2a Prova – 44è Campionat d’Embarcació Fondejada – 25-02-2023 – Sant Feliu de Guíxols

Després de la primera prova en aigües del Maresme, canviem de comarca i anem més al nord, a les aigües del Baix Empordà a provar sort entre els rocams de la Costa Brava.

Enguany, el Campionat d’Embarcació Fondejada es celebra a dos escenaris diferents, fent-se tres mànigues a Mataró i dues a Sant Feliu de Guíxols, intercalant les proves entre els dos escenaris, així que, després de provar sort en aigües mataronines, a la següent prova tocava remullar els ploms a les aigües de Sant Feliu de Guíxols.

Al febrer sempre s’està pendent del temps, especialment quan es surt embarcat, però les previsions pel dissabte eren prou bones, mar tranquil, temperatura prou agradable per ser hivern i sobretot, absència de vent, de manera que calia aprofitar el dia, ja que les previsions per unes hores després de la prova presagiaven un important canvi de temps en tots els aspectes.

7:00 – Concentració al Port de Sant Feliu de Guíxols, salutacions i encara alguns badalls, però amb ganes d’embarcar-se. Es fa el sorteig d’embarcacions i una vegada arriben els patrons toca anar cap a les barques.

7:30 – Ja embarcats, es posa proa cap a la zona de pesca. Una vegada arribats a la zona, es tria el punt exacte per fondejar. Durant el viatge i el fondeig, s’acaba de muntar i preparar els diferents aparells de pesca, ja siguin canyes, baixos, hams, esquers, cubells, safates, …

rbt

rbt

8:10 – S’avisa per l’emissora que comença la pesca, ploms cap avall i hams en remull. L’activitat en aquesta ocasió és bastant minsa, a diferència d’altres ocasions en aquest mateix escenari, però buscant buscant, van arribant les captures. Els serrans són els protagonistes més comuns del dia, com ho són també en alguns moments les donzelles. En aquesta ocasió són dues espècies de donzella les que es pugen a bord, la més comuna és la que sempre hem vist a les nostres activitats (Coris julis), però com ens ha passat alguna vegada a les aigües de Sant Feliu, també són una colla d’exemplars de Coris melanura, curiosament, tots femelles i la majoria d’aquestes per sota de la talla mínima i alliberades al moment.

La manca d’activitat fa que es facin diversos canvis de fondeig a la recerca de més captures i, en certa manera, s’aconsegueix millorar una mica el ritme de captures.

Una espècie que tampoc és habitual capturar-ne gaires són les pastanagues (Labrus mixtus) de la que se’n capturen 4 exemplars. Força exemplars de càntera, pagre i de vidriada joves alliberats, però alguns arribaven a la mida mínima de 18cm en el cas dels dos primers i de 20cm en el cas dels pagres per a poder puntuar, sent una càntera la peça més gran del dia, capturada pel Jaime Calduch, superant de poc el mig quilo de pes. Les altres espècies que apareixen durant el dia són les forcadelles, burrets, dues escórpores, un parell de pagells, una morruda, una xucla i una alatxa que va tenir la mala sort de ser enganxada pel llom.

12:10 – S’acaba la prova. Ploms cap amunt i a aixecar el fondeig per a poder posar proa cap a port.

Un divertit dia de pesca que finalment va deixar així la classificació:

El campionat s’apreta més del que estava, de manera que ningú s’escapa i queda molta teca per decidir a les properes proves:

Ara toca un descans d’uns dies, però ben aviat ens tornem a trobar per la tercera prova del campionat, aquesta vegada tornant a les aigües del Maresme, altra vegada a Mataró, així que fins llavors, salut i bona pesca!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *