2a Prova – 45è Campionat d’Embarcació Fondejada – 17-02-2024 (Sant Feliu de Guíxols)

Després de la primera prova en aigües del Maresme, canviem de comarca i de província, anant cap a la comarca gironina del Baix Empordà, concretament a les aigües de Sant Feliu de Guíxols.

Després d’una divertida primera prova hi havia moltes ganes de posar fil a l’agulla per a la segona prova del 45è Campionat Social d’Embarcació Fondejada, amb un parell de canvis.
El primer d’aquests canvis és el relleu del delegat d’Embarcació de la Societat, sent ara el Joan Manel Espinosa l’encarregat de gestionar aquesta àrea.
El segon canvi era un canvi més que previst, doncs és el canvi d’escenari respecte a la primera prova (Mataró, on hi tornarem per a la tercera), tocant “emprenyar” als peixos de la província de Girona, tornant com als darrers anys a Sant Feliu de Guíxols.

Una setmana curiosa a nivell de meteorologia, tot i que la forta sequera que ens acompanya des de fa una pila de mesos sembla que no ens vulgui abandonar, doncs s’esperaven algunes pluges pel divendres/dissabte i també la tramuntana i el mestral farien acte de presència a la zona de l’Empordà.
Per la pluja no es patia gens, ans el contrari, força falta que fa i si cal remullar-se doncs val la pena, malgrat que les previsions era que plogués durant la nit i tampoc s’esperaven ruixats importants. Al final, quatre gotes mal comptades i encara…
Però el vent… això ja és una altra cosa. Això sí que preocupava més i calia estar ben atents a les previsions. És per aquest motiu que els patrons, amb bon criteri, el divendres van decidir de canviar la zona de pesca anant cap al sud del port de Sant Feliu en comptes d’anar cap al nord com estava previst en un inici. Aquesta zona queda protegida dels vents de nord nord-oest.

07:00h – Concentració al Port de Sant Feliu, sembla que el temps respectarà força, de pluja res de res i el vent tal com estava previst. Mar força encalmant. Sembla que un company s’ha adormit (maleïts llençols!) i finalment, calculant que trigaria més d’una hora en arribar, després de parlar amb ell es decideix embarcar i seguir l’horari previst.

08:00h – Una vegada tots fondejats, s’avisa per l’emissora que es dóna inici a la prova, ploms a l’aigua i a veure què surt d’allà.
Són diferents les espècies que es deixen veure durant el matí, però algunes són força poc habituals a les nostres proves, com són els peixos ballesta, dels que se’n capturen quatre exemplars, amb el curiós fet que en una sola calada, en Toni De la Puente en captura dos de bona talla (1,3kg i 1,31kg) posant a prova el material, que finalment aguanta perfectament podent-los embarcar després d’una bona lluita. A nombre de peces, difícil superar a l’Òscar Ortiz, que àgilment va gestionant la seva pesca a la recerca de captures.

Un altre fet curiós del dia el du a terme l’Albert Codina, que amb un baix de tres hams (el màxim permès) aconsegueix capturar quatre peixos d’una sola calada, doncs a l’ham de sota havia capturat un serrà, però una escórpora no se’n va poder estar de fer un mos i a l’empassar-se’l es va cosir amb l’ham que sortia de la boca del serrà, fent una curiosa situació a bord.
Van ser capturades un total de 20 espècies diferents:
Serrà (Serranus cabrilla), vaca serrana (Serranus scriba), donzella (Coris julis), esparrall (Diplodus annularis), vidriada (Diplodus vulgaris), morruda (Diplodus puntazzo), càntera (Spondyliosoma cantharus), boga (Boops boops), pagell (Pagellus erythrinus), pagre (Pagrus pagrus), besuc blanc (Pagellus acarne), grívia (Labrus viridis), grívia negra (Labrus merula), pastanaga (Labrus bimaculatus), aranya (Trachinus draco), forcadella (Anthias anthias),peix ballesta (Balistes capriscus), xucla (Spicara maena), escórpora (Scorpaena scrofa), alatxa (Sardinella aurita).

12:00h – Finalitza la prova i toca posar proa cap a port, a veure com va el pesatge, doncs alguns sembla que van força ajustats:

Finalment així acaba la cosa:

Ara toca fer una setmana de descans de la barca, setmana que serà la que donarà el tret d’inici del 79è Campionat de Mar-Costa, amb la primera prova al Dic de l’Est del Port de Barcelona el proper diumenge 25 de febrer, per passar després a una nova embarcada, aquesta vegada tornant cap al Maresme. Fins llavors, salut i bona pesca!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *