2a Prova – 78è Campionat de Mar-Costa – APC-Port de Barcelona

Després d’encetar una nova edició del Campionat de Mar-Costa a la sorra de les platges de Sant Miquel i de Sant Sebastià, ara toca trepitjar el moll de l’Àrea de Pesca Controlada del Port de Barcelona, a la modalitat de pesca amb una canya.

En un campionat mixte com el nostre, s’alternen escenaris i modalitats de l’àrea de Mar-Costa, de manera que una vegada complerta la primera prova a la platja, en una de les tres proves de dues canyes, ara toca la primera de les proves d’una canya.

Recordem que per a poder puntuar al Campionat, és IMPRESCINDIBLE participar en un mínim de 2 proves d’una canya i 2 proves de dues canyes. Un Campionat amb 32 places i 8 equips de 4 esportistes cadascun.

En aquesta ocasió estrenem escenari en una prova del Campionat social de Mar-Costa, després de deixar l’escenari dels darrers anys al Moll de Pescadors, que encara està en plena remodelació, enguany toca celebrar aquestes proves a l’APC de la bocana nord, espai gestionat per la nostra entitat.

Com sempre, el dijous abans de la prova es fa el sorteig dels punts de pesca al nostre local social. Hem de tenir en compte que els punts de pesca de l’APC són fixes, de manera que d’una prova a l’altra, els números sempre seran els mateixos, així queda clar una vegada es sap el número que surt al sorteig, on tocarà pescar. L’espai es divideix en dos sectors, malgrat que la zona on es celebra la prova és bastant homogènia i no hi ha massa diferències entre els punts on es celebra la competició.

Els punts de pesca estan repartits en els dos sectors esmentats, deixant dos números lliures al costat de cada punta.

Estem a la primavera, amb encara una mica de fresca a primera hora del matí, però això no és excusa per a que tothom arribi puntual, fins i tot una bona estona abans de l’hora de concentració, sembla que hi ha ganes de començar.

08:00h – Comença la prova. A la modalitat d’una canya, alguns opten per diferents estratègies, fins i tot alternant-les. Però malgrat que alguns opten per provar sort a fondal amb muntatges força diferents, la majoria dels esportistes aposten per provar sort pescant a boia, però també amb una mescla d’estratègies, donat a la varietat d’espècies i als gairebé tretze metres de fondària.

Són 19 espècies diferents les capturades a la prova i que puntuen per aquesta, sent els sorells els més comuns, amb 435 grams el més gran de tots, seguits pels esparralls i les oblades, amb 540 grams la més grossa d’aquestes darreres. Però les captures més grans del dia són els mugílids, en aquesta ocasió el representant més gran de la família és una llissa vera de 1,495kg capturada pel Jesús Ródenas, però tampoc cal oblidar el galta-roig capturat pel Félix Muñoz, que supera per poc el kg de pes. Moltes captures sota talla alliberades ràpidament, però també es fan notar els titoleros (Pomatomus saltatrix), tallant més d’una captura amb les seves fortes mandíbules.

13:00h – Acaba la prova. És el moment on els encarregats del pesatge van passant pels diferents punts de pesca per a fer el control de captures i el seu corresponent pesatge i posterior alliberament.

I així acaba la jornada:

El campionat es comença a posicionar, però encara queda molta teca d’aquesta temporada i pot passar qualsevol cosa. Tenim un molt interessant campionat fins al novembre, però primer ens preocuparem de la tercera prova del campionat el diumenge 21 de maig.

Abans d’aquesta tercera prova, tres equips de la Societat participaran al Campionat de Catalunya d’equips a la modalitat de suret-mar a Deltebre, però just la següent setmana tornem al campionat de casa, així que fins llavors, Salut i bona pesca!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *