Campionat de Catalunya de boia-duos 2020 – Port de Sant Carles de la Ràpita 23-02-2020

El passat diumenge 23 de febrer es va celebrar al Port de Sant Carles de la Ràpita el Campionat de Catalunya de boia-mar en la categoria de DUOS d’alt nivell, on per segon any consecutiu, una parella de socis nostres es va endur la victòria.

 

Un espai ampli, segur i còmode com és el Port de Sant Carles de la Ràpita va ser l’escenari del campionat d’enguany de la categoria de duos d’alt nivell en la modalitat de boia/suret-mar, una activitat que es va encarregar d’organitzar la Associació de Pesca Esportiva Lo Fangar on finalment hi van participar un total de 12 parelles de 6 societats (Mar-sport d’Arenys de Mar, Associació de Pesca Esportiva Lo Fangar, Societat Esportiva Pescadors de Canya de Tarragona, Societat Pescadors Esparreguera, Foment Pesca Esportiva Olot i Societat Pescadors Esportius de Mar de Barcelona).

Un dia amb una climatologia magnífica per a la pràctica del nostre esport, però complicat en quant a captures, doncs la presència de grans depredadors a la zona es va deixar veure ja a primera hora, veient les llísseres saltar perseguides pels lliris. Pesca complicada per aquest motiu, doncs peix n’hi havia, però la por causada per aquests ràpids pelàgics entre els habitants del fons feia complicat poder enredar algun peix per que mossegués l’ham. Tot i així van sortir unes quantes captures com llísseres, esparralls, petits llobarros i salpes, oradelles i a la segona màniga va sortir la sorpresa, doncs els nostres companys Daniel Aguilera i Jorge Bonafonte van tenir una bona lluita amb un dels depredadors abans esmentats, el primer treballant amb la canya i el segon assistint amb el salabre i, després d’una llarga lluita (cameta del 0,12 i ham del 9 amb pa com esquer!) un bonic exemplar de lliri de 3,450Kg va acabar a la bàscula, sessió de fotos i novament alliberat, capgirant la classificació de la màniga i movent la general.

 

Finalment aquesta fou la classificació final:

Des de la nostra Societat volem felicitar a la parella guanyadora Daniel Aguilera de la nostra societat, però també a la resta d’integrants del podi , José María Roque i Francisco Romaña de la Associació de Pesca Esportiva Lo Fangar que van quedar segons, Ricard Tura i David Grabulosa de Foment de la Pesca Esportiva d’Olot que foren tercers.

També volem agrair l’esforç de la resta de participants, dels representants de la Federació Catalana de Pesca Esportiva i Càsting i de la feina de la Associació de Pesca Esportiva Lo Fangar, però també volem agrair especialment la feina del nostre company Jaime Calduch per la feina feta i per que es recuperi aviat per tornar-lo a veure amb la canya a la mà.

Amb aquesta victòria, la parella guanyadora podran anar al campionat d’Espanya que està previst que es celebri al Port d’Algeciras quan sigui possible després d’haver passat la situació actual amb la crisi del corona virus COVID19 , doncs de moment estan totes les competicions esportives ajornades a l’espera que passi la situació actual.

Les fotografies han estat cedides per la Federació Catalana de Pesca Esportiva i Càsting i podeu trobar-les també a la seva web: CLICK AQUÍ

Fins la propera, molta salut per a tots i totes!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *