5ª Prueba – FINAL – 45º Campeonato de Embarcación Fondeada – 20-04-2024 (Arenys de Mar)

Pues llegamos al final de una nueva temporada del Campeonato de Embarcación Fondeada (y ya van 45), cambiando de escenario y con una clasificación realmente ajustada donde cualquiera de los cinco primeros clasificados puede subir o bajar del podio definitivo.

Ja hi tornem a ser, una nova temporada arribem al final del Campionat d’Embarcació Fondejada, enguany seguint amb 5 proves i amb tres escenaris diferents, Mataró, Sant Feliu de Guíxols i Arenys de Mar.

Una temporada on s’han hagut de fer alguns canvis al calendari per la coincidència d’altres proves, però en el que hem tingut la sort de que les dates definitives el temps ha acompanyat, doncs és la modalitat on sempre s’està més pendent de la climatologia ja que si el mar diu que no (els patrons són els seus portaveus), doncs les embarcacions no surten a navegar.

En aquesta ocasió les previsions del temps eren força benèvoles, només la presència d’una mica de mar de fons podría molestar, però tampoc es preveia que fos res de l’altre dijous. Sí que en un parell de dies la cosa podria canviar (i força), però per sort les proves des d’embarcació tenen una durada de quatre hores, de manera que segur que no ens enxampava.

7:00h – Concentració a les instal·lacions del Club Mar-Sport d’Arenys de Mar, on en aquesta ocasió tindrem de patrons a dos dels integrants de l’equip que va quedar tercer classificat al Campionat del Món de pesca en Embarcació Fondejada celebrat just la setmana passada en aigües balears, a Eivissa, en David Rojas i en David Bertran, ara a “casa seva” amb les seves respectives embarcacions, Napoleó i Falconera. Alguns més puntuals que altres, però un cop tots embarcats toca posar proa cap al punt triat per provar sort i poder emprenyar als peixos.

8:15h – Una vegada fondejats, comença la prova! Com acostuma a passar en fons rocosos, els serrans són els més puntuals a les cites, espècie voraç i territorial que a la que hi ha alguna per menjar al seu abast no s’ho pensa dues vegades abans d’empassar-s’ho. Durant el matí, altres espècies van sumant-se a les captures com són les vidriades i les cànteres, malgrat que la majoria són retornades ràpidament a l’aigua per no arribar (algunes per ben poc) als 18 centímetres de llargada mínima per aquestes espècies, el mateix passa amb els pagres, tot i que en el nostre campionat la talla mínima d’aquests és de 20 centímetres.

També pugen a bord pagells, donzelles, alguns sorells i bogues, també alguna castanyola i uns bonics tords porcellana. El peix més gran del dia és un corball de roca, pujat a bord pel nostre president.

12:15h – Després de 4 hores i tres canvis de posició de cada esportista, canyes amunt i és el moment d’aixecar el fondeig i posar proa cap a port, on es durà a terme el pesatge, que sembla que estarà ajustat…

Finalment així acaba el pesatge:

I així acaba la cinquena i darrera prova del 45è Campionat d’Embarcació Fondejada. Com sempre, volem agraïr la feina dels patrons que a més de portar-nos a lloc, en aquesta ocasió també han fet les funcions de “coach”, que sempre s’aprenen coses. Moltes gràcies!

I després de descartar el pitjor resultat de cada esportista, així ha acabat el campionat:

Una vegada acabat el pesatge, el delegat de la secció d’Embarcació havia preparat l’entrega de premis i trofeus en un espai ben a prop d’on érem, de manera que després de deixar tots els trastos i fer els recomptes, es va fer l’entrega de tot plegat mentre fèiem l’aperitiu amb unes magnífiques vistes del mar i la platja.

Doncs ja tenim el primer campionat de l’any acabat, on hem estrenat un nou delegat de la secció, en Joan Espinosa (també conegut com a “Tiet boia”) i hem pogut gaudir de cinc dies de competició sortint de 3 ports diferents i pescant a 5 escenaris diferents.
Cal felicitar a l’Òscar Ortiz, que un any més ha aconseguit guanyar el campionat, però que cada vegada li donen més guerra per a poder-ho aconseguir, i això que com a mundialista que és, potser vindria cansat del Mundial de la setmana passada, però estava en plena forma. També felicitar als altres dos integrants del podi, l’Albert Codina i el Christian Buscemi, que finalment van acabar empatats a punts i, seguint les normes del campionat, el desempat es va decidir pel major pes total a favor de l’Albert. l’enhorabona també pel plusmarquista d’enguany, el Jaume Calduch, amb un magnífic Gall de Sant Pere de 1,565kg que va pujar a bord a la quarta prova. Evidentment també a la resta de participants al campionat.

Agraiments a tots els patrons que aquest any ens han tret a passejar, tant des de Mataró, Sant Feliu de Guíxols i d’Arenys de Mar, sense ells no hauria estat possible tirar-ho endavant: MOLTES GRÀCIES i fins l’any vinent.

La propera activitat és un aplec de pesca des d’Embarcació fondejada que es durà a terme el dia 18 de maig sortint des del port de Mataró, on hi ha 10 places disponibles i és obert per aquells qui hi vulguin participar. Els interessats poseu-vos en contacte amb el delegat d’embarcació i us en dirà els detalls. Fins llavors, salut i bona pesca!

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *