d’aquesta manera estan a mig camí de tothom per si de cas.

La peculiaritat de l’escenari es presta a practicar diferents modalitats de pesca, com així es demostra amb el que es veu per la zona. Alguns pescant amb caixó, tant a fondal com a boia. D’altres a llancer cercant grans distàncies, d’altres a distàncies mitges. També hi ha qui prova sort a spining, qui practica la pesca «iso» (o pesca japonesa) i d’altres que preparen material més contundent amb canyes molt robustes cercant els grans depredadors de la zona.

No gaire després d’haver-ho muntat tot, comença a caure la nit, però alguns ja havien aconseguit alguna captura interessant, tot i que l’activitat a primera hora hi és, però de forma discreta.

Són diferents les espècies que es van veient, sargs, esparralls i diferents serrànids són els més vistos en proximitat, així com les violentes picades dels meros, alguns dels quals s’aconsegueixen pujar a superfície (petits exemplars són retornats a l’aigua després d’alguna fotografia de rigor). A certa distància surten alguns petits congres, alguna orada i corball i, a distàncies més llargues, els pagells i els besucs blancs són els protagonistes, alguns de bona talla. Ja entrada la foscor la talla dels congres augmenta, així com el número d’exemplars capturats, sent alliberats els més petits a veure si podem gaudir d’ells altra vegada quan siguin més grans.

Durant la prova també alguns anaven seguint com anava el Campionat de Catalunya de Llancer a Gavà, on alguns dels nostres companys hi participaven, aconseguint destacables resultats alguns dels nostres socis, com la segona posició de Rafael Gonzàlez i la quarta de David Romero i gairebé també en el TOP10 Jaume Calduch que al final es va fer la la onzena posició. Moltes felicitats a tots!

22:00h Comencem a desmuntar tots els múltiples trastos que hem fet servir per pescar, que no són pocs, vénen les salutacions i com no, xafardejar el que han pescat els companys, alguns prenent nota de les tècniques i els materials, que com en tot, a la pesca cada dia s’aprenen coses noves.

23:00h Sortida del recinte, es tanca la porta, s’avisa a la Policia Portuària i ja fins l’any vinent.

Volem agraïr a tots els que han participat a les activitats, als qui les han organitzat i donar les gràcies també al Port de Barcelona per haver-nos permès un any més poder gaudir d’un privilegiat escenari de pesca. Tot i que les activitats de Mar-costa de la Societat s’han acabat fins l’any vinent, encara queda alguna cosa més abans que s’acabi l’any, així que encara ens tornarem a trobar aquest mes de desembre.

Fins llavors, salut i bona pesca!

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *