Qui Som?

Societat de Pescadors Esportius de Mar de Barcelona
Som un club de pescadors de reconegut prestigi , situats prop del Port de Barcelona, amb una marcada empremta a la ciutat.
La societat fou fundada el 12 de gener de 1932 per apassionats de la pesca esportiva, passió que encara es manté entre els nostres socis.
Més de 80 anys d’experiència ens avalen, mantenint sempre la il.lusió i la passió per allò que ens agrada.
Participem constasocietat de pescadors esportius de mar barcelona 087(www.societatpescadorsbarcelona.com)ntment en diferents activitats, concursos i aplecs organitzats per la nostra junta directiva, amb un extens palmarès en diferents competicions, ja sigui en àmbit local, estatal i també internacional.
Durant els més de 80 anys d’existència, la societat ha anat evolucionant amb els canvis i entrebancs que s’han anat succeïnt al nostre voltant, per a poder seguir practicant l’esport que més ens agrada, la pesca.
Des de la Societat de Pescadors Esportius de Mar seguim treballant de forma ambiciosa per que mai es perdi l’afició de poder gaudir d’un esport a l’aire lliure relaxant i excitant que ens ha acompanyat durant la nostra historia.

Amb la denominació de SOCIETAT DE PESCADORS ESPORTIUS DE MAR DE BARCELONA, fou fundada la nostra societat el 12 de Gener de 1.932, en una reunió celebrada al local de l’Agrupació Sardanista de Barcelona, on assistiren 80 pescadors de canya, molts d’ells procedents d’una altra Societat, que amb un altre nom funcionava des de l’any 1.927.
La primera seu social estaba situada al carrer Blai número 61, al “Bar Ruzafa”, al barri del Poble Sec de la nostra ciutat.
Ja des del moment en el que es va fundar la Societat, aquesta va comptar amb un local guardacanyes flotant per als seus socis, on poder disposar molt a prop del lloc de pesca els estris necessaris per poder gaudir del nostre esport. El local estava situat a l’Escullera de la ciutat, al conegut “Rompeolas”, on també disposàvem de instal.lacions adaptades per a la pesca, conegudes per toits els pescadors com a “calades”.
A més del primer societat de pescadors esportius de mar barcelona 119(www.societatpescadorsbarcelona.com)local social, la nostra seu ha patit dos trasllats al llarg de la seva historia:
*Del Maig del 1.955 fins al juny del 2.006 la nostra seu estava situada a la Rambla de Santa Mònica número 23, al principal 3ª.
*Des del juny del 2.006, les nostres instal.lacions estàn situades al carrer de Santa Elena número 2, al barri del Raval de la nostra ciutat.

 

Tot i la guerra civil que varem patir (1.936-1.939) la Societat no es va dissoldre, tot i que degut al conflicte les seves activitats esportives van quedar reduïdes al mínim, pràcticament anul·lades del tot, però a partir de l’any 1.940 va reempendre la seva activitat normal.
En aquells temps la pesca era una activitat molt apreciada per molts dels nostres conciutadans, i en poc temps es va haver d’ampliar el guardacanyes del “Rompeolas”, i la llavors anomenada “Junta de Obras del Puerto” va col.laborar en cedir-nos una nau situada a l’antic Far de l’escullera, l’any 1.934, que va seguir creixent i creixent necessitant una nova ampliació en poc temps, de manera que cada vegada hi havia més gent que podia gaudir de la pesca de manera còmode i segura a la nostra ciutat.
Quan la Societat va néixer, la quota anual era de 75 cèntims de pesseta i hi havia una colla de premis humorístics a les diferents activitats que s’organitzaven, concursos de pesca de tres modalitats: Lliure, Morralla i Llíssera.

societat de pescadors esportius de mar barcelona 091(www.societatpescadorsbarcelona.com)
Amb el temps, el calendari de competicions es va anar ampliant amb diferents modalitats, com les següents:
El Setembre de 1.933 es va fer el primer concurs infantil, que es segueix celebrant ininterrompudament anualment, amb diferents localitzacions
El Setembre de 1.945 es va celebrar el primer concurs de pesca marítima al llancer (Surf-Càsting), també va ser el primer concurs de l’Estat Espanyol d’aquesta modalitat, celebrat a la platja de Mataró, patrocinat per la Federació Regional de Pesca – Catalunya, i que fins l’any 1.952 es va celebrar a la platja del Masnou.
Març de 1.951, s’incorpora al nostre calendari de competicions el primer concurs de pesca fluvial (Ciprínids), per poder satisfer la gran demanda dels socis aficionats a la pesca en aigües continentals, sorgint així la secció de pesca fluvial de la Societat.
El 20 de juliol de 1.952 es va celebrar el primer concurs de pesca marítima al llancer amb la denominació de “Concurs de nostra Senyora del Carme”, que es segueix celebrant cada any el diumenge més proper al 16 de juliol.
El juny de 1.969 es constitueix la Secció de Pesca Marítima des d’Embarcació, celebrant el primer concurs el 9 de novembre del mateix any, amb 96 participants a les aigües exteriors del port de Barcelona.

A més dels concursos i competicions que s’han mantingut des del 1.952, també s’han celebrat nombroses excursions de “Pesca i Família”, utilitzant autocars, trens especials i també avions fletats per la Societat per a conèixer llunyans llocs per practicar l’esport que tant ens agrada.
En principi, totes les competicions organitzades per la Societat, excepte el concurs infantil, eren puntuables per al Campionat Nacional i Regional. El Campionat Nacional es decidia a favor del pescador i la Societat federada que, en competició hagués aconseguit el peix de major pes durant la temporada i de la mateixa manera s’assignaven els títols de Sots-Campió i campions Regionals, amb pesos en sentit descendent.

societat de pescadors esportius de mar barcelona 197(www.societatpescadorsbarcelona.com)

Totes les dades s’obtenien per mitjà de classificacions dels concursos celebrats per al Societat, que éren enviats a la Federació.
Des de llavors, al Palmarés de la Societat hi ha diferents trofeus nacionals i internacionals en les diferents modalitats de pesca en les que s’ha participat.

 

 

Des de la creació de la Societat, hem tingut els següents Presidents :
Sr Francisco Macià del 12-01-1932 al 26-04-1934
Sr Salvador Palanques del 26-04-1934 al 24-03-1955
Sr Ramón Marsal del 24-03-1955 al 25-04-1963
Sr Gabriel Prat del 25-04-1963 al 30-04-1971
Sr Manuel López del 30-04-1971 al 02-06-1975
Sr Miguel Nicolau del 02-06-1975 al 15-01-1987
Sr José Mª Prat del 15-01-1987 al 02-01-1991
Sr José Luis Selles del 02-01-1991 al 13-01-1994
Sr José Ruiz del 13-01-1994 al 14-04-2000
Sr Félix Muñoz del 14-04-2000 al 10-12-2001
Sr Josep Puchalt del 10-12-2001 al 01-04-2010
Sr Francisco Porcar Senabre (01-04-2010 al 01-06-2016)
Sr Jorge Bonafonte (actual president)

La junta actual és la següent:

Sr. Jorge Bonafonte – President
Sr. Christian Buscemi – Vicepresident
Sr. Santiago Estrany – Secretari
Sr. Francisco Porcar – Tresorer
Sr. Félix Muñoz – Vocal 1
Sr. Francisco Bernardo – Vocal 2
Sr. Albert Berdalet – Vocal 3
Sr. Joan Manel Espinosa – Vocal 4

 

escut2

7 Responses to Qui Som?

 1. Joan Espinosa dice:

  Molt bona la foto,
  Em sembla que hi reconegut a Paco Pocar dret a la esquerra i a Eduardo ajupit i no se si en Bernardo és el que fa dos més a la esquerra de Paco.
  una salutació

  • Societat de Pescadors Esportius de Mar dice:

   Doncs el Paco i el Barnardo no hi eren a la foto allà, a l’esquerra qui destaca més és el Josep Puchalt, que fou l’últim president abans del Paco. Si et fixes darrera de l’Eduardo, a la dreta de la foto, veuràs el cap del Fèlix, tot i que sense una sola cana i amb els cabells més llargs. La foto és del 50è aniversari de la Societat, l’any 1.982 i el fet que vagin alguns amb petos numerats i un parell encara portin barrets, diguem-ne poc «comuns» (un barret de copa i un salakof) és per que entre molts actes que es van celebrar per aquella efemèride, es va fer una gimkana per la zona marítima de la ciutat.
   Salut!

 2. Yuko dice:

  Hola

  Estoy buscando un curso de pesca de la playa cerca de Barcelona para mi niño (11 años) y su padre.
  Si lo tenéis o lo sabéis aun sitio, me enviais la información por favor.

  Gracias

  Yuko

  • Societat de Pescadors Esportius de Mar dice:

   Hola Yuko,
   Lamentablemente a fecha de hoy no podemos ofrecerte ni recomendarte ningún curso de pesca para niños por nuestra zona ni a corto plazo para adultos, pero tenemos el proyecto de volver a organizar eventos como estos en cuanto nos sea posible (son necesarios permisos, licencias, etc.).
   Tan pronto como pueda estar en marcha la organización de alguna actividad de este tipo, avisaremos tanto aquí en nuestra web como en las redes sociales.
   Saludos

 3. Glòria dice:

  Hola Yuko,

  Prova la botiga Calicó del Born, a la pl, de les Olles. Allà organitzaran cursos de pesca per a nens.

  Jo també hi estic interessada 🙂

  Glòria

 4. Jeroni Queralt dice:

  Hola companys pescadors, sóc un simple aficionat pescador, amb llarga experiència al món de la pesca des de platja, surfcasting. Que haig de fer per tindre informació de la vostra entitat? Preu, concursos, etc.
  Gràcies pel vostre temps

  • Societat de Pescadors Esportius de Mar dice:

   Hola Jeroni,
   En uns dies tindrem ja penjat a la web el calendari d’activitats del 2020, doncs estem pendents d’algunes confirmacions (calculem que entre 1 setmana i 10 dies estarà a punt). Per la informació sobre quotes, etc. ens pots trobar els dijous per la tarda de 18:30 a 20:00h al nostre local social del carrer de Santa Elena núm. 2 – 08001 – de Barcelona. Si no t’és possible passar pel nostre local social, pots trucar-nos per telèfon de dilluns a divendres (no festius) per la tarda al fixe 93 442 62 67 o al mòbil 630 064 377 i el nostre secretari Santi t’explicarà el què i com.

   Salutacions

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *