74è Concurs del “Pavo” – Moll del Rellotge (Port de Barcelona) 30-11-2014

Avui hem celebrat el tradicional concurs del “Pavo” per 74ena vegada. Com cada any, l’últim diumenge de novembre es tanca la temporada amb aquest singular concurs, on no es pesen les captures i totes tenen el mateix valor, una pesca una mica, diguem-ne “diferent”, però no per això poc apassionant, i menys quan contínuament veus aixecar canyes al teu voltant.

concurs_pavo_port_de_barcelona_22(www.societatpescadorsbarcelona.com)

Des de divendres que estem en plena llevantada, pluja, vent, més pluja, una mica de pluja i per si de cas, una mica més de vent. Condicions que poc inviten per anar a pescar, però quan estàs enverinat i a més, tens l’oportunitat d’anar a pescar a un lloc on hi pots accedir comptades vegades a l’any, doncs moooolt hauria de ploure per no anar-hi… però tot i això, algunes baixes d’última hora han reduït la participació al concurs.

El dia s’ha aixecat ben rúfol, però les ganes són les ganes i a quarts de 8 ja hem anat arribant, que s’ha de muntar tot i més val posar-s’hi quan abans. Com que el vent era més fort a un dels costats del moll on pesquem, des de la Junta s’ha optat per estrènyer una mica més de l’habitual als participants, per poder ser els màxims possibles a la zona “sud” del moll, que és la que quedava més protegida del vent (però tot i així, déu ni do el que bufava, amb alguna ratxa considerable), i la resta, doncs on ha tocat, ja que els banderins es distribueixen per sorteig i la sort és la que hi ha.

A les 9 hem pogut començar sense pluja, i els sorells no s’han fet esperar, un que sortia per aquí, un altre per allà i els que rascaven més el fons anaven aixecant esparralls… brumeig i més brumeig, no fos cas que els peixos passin gana i triïn anar a una altra banda… però allà eren, menjant amb ganes el menú variat, cucs variats, tacs de sardina, pastes, etc.

La pluja ha fet acte de presència varies vegades, bé, més que pluja el fang, juntament amb molestes ratxes de vent, però com que seguien picant, doncs seguíem pescant, al cap i ala fi, què havíem vingut a fer?

concurs_pavo_port_de_barcelona_20(www.societatpescadorsbarcelona.com)

concurs_pavo_port_de_barcelona_21(www.societatpescadorsbarcelona.com)

concurs_pavo_port_de_barcelona_23(www.societatpescadorsbarcelona.com)

A més de sorells i esparralls, han entrat alguns besugs, sargs, oblades, bogues, burrets, tords, … fins i tot un pop de mida considerable i la visita dels “titoleros” (nom habitual del “pomatomus saltatrix” al port de Barcelona), també coneguts com a “lliris” o “tallahams”, que gairebé al mes de desembre i encara segueixen caçant per les nostres aigües, espantant a les llísseres (per això avui tampoc han fet acte de presència) i tallant algun sorell i alguna cameta.
Finalment a les 14h hem donat per acabada la pesca, tocava comptar les peces, fer la classificació i repartir els lots entre tots els participants.
Com és habitual al concurs del “Pavo” hi ha hagut diferents empats, però com sempre en aquests casos, el número banderí ha decidit la posició (aquest any hi ha hagut 3 empats, 1 més que l’any passat).

Tot seguit adjuntem les fotos dels 19 classificats:

concurs_pavo_port_de_barcelona_01(www.societatpescadorsbarcelona.com)

concurs_pavo_port_de_barcelona_02(www.societatpescadorsbarcelona.com)

concurs_pavo_port_de_barcelona_03(www.societatpescadorsbarcelona.com)

concurs_pavo_port_de_barcelona_04(www.societatpescadorsbarcelona.com)

concurs_pavo_port_de_barcelona_05(www.societatpescadorsbarcelona.com)

concurs_pavo_port_de_barcelona_06(www.societatpescadorsbarcelona.com)

concurs_pavo_port_de_barcelona_07(www.societatpescadorsbarcelona.com)

concurs_pavo_port_de_barcelona_08(www.societatpescadorsbarcelona.com)

concurs_pavo_port_de_barcelona_09(www.societatpescadorsbarcelona.com)

concurs_pavo_port_de_barcelona_10(www.societatpescadorsbarcelona.com)

concurs_pavo_port_de_barcelona_11(www.societatpescadorsbarcelona.com)

concurs_pavo_port_de_barcelona_12(www.societatpescadorsbarcelona.com)

concurs_pavo_port_de_barcelona_13(www.societatpescadorsbarcelona.com)

concurs_pavo_port_de_barcelona_14(www.societatpescadorsbarcelona.com)

concurs_pavo_port_de_barcelona_15(www.societatpescadorsbarcelona.com)

concurs_pavo_port_de_barcelona_16(www.societatpescadorsbarcelona.com)

concurs_pavo_port_de_barcelona_17(www.societatpescadorsbarcelona.com)

concurs_pavo_port_de_barcelona_18(www.societatpescadorsbarcelona.com)

concurs_pavo_port_de_barcelona_19(www.societatpescadorsbarcelona.com)

I des de la Societat de Pescadors Esportius de Mar de Barcelona volem agrair a tots els participants, d’avui i de tota la temporada 2.014, a l’Autoritat Portuària de Barcelona i a la Confraria de Pescadors de Barcelona per poder haver gaudit, un any més d’allò que tant ens agrada, anar a pescar.
Ens veiem al dinar de germanor i entrega de premis de la temporada diumenge 14 de desembre, però les canyes, llavors a casa!

Moltes gràcies a tots. L’any que ve MÉS!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *