1a Prova – Campionat Mar-Costa 2.016 – Llancer – 14-05-2016

Doncs després de l’aturada hivernal, toca començar una nova temporada del campionat social de Mar-Costa, aquesta vegada en la modalitat de llancer/surf-càsting i l’escenari triat ha estat la platja del Prat de Llobregat.

1_concurs_mar_costa_2016_00_(www.societatpescadorsbarcelona.com)

La primavera sempre ha estat una època de l’any amb una climatologia variable i incerta, però la d’enguany, a més, està resultant bastant humida… Després de més d’una setmana plovent, ara sí, ara més i ara faig una mica de treva, ara faig vent, ara estic núvol i ara surt el sol, el temps ha estat jugant i ja no teníem ni idea de com estaria pel dia del concurs, així que era una sorpresa després dels últims dies.

1_concurs_mar_costa_2016_01_(www.societatpescadorsbarcelona.com)

Finalment: sol. Bé, però el sol anava acompanyat d’una mica de vent, suportable. Fins aquí tot correcte. Però quan arribem a l’aigua la cosa canvia, doncs una considerable mar de fons i una encara més considerable corrent de garbí no són les condicions ideals per practicar la pesca a la platja, però bé, és el mateix per tothom, així que toca posar-se a la feina.

1_concurs_mar_costa_2016_02_(www.societatpescadorsbarcelona.com)

1_concurs_mar_costa_2016_03_(www.societatpescadorsbarcelona.com)

1_concurs_mar_costa_2016_04_(www.societatpescadorsbarcelona.com)

Com va dir fa uns anys un altre esportista, t’has de llevar ben d’hora ben d’hora per aconseguir resultats. Dit i fet. Ben d’hora ben d’hora (alguns més que d’altres) tocava ser a la platja per marcar els llocs de pesca per quan arribés tothom a l’hora de la concentració, a les 8 del matí.

Com que el sorteig dels llocs de pesca es va fer el dijous al nostre local social, ha estat més àgil que tothom s’anés situant i es comencés a muntar els estris de batalla.

9:00h Comença la prova i els ploms comencen a xiular obrint-se camí mar endins, acompanyats d’un interessant menú a base de cucs variats i d’altres viandes per temptar els peixos de la zona, amb l’esperança d’enredar-ne algun.

1_concurs_mar_costa_2016_05_(www.societatpescadorsbarcelona.com)

1_concurs_mar_costa_2016_06_(www.societatpescadorsbarcelona.com)

1_concurs_mar_costa_2016_07_(www.societatpescadorsbarcelona.com)

Després dels primers intents, la majoria ha anat canviant el tipus de llast, ja que la forta corrent s’enduia els ploms i tocava buscar alguna opció que ens deixés l’esquer quiet per intentar aconseguir alguna captura.

El rellotge segueix corrent, però com que aquest cap de setmana toca també el GP de F1 a casa nostra, sembla que tot estigui d’acord per anar de pressa, i les llinyes no són menys i segueixen corrent, cosa que no fan els peixos… l’activitat és minsa, molt minsa. Durant les primeres dues hores res de res…

1_concurs_mar_costa_2016_08_(www.societatpescadorsbarcelona.com)

1_concurs_mar_costa_2016_09_(www.societatpescadorsbarcelona.com)

1_concurs_mar_costa_2016_10_(www.societatpescadorsbarcelona.com)

Que si més lluny que si més a prop, toca provar les diferents opcions que ens proporciona l’escenari i sembla que algun llobarro pigallat (Dicentrarchus punctatus) corre per la zona, però poca activitat, molt poca.

Tomba una mica la direcció del vent, però no la de la corrent, així que toca cercar alternatives per salvar la porra, doncs són pocs els que han aconseguit pescar alguna cosa que fes la mida reglamentaria i les esperades llísseres no es deixen veure.

1_concurs_mar_costa_2016_11_(www.societatpescadorsbarcelona.com)

1_concurs_mar_costa_2016_12_(www.societatpescadorsbarcelona.com)

1_concurs_mar_costa_2016_13_(www.societatpescadorsbarcelona.com)

Uns atacs de gavines a mig matí davant la platja feien rumiar una mica, però després s’ha vist un violent atac d’un lliri a un altre peix (semblava una llíssera) a pocs centímetres de la sorra ens ajudaven a entendre l’escàs nombre de captures, doncs ja se sap que quan aquests depredadors ronden la zona, els altres peixos estan poc actius, més pendents de no ser devorats que no pas de menjar.

1_concurs_mar_costa_2016_14_(www.societatpescadorsbarcelona.com)

1_concurs_mar_costa_2016_15_(www.societatpescadorsbarcelona.com)

1_concurs_mar_costa_2016_16_(www.societatpescadorsbarcelona.com)

A última hora, tant l’Àlex com el Fèlix aconsegueixen treure’n una cadascun, que juntament amb l’esmentat abans i un parell de palometes perdudes sembla que serà tot el que sortirà avui.

14:00h S’acaba la prova, toca recollir i anar cap al pesatge, tot i que tenim clar que avui serà ràpid, pocs pescadors amb captures i alguns d’ells amb “captura”, salvant la porra, resultat de la majoria.

Només 7 participants han aconseguit captures i a destacar el guanyador de la prova, l’Àlex, que ha aconseguit enredar-ne 12, tot un repte per com estava avui la cosa.

1.- Àlex Gimenez .- 125pts
2.- Félix Muñoz .- 124pts
3.- Josep Navarrete .- 123pts
4.- Joan Gil .- 122pts
5.- Albert Berdalet .- 121pts
6.- Joan Manel Espinosa .- 120pts
7.- Àngel Fernàndez .- 119pts
8.- Antonio de Lapuente .- 118pts
9.- Francisco Bernardo .- 118pts
10.-Jorge Bonafonte .- 118pts
11.- Francisco Porcar .- 118pts
12.- Christian Buscemi .- 118pts
13.- Albert Codina .- 118pts
14.- Pere Casanovas .- 118pts
15.- Ricard Giner .- 118pts
16.- Sergi Gobernado .- 118pts

No ens en volem estar d’agraïr a tots els qui han col•laborat a poder dur a terme el campionat una vegada més, per tots els granets de sorra que hem anat posant entre tots. Moltes gràcies!

1_concurs_mar_costa_2016_18_(www.societatpescadorsbarcelona.com)

Tampoc ens oblidem de felicitar als integrants del podi, l’Àlex, el Félix i el Pep, que s’ho han hagut de treballar en un dia complicat per pescar.

Tot i la poca activitat ha estat un bon dia, alguns ens hem tornat a veure després d’uns quants dies, i d’altres s’han unit per gaudir d’aquest campionat, que ha començat tranquil, però que no dubtem que es posarà emocionant d’aquí uns dies, amb la segona prova, aquesta vegada en la modalitat de fondal/boia, al Moll del Rellotge del Port de Barcelona. Esperem que llavors puguem gaudir d’un bon nombre de captures i de bona mida. Abans però, diumenge vinent tornem a tenir activitat en el primer aplec del port d’aquest 2.016.

Fins llavors, salut i bona pesca!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *