3ª Prueba – 79º Campeonato de Mar-Costa – APC – Puerto de Barcelona 2-06-2024

Tras las visitas al Dique del Este del Puerto de Barcelona y de las playas de Sant Sebastià y de Sant Miquel, volvemos a visitar el Área de Pesca Controlada del Puerto de Barcelona para la primera de las tres pruebas a una caña del Campeonato.

Com succeeix durant els darrers anys, el Campionat social de Mar-Costa consta de 6 proves, 3 a una canya i tres a dues canyes. La programació inicial era de fer les proves de dues canyes al Dic de l’Est i a les platges de Sant Sebastià i Sant Miquel, mentre que les d’una canya estaven programandes a l’Àrea de Pesca Controlada del Port de Barcelona. Però finalment, degut a la celebració de la Copa Amèrica de Vela a la nostra ciutat, no podrem accedir a l’APC durant els mesos d’agost, setembre i octubre, de manera que la prova que s’havia de celebrar allà el mes de setembre, es celebrarà finalment al Dic de l’Est, mantenint les normes de les proves a una canya.

Temps primaveral com era tradicional anys enrere, amb dies de sol i dies de pluja i, si normalment ja s’està pendent de la climatologia, en aquest cas encara més, ja que durant la setmana ha fet de tot: sol, pluja, vent i calma.

Després del sorteig, que com sempre es celebra el dijous abans de la prova (però que en el cas de les proves a l’APC no es comunica als esportistes fins al vespre del dissabte abans de la prova) ja només queda trobar-nos al punt de trobada.

La concentració és a les 6:45h a l’Àrea de Pesca Controlada del Port, on prèviament s’ha reservat l’espai que ocuparan els esportistes per a que la resta d’usuaris de l’espai puguin gaudir de la seva activitat un diumenge al matí. Sembla que serà un dia tranquil si no s’aixeca el vent.

L’espai de la competició es divideix en dos sectors, on es reparteixen els equips participants al Campionat, tenint la meitat d’integrants de cada equip a cada sector.

07:45 – Es comença a brumejar.

08:00 – Botzinada i a pescar! Són dues les modalitats de pesca que es practiquen, la pesca amb boia i la pesca a fondal. Alguns van alternant les dues modalitats, mentre que altres es dediquen provant sort en una única modalitat. Per mirar d’igualar els esportistes en les dues modalitats, es pot pescar amb una sola canya amb un màxim de dos hams.

Les primeres captures no es fan esperar gaire, serrans i oblades són els més puntuals a la cita, però també els esparralls es deixen veure ben aviat. Respectant les mesures mínimes legals de les diferents espècies, molts dels peixos són retornats just al moment de la seva captura, com són els sargs (la seva mesura mínima legal és de 23 cm) i les oblades (15 cm). Una colla d’espècies són capturades, sumant un total de 325 peixos capturats dins de la seva mesura, destacant alguns exemplars sobre altres, com és un bonic espet (Sphyraena sphyraena) de 2,1kg de pes capturat pel Ferran Gallego, sent fins el moment la peça més gran del campionat.

Altres peixos destacables com alguna morruda (Diplodus puntazzo) superant el mig kg de pes, salpa (Sarpa salpa) de 400 grams, oblades rondant els 300 grams i els sempre combatius sorells (Trachurus trachurus).

13:00 – Botzinada i canyes amunt. Després d’un matí assolellat i pràcticament sense vent, toca recollir mentre els encarregats del recompte i pesatge van passant per tots els punts de pesca aixecant les nanses i, després del control, es retornen les captures vives al seu medi.

Finalment així acaba la jornada:

Cal recordar que per a puntuar al Campionat, cal fer un mínim de 2 proves a dues canyes i 2 proves a una canya, de manera que aixi és com el tenim de moment:

I després d’aquesta tercera prova, esperem a que passi l’estiu i retornarem amb la quarta prova del Campionat al Dic de l’Est al setembre, però abans d’arribar-hi, la Societat té diverses activitats abans, començant pel taller infantil que es farà a l’APC del Port el proper dissabte 15 de juny. Fins llavors, salut i bona pesca!

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *