1r Taller infantil 2023 – 4 de febrer APC Barcelona

Una nova experiència destinada als més joves, un taller d’iniciació a la pesca per a nens i nenes a partir de 6 anys celebrat a la nova APC del Port de Barcelona.

El dissabte 4 de febrer s’inicia una nova experiència que ens emociona a tots, no només pel fet de ser una novetat, sinó perquè volem que sigui l’inici d’una sèrie d’activitats orientades als més petits que, al cap i a la fi, són el futur del nostre esport.

Aprofitant que finalment la nostra Societat disposa d’una Àrea de Pesca Controlada, un espai que ens permet desenvolupar la pesca esportiva amb seguretat, hem pogut començar la temporada allà amb una activitat amb visió de futur, el primer taller infantil d’iniciació a la pesca esportiva.

Una colla de dies treballant en l’organització d’una activitat nova i encetant també la nova “feina” dels dos nous delegats de la secció infantil de la Societat.
Tot i ser al mes de febrer, un dia radiant més de primavera que no pas d’hivern, amb una temperatura molt agradable fent molt més còmode i agradable l’activitat.
10:30h – Concentració al local de la SPDM de la Marina Vela, a pocs metres de l’entrada de l’APC, just al final de Marina Vela Barcelona.

La primera part de l’activitat consistia en una sessió teòrico-pràctica on els nens i nenes han pogut veure un munt de materials diferents per a fer els muntatges de pesca amb la supervisió de diferents companys de la SPDM que han explicat i ensenyat com fer-ho.

Un dels nostres col·laboradors, el fabricant de material de pesca esportiva KALI KUNNAN, va facilitar una sèrie de canyes i rodets que van ser muntats pels nens i nenes, alguns d’ells per primera vegada muntant una canya de pescar, però amb l’ajuda dels companys tot fou molt fàcil i divertit.

Una part de les canyes es van muntar amb boies per a la pesca a suret i la resta es van muntar amb un llast més gros i sense flotador per a la pesca a fondal.

Una vegada tots els equips estan muntats i preparats, toca posar rumb xino-xano cap a l’APC, escassos 100 metres on alguns caminàven ben ràpid amb ganes de “sucar els ploms”.

Llegados a la zona de pesca, se prepara el engodo y todos se embadurnan un poco las manos con el engodo y el pan rallado, preparando las “albóndigas” que servirán para atraer a los peces a la zona donde se pescará.

Arribats a la zona de pesca, s’ha preparat el brumeig i tothom s’empastifa una mica les mans amb les farines i el pa ratllat, preparant les “mandonguilles” que serviran per atraure els peixos a la zona on es pescarà.

Els més joves que no tenien experiència prèvia, han començat a familiaritzar-se amb la mecànica de llençar les llinyes a l’aigua, com posar l’esquer, i a esperar la primera picada, no sense abans salvar algun embolic, propis de la inexperiència i els nervis de la situació.

No triguen a arribar les primeres picades, i a sortir les primeres espècies, bogues, petits làbrids, serrans i llises temptades pels que més experiència tenien, i algun sarg, vidriada i algunes oblades, que han anat il·luminat la cara dels participants, i fent que alguns d’ells cridessin de la il·lusió en sentir l’emoció del moment.

Les diferents captures, han estat ràpidament alliberades i retornades al seu medi natural, ja que no oblidem, les nostres activitats estan fomentades en la captura i alliberament.

14:30h – Després de compaginar les accions de pesca amb un pica pica, acaba finalitzant una jornada que estem segurs que tots’ells recordaran i sense dubte voldran repetir.

No ens en volem estar d’agrair als col·laboradors de l’activitat, que han ajudat fer-ho tot molt més fàcil: KALI KUNNAN, YUKI, DECATHLON, LA PESCA BARCELONA, PESCAMARESMA, així com els organismes oficials que fan possible que puguem realitzar aquest tipus d’esdeveniment.

Si esteu interessats, la següent cita serà el proper dia 6 de maig, podeu posar-vos en contacte amb nosaltres mitjançant el mail infantil@societatpescadorsbarcelona.com

CLICK AQUÍ per veure el vídeo del dia

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *