5a Prova – 78è Campionat de Mar-Costa – Platges de Sant Sebastià i Sant Miquel (20/21-10-2023)

Després de l’aturada estival, tornem a posar en marxa el Campionat de Mar-Costa per decidir el resultat final, tornant a trepitjar la sorra de les platges de Sant Sebastià i de Sant Miquel de la nostra ciutat.

Un campionat de 6 proves, 3 a dues canyes i 3 a una canya. Fins ara havíem dut a terme 1 de les proves de dues canyes (també a la platja) i les 3 proves a una canya, totes elles a l’Àrea de Pesca Controlada de la Bocana Nord del Port de Barcelona. Les dues darreres proves, doncs, són a dues canyes, la primera, a la platja i la darrera, al Dic de l’Est del Port de Barcelona (degut a les obres de rehabilitació i millora del Dic d’abric de la Bocana Nord, es va haver de canviar l’escenari per a poder dur a terme la prova).

Cal recordar que per a puntuar al Campionat, com marquen les normes, cal haver participat en un mínim de 2 proves a 1 canya i 2 proves a 2 canyes. Un Campionat amb 32 places i del que de les 6 proves de les que consta, es descarten els 2 pitjors resultats de cada esporitsta. Amb això, per més que s’hagin dut a terme ja 4 proves, encara no hi ha res decidit, alguns poden guanyar unes quantes posicions i d’altres, en canvi, poden perdre-les. Cal dir que la part alta de la classificació està força ajustada i que fins la darrera prova podem tenir sorpreses… o no…

Unes previsions de temps bastant preocupants durant la setmana i que per dijous i divendres no auguren una meteo massa benèvola, però cal tenir en compte molts factors, especialment la situació de l’spot de pesca i la direcció del vent. Les previsions per la nit de dijous a divendres s’acompleixen, pluja i vent a la ciutat de Barcelona, fet que segueix neguitejant als pescadors. Però si bé el vent és el principal enemic del pescador, cal mirar d’on bufa i, en aquest cas, pel divendres les previsions diuen que bufarà amb força, sí, però vent de ponent. El vent de ponent, a les platges on s’ha de dur a terme la competició queda bloquejat pels edificis que queden just darrera de la sorra i les onades de més de 3 metres de la nit anterior i que es mantenen a part del litoral, queden frenades pel nou espigó submergit i per la direcció del vent. D’aquesta manera, mentre que a la majoria del litoral proper hi ha fortes onades i corrents, al punt on s’ha de pescar, l’aigua està força tranquil·la i les condicions de vent no són gens molestes i es podrà pescar tranquil i amb seguretat.

Les complicades condicions del litoral fan que alguns desisteixin d’assistir a la prova, on finalment hi participen la meitat dels inscrits al campionat repartits, com sempre, en dos sectors. Al ser menys participants, la majoria ho fan a la platja de Sant Sebastià, mentre que els darrers banderins queden situats a la platja de Sant Miquel. Com sempre el sorteig dels punts de pesca es du a terme el dijous abans de la prova, de manera que quan s’arriba a la platja, tothom ja sap a quin banderí s’ha de situar.

20:00h – Una vegada està marcada la platja amb els seus banderins, els esportistes es situen al seu espai i toca muntar tota la parafernàlia pescaire.
Cal tenir en compte que la pluja de la nit anterior, l’inici de la baixada de les temperatures i el vent que bufa a la resta de la ciutat fan que la platja tingui una ocupació sota mínims, de manera que es podrà pescar tranquil·lament sense la gentada d’altres ocasions.

21:00h – Es dóna l’avís d’inici de la prova. Els ploms van xiulant direcció mar endins, a la recerca de les millors captures, alguns provant sort a distàncies llargues, altres cercant el peix en proximitat.
Moltes captures de petits sargs entre 15 i 21 centímetres, tots indultats ràpidament, doncs cal recordar que la talla legal d’aquest espàrid és de 23 centímetres, a més, en competició, presentar peixos 1 centímetre per sota de la talla mínima legal penalitza (presentar més de 3 peixos amb una talla inferior per més d’un centímetre al pesatge és motiu de desqualificació de l’esportista). El mateix succeeix amb les mabres, que tenen una mesura mínima de 20 centímetres i són moltes les capturades per sota d’aquesta llargada.

Malgrat això, també s’aconsegueixen exemplars de mabra per sobre dels 20 centímetres (no passa així amb els sargs, que sortint-ne més d’un centenar, cap va fer la mesura mínima per a puntuar). Les altres espècies capturades són oblades, llenguados (només un va fer la talla mínima de l’espècie), tacons, molls de roca i de fang, tacons i un parell d’oradelles, sent una d’aquestes darreres la peça més gran de la nit, amb un pes de 635 grams.

Una pesca còmode i tranquil·la amb un mar en calma, però en aquesta ocasió amb poques captures vàlides per a puntuar, però pel que deien algunes previsions, una bona nit de pesca.

02:00h – S’acaba la prova. Toca recollir i anar cap al punt de control i pesatge.

Finalment així acaba la nit:

La classificació general es va posicionant, quedant ja decidida matemàticament la primera posició, amb en Xavier Agell repetint la victòria del campionat que ja va guanyar la temporada passada… MOLTES FELICITATS!!! La resta de posicions del podi encara estan molt obertes, cal tenir en compte que de les sis proves del campionat es descarten els dos pitjors resultats i, per ara només hem descartat el primer i a la darrera prova que es celebrarà al Dic de l’Est pot passar qualsevol cosa, amb 8 aspirants amb possibilitats matemàtiques per arribar al podi final. Així estem:

A la classificació per equips encara està més ajustat. En aquesta classificació, a final de temporada es descarta el pitjor resultat de cada equip, puntuant els altres cinc:

I amb això ja només resta una prova per posar el punt i final a la 78a edició del Campionat de Mar-Costa de la Societat de pescadors esportius de mar de Barcelona, que degut a les obres de rehabilitació i millora del mur del Dic d’abric de la Bocana Nord, on està situada l’Àrea de Pesca Controlada, es durà a terme al Dic de l’Est, a la Bocana Sud del Port.

Aneu esmolant els hams que ja queda poc , fins llavors, Salut i bona pesca!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *