4ª Prueba – 45º Campeonato de Embarcación Fondeada – 16-03-2024 (Sant Feliu de Guíxols)

Llegamos a la penúltima prueba de embarcación de esta temporada, donde toca posicionar la clasificación general (o no) a falta de la última. Volvemos a las aguas ampurdanesas y llega un cambio de plusmarca.

Doncs ja som a la quarta prova del 45è Campionat d’Embarcació Fondejada, tornem a Sant Feliu de Guíxols, però aquesta vegada canviem d’escenari, anem a la zona on volíem anar a la darrera visita al Baix Empordà i que per les condicions del vent i el mar, vam haver de fer un canvi de zona de pesca.
Aquesta vegada el mar en calma i l’absència de vent ens donava la llibertat per a poder anar a la zona que més ens agradés, de manera que com ens vam quedar amb les ganes d’anar cap al nord a la darrera visita, doncs som-hi cap allà a provar sort.

Per diversos compromisos, en aquesta ocasió tenim algunes baixes, però el que no falta són les ganes de sortir a pescar i provar sort a veure si surt alguna captura interessant de manera que el dijous es fa el sorteig dels punts de pesca i es confirma que tindrem mar en calma i que segurament no caldrà abrigar-se massa.

07:00h – Concentració al punt de trobada a Sant Feliu de Guíxols, salutacions i anem fent via cap a embarcar, que quan abans comencem, abans acabarem. Una vegada embarcats, es va fent via cap al punt de pesca buscant el lloc ideal per a fondejar. Una vegada fondejats i posicionats dins l’embarcació, toca posar en marxa el temporitzador.

07:45h – Comença la prova! Cal recordar que la prova dura quatre hores i que durant aquesta, cada esportista pescarà a quatre punts diferents, fent la rotació de punts a cada hora.
Activitat diversa a primera hora, on vidriades, cànteres i serrans són els primers a pujar a bord. Tampoc triguen gaire a veure’s les primeres forcadelles i les donzelles. Precisament una forcadella fa de “reclam” per a que un magnífic exemplar de Gall de Sant Pere, després d’una intensa lluita amb en Jaime Calduch acabi al salabre i aixequi una mica més el graó de la plusmarca d’aquesta temporada.

També els pagres fan acte de presència, juntament amb alguns exemplars de mascles de càntera que arriben a superar els 900 grams de pes. Xucles (Spicara maena) i pastanagues (Labrus mixtus) són les altres espècies que s’apunten a la jornada, amb menys espècies que a les darreres proves, però amb exemplars de millor talla, a sumar a la segona peça gran del dia, un sarg imperial (Diplodus cervinus) de 1,2kg que aconsegueix col·locar al salabre en Toni De la Puente.

11:45h – Arribem a les quatre hores de la prova, canyes amunt i toca aixecar el fondeig i posar proa cap a port, que just comença a aixecar-se el garbí i amb aquest les onades, de manera que hem pogut gaudir perfectament de tota la jornada sense moviment i que aquest comença just quan marxem i ens en podem lliurar.

I així acaba la jornada:

El campionat es va posicionant (cal tenir en compte que a l’acabar la cinquena prova, es descartarà el pitjor resultat de cada esportista, de manera que es poden capgirar algunes posicions), però no hi ha res decidit:

Doncs ja quedarà la darrera prova del campionat el proper 20 d’abril, però abans, alguns dels nostres esportistes estaran embolicats en Campionats de Catalunya de diverses modalitats i també en mundials, de manera que els desitgem molta sort i ens tornem a trobar al campionat el proper 20 d’abril. Fins llavors, salut i bona pesca!

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *