1a Prova – 45è Campionat d’Embarcació Fondejada – 13-01-2024 (Mataró)

Comença un nou any i, amb aquest, una nova temporada de pesca on les activitats més matineres són, altra vegada, les d’embarcació fondejada. Tornem a les aigües del Maresme per encetar la 45a edició del Campionat.

Ja hi tornem a ser, comença el 2024 i quina millor manera de fer-ho que amb la canya a la mà?
La 45a edició del Campionat social d’Embarcació Fondejada de la Societat de Pescadors Esportius de Mar de Barcelona comença al mateix port on va acabar la darrera edició, el port de Mataró. Una nova temporada on es comença amb una sèrie de canvis a l’hora de poder organitzar els campionats de pesca, seguint la línia que es va iniciar al 2023, on totes les societats de pesca encara ens hi estem adaptant a l’hora de gestionar tota la burocràcia que comporta organitzar com cal una competició de pesca esportiva.

Ja portem uns anys que la climatologia és més desconeguda que mai, doncs les gelades habituals al mes de gener, temporals i temps imprevisible han donat pas a unes condicions que poden variar des de congelar-se a poder anar gairebé amb màniga curta. Per això, tots els que participen a activitats de pesca estan més que mai enganxats a les previsions del temps, ja sigui pels mitjans tradicionals de ràdio i televisió com per les diferents aplicacions existents.

Previsions? Mar tranquil, sense vent i temperatures cap amunt.

Com toca, el dijous abans de la primera prova es fa el sorteig dels punts de pesca al nostre local social, de manera que pel dissabte tothom ja té clar on li tocarà pescar en tot moment (cal recordar que la jornada es divideix en 4 blocs, on els esportistes pescaran als quatre diferents punts de cada barca.

07:00h – Concentració al punt de trobada, salutacions, badalls i mica en mica, anant embarcant i preparant tot el necessari per la jornada. Dia amb cel clar, sense vent, però amb baixes temperatures a primera hora, que amb la foscor prou que es nota que som al mes de gener. I des d’aquí es surt de port en direcció al punt de pesca triat.

07:45h – Una vegada fondejats, el patró s’encarrega de donar el tret de sortida de la prova i del campionat. A primera hora força activitat de petits espàrids com són les vidriades, cànteres i sargs, però tots de petita talla i són ràpidament retornats al mar amb l’esperança de tornar-nos a trobar en un temps. Mica en mica van sortint altres espècies, com són serrans, donzelles, vaques serranes, algunes bogues i durant una bona estona una bona quantitat de petits pagres. L’activitat està repartida entre els diferents sectors, però manca encara que entrin els esperats grans tords, doncs per l’experiència a la zona hi ha confiança en que es deixi veure algun d’aquests làbrids.

A meitat de la prova, s’aixeca el fondeig i es marxa cap a un altre punt per a dur a terme la segona part de la prova. Al poc de fondejar, arriba activitat als dos sectors de l’embarcació, per una banda el Jaime Calduch aconsegueix pujar a bord un bonic pagell de poc menys d’un quilo, mentre que el Toni De la Puente fa el mateix amb una grívia negra de gairebé 900 grams i tornant al primer sector, el debutant, Fernando Figueras aconsegueix entrar al salabre també una grívia negra de gairebé 800 grams. La sort va anant i venint per les diferents bandes, mentre que el vigent campió, l’Òscar Ortiz, mica en mica va seguint la tàctica del metrònom, que sense aconseguir cap peça de gran talla va pujant peixos a bord fins a aconseguir pujar-ne 67 puntuables, compensant amb la quantitat el pes de les peces dels rivals.

11:45h – 4 hores després d’iniciar la prova, canyes amunt i camí cap a port, mentre mica en mica tothom va desant el material i comentant la jornada. Una jornada que es pot acabar pràcticament en màniga curta i on tothom ha anat traient-se capes de roba a mesura que el sol anava pujant.

Finalment així acaba la jornada:

I després del recompte es van entregar els premis als guanyadors de la darrera edició del campionat:

I ara toquen uns dies de repòs fins el dia 28, quan ens tornarem a trobar, però en aquesta ocasió serà al Dic de l’Est del Port de Barcelona, per iniciar la temporada de Mar-Costa, a la 8a edició del Concurs de les Espècies. Fins llavors, salut i bona pesca!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *