Aplec del Burret 2.015

El proper diumenge 25 de gener es celebrarà una nova edició del tradicional concurs del “burret”, concurs que com cada any, l’últim diumenge de gener, obre la temporada de pesca de la Societat de Pescadors Esportius de Mar de Barcelona.

burret_gobius_niger_1(societatpescadorsbarcelona.com)

Des de l’any 1.995 el Moll del Rellotge, al Port de Barcelona, és l’escenari de la primera trobada de pesca de la Societat de Pescadors Esportius de Mar de Barcelona. Tradicionalment, des de la creació de la Societat l’any 1.932 la temporada sempre començava amb el “concurs del burret”, ja que l’única espècie que puntuava era precisament el “Burret” (gobius niger), espècie molt abundant a les profundes i tranquil.les aigües del port, però d’uns anys ençà, el burret s’ha anat fent més i més escàs, i aquelles jornades amb més de 150 burrets per pescador formen part del record dels més veterans.

El burret, tot i ser un peix de petites dimensions (dificilment supera els 12 cms), havia estat el tradicional peix “d’hivern” entre els pescadors de Barcelona, que se les empescaven amb diferents aparells artesanals per capturar-los amb canya (els “trapecis” o “balancins” fets de llautó només per pescar burrets ja només es poden veure en alguna col.lecció d’aparells de pesca o al fons d’algun cistell dels pescadors més veterans).

concurs_,Moll_del_rellotge_Barcelona_15_06_2014(www.societatpescadorsbarcelona.com)_08

Normes Aplec del “Burret” 2.015:

Per participar a l’aplec és imprescindible estar al corrent del pagament de la quota de soci de l’any en curs, llicència de pesca i llicència federativa en vigor ambdues.
Degut a les restriccions d’alguns espais de pesca per part de les autoritats, com són ports i esculleres, el nombre de participants serà limitat, en principi a 25 participants al Moll del Rellotge del port de Barcelona L’assistència haurà de ser confirmada pels participants com a màxim una setmana abans de la prova mitjançant l’abonament de la mateixa fins a arribar a l’aforament permès. També serà necessari reduir el nombre de vehicles que accedeixen als recintes portuaris, pel que es prega als socis que puguin, compartir els seus vehicles per no causar cap problema d’aparcament al recinte. En cas que es doni un número màxim de vehicles autoritzats, s’avisarà amb antelació.
Com que aquest any l’escenari on es celebra el concurs està en obres i no és possible la pesca d’aquesta espècie amb les tècniques tradicionals, s’optarà per pescar amb les normes habituals dels concursos de fondal/boia de la nostra Societat.
L’import de l’inscripció és de 20,00€

Concurs de 5 hores de durada, de 9:00h a 14:00h . La concentració sempre serà una hora abans de l’inici de la prova. L’acció de pesca durarà durant les 5 hores de la prova fins arribar a l’hora establerta , qualsevol captura després d’aquest moment es considerarà invàlida excepte en el cas que hagi estat clavada anteriorment i hagi calgut més estona per a poder treure-la de l’aigua.

Queda totalment prohibit modificar la zona de pesca fent forats per clavar canyes o moure elements de la zona, així com emprar qualsevol dispositiu que pugui dificultar la normal navegació de les embarcacions o llençar les llinyes de pesca posant en perill les mateixes embarcacions.
Els llocs de pesca es sortejaran abans de la prova i es faran per parelles.

Es podran una sola canya en acció de pesca amb un màxim de 3 hams d’una sola mort. És permès tenir el nombre de canyes que es cregui necessari en reserva, sempre orientades en sentit contrari a les emprades en acció de pesca. Es pot pescar tant a fondal amb plom o amb boia/flotador. Estan permesos tota mena d’esquers excepte els artificials. És permès el brumeig a partir d’un quart d’hora abans de començar la prova.

Com que es tracta d’un concurs diferent a la resta, hi haurà premis també diferents a la resta:
1 premi al major nombre de burrets
1 premi al segon nombre major de burrets
1 premi al tercer nombre major de burrets
1 premi especial al burret més gran (llargada)
1 premi a la peça més gran de qualsevol espècie (pes)
1 premi al segon major nombre de captures total
1 premi al tercer major nombre de captures total
S’entregarà un màxim d’un premi per participant classificat(excepte en el cas del premi especial al burret més gran).

La Junta directiva de la Societat de Pescadors Esportius de Mar de Barcelona es reserva el dret de poder aletrar, modificar o suspendre alguna o algunes de les normes establertes, així com els premis segons com s’esdevingui la jornada.

burret_gobius_niger_2(societatpescadorsbarcelona.com)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *