3ª PRUEBA – 78º Campeonato de Mar-Costa – 21-05-2023 (APC – Puerto de Barcelona)

Volvemos al mismo escenario de la segunda prueba del campeonato, pero en esta ocasión los sectores están invertidos. Los que en la prueba anterior pescaron en la zona de color amarillo, ahora les toca la zona de color blanco y viceversa, teniendo en cuenta que para la próxima a todos les tocara pescar en la zona de color rojo.

No han passat gaires dies des de la prova anterior del Campionat, tot i que han passat força coses, com haver col·locat dos equips de la Societat al podi del Campionat de Catalunya d’equips de pesca amb boia la setmana anterior a Deltebre.

A més, les previsions del temps pel diumenge, durant tota la setmana van variant, passant per la previsió de diluvi i forta baixada de la temperatura que donàven les previsions a principi de setmana, a unes previsions més benèvoles cada dia que ens apropem a la data de la prova. Tenim claríssim que amb l’actual situació de forta sequera cal que plogui (i força!), però no és la situació més “alegre” per a una competició de pesca, però molt pitjor seria el vent i aquest sí que per sort no se l’espera.

Com que els punts de pesca de l’APC són fixes i els números estan marcats de forma permanent, després de les propostes d’una colla de socis, es va decidir que tot i fer el sorteig el dijous abans de la prova, com sempre, no es publiqués el resultat fins dissabte al vespre, doncs no tots els participants tenen la possibilitat de poder anar a entrenar al punt exacte on els tocarà pescar el dia de la competició el divendres i/o el dissabte, d’aquesta manera tothom començarà exactament igual.

Finalment el dia comença amb temperatura fresca, però sense vent i amb els núvols a certa distància.

06:45h – Ja tothom és dins la zona de pesca, muntant, ajustant i cercant el fons del punt on li ha tocat pescar.

07:45h – Es comença a brumejar.

08:00h – Comença la pesca. El més matiners són els coneguts com a “panxitos”, minúsculs besucs blancs (Pagellus acarne) que com si fossin piranyes devoren tot allò que va cap a l’aigua, fent moooolt difícil que la resta de peixos tinguin una oportunitat d’arribar a l’esquer. Un dia complicat per a poder pescar, malgrat que l’absència de vent i corrent faciliten molt poder fer una pesca còmode (bé, l’escenari de per sí ja ofereix una molt bona comoditat), però tot i això provant i provant acaben anant sortint fins a quinze espècies diferents de peixos que puntuen per la seva mesura, però cap dels centenars de “panxitos” i petites alatxes arriba a la seva talla mínima per a poder puntuar.

Cal tenir en compte que una de les “feines” dels pescadors de canya, ja sigui els recreatius i encara més els esportius, és conèixer les diferents espècies, doncs aquesta és una labor bàsica per a poder tant treballar en la seva conservació com per obtenir els millors resultats a l’hora d’anar a pescar.

13:00h – Després de 5 hores de pesca la cosa acaba així:

I el Campionat mica en mica es va posicionant, però encara queda molta teca fins a que acabi:

Ara venen unes setmanes sense competicions, però no trigarem a tornar a remullar els hams a l’APC per la quarta prova del campionat el proper mes de juny, recordem que en aquesta ocasió tocarà caminar una mica més per a poder pescar tots a la zona de color vermell, entre els llocs 40 i 80 de l’Àrea de Pesca Controlada. Fins llavors, salut i bona pesca!

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *