FINAL 44è Campionat d’Embarcació Fondejada – Mataró 29-04-2023

I posem punt i final a una nova temporada d’embarcació fondejada, tornant a Mataró per decidir la classificació final.

Amb aquest ja són 44 campionats socials celebrats en la modalitat de pesca des d’embarcació fondejada organitzats per la SPDM, una categoria poc coneguda en alguns ambients de pesca i sovint confosa, però a la vegada molt tècnica i que sovint ve acompanyada d’agradables sorpreses, amb una diversitat d’espècies difícilment vistes en altres modalitats de pesca.

Contràriament al que creu molta gent, la pesca en competició des d’embarcació fondejada és una modalitat més assequible econòmicament que la majoria de les modalitats de competició celebrades en aigües marines, però no per això deixa de ser una modalitat on per aconseguir els millors resultats cal tenir en compte una bona colla de conceptes, entre ells, la preparació del material de pesca.
Aquesta és també una modalitat que, en els darrers anys ha fet molts esforços per ser el més respectuosa amb el medi i es segueix treballant en aquest aspecte, doncs els temps canvien i la mentalitat de la pesca ha canviat molt d’ençà d’uns anys. Tot això, tenint en compte que el nivell de captures ha minvat considerablement (a totes les modalitats) en els últims temps i cada vegada cal ser més curós i fi amb el material de pesca.

Amb tot això, sempre és una experiència sortir a pescar amb els companys i més encara quan són una colla junts en una embarcació on, a més de la competició en sí, hi ha la companyonia d’una jornada de pesca.

Després d’unes temporades amb obligats canvis de dates (COVID, temporals, problemes amb embarcacions, etc.), aquest 2023 hem pogut complir amb el calendari tot i les adversitats com a la tercera prova del campionat, amb un fort estat del mar, però el fet de poder disposar d’una embarcació amb una envejable estabilitat va permetre poder-la celebrar. Proves a diferents escenaris i sortint des de dos ports com són Mataró i Sant Feliu de Guíxols.

Finalment, així ha acabat la classificació final del campionat:

rbt

rbt

Moltes Felicitats a tots els participants, en especial al nostre campió, l’Òscar Ortiz, que torna a pujar al graó més alt del podi, al Jaime Calduch, que a la seva primera temporada de l’especialitat aconsegueix pujar al segon graó del podi, al Toni De la Puente, que torna a trepitjar un podi i al David Testón, que s’emporta el premi com a plusmarquista, aconseguint la peça més gran de la temporada. Una temporada on no s’ha decidit el podi final fins arribar a la darrera màniga i amb unes mínimes diferències entre els esportistes, un campionat competit on un any més s’han pogut aprendre noves coses.

Una vegada acabat el Campionat, ja estem donant voltes per a preparar la propera temporada, amb ganes de seguir millorant i gaudint d’una modalitat que sempre ens dóna unes bones alegries, de manera que anem-nos preparant que el rellotge ja comença a girar i ja manca menys per a la propera temporada. Fins llavors, Salut i bona pesca!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *