Normes pel campionat social de categoria Mar-Costa 2.015

Com que hem tingut diferents consultes sobre el reglament del campionat social de Mar-Costa de la Societat de Pescadors Esportius de Mar de Barcelona, a continuació us detallem el mateix.
Tanmateix us recordem que els diferents aplecs que organitzem tindran diferents normes, per adaptar-se a les característiques del lloc de pesca, les inquietuds de la majoria dels nostres socis, etc.

campionat_social_mar_costa_2015(www.societatpescadorsbarcelona.com)

Normes pel campionat social de categoria Mar-Costa:

El campionat social de Mar-Costa consta de 5 proves, 3 de llancer o surf-càsting en escenari de platja i 2 de fondal/boia en escenari de port o escullera. A final de temporada es comptabilitzaran les 3 millors puntuacions de cada participant per a fer la classificació final del campionat.
Per participar a les proves és imprescindible estar al corrent del pagament de la quota de soci de l’any en curs, llicència de pesca i llicència federativa en vigor ambdues.

Inscripcions*:

Les inscripcions pels concursos del campionat social de Mar-Costa de la temporada 2.015 són de 20,00€ per prova, que s’hauran de fer efectius abans de cada prova, preferiblement abans del dia d’aquesta, a fi d’assegurar el lloc i confirmar l’assistència, especialment en aquelles proves celebrades dins de recintes amb limitació d’aforament.

Sorteig dels llocs de pesca:

Els llocs de pesca per cada concurs es farà mitjançant un sorteig. El sorteig es farà abans de la prova, ja sigui en la reunió de la Junta del dijous anterior al concurs o en el mateix escenari de pesca.

Concursos de llancer (Surf-càsting):

Concursos de 5 hores de durada en escenari de platja. La concentració sempre serà una hora abans de l’inici de la prova. L’acció de pesca durarà durant les 5 hores de la prova i a l’arribar a l’hora establerta i, qualsevol captura després d’aquest moment es considerarà invàlida, excepte en el cas que hagi estat clavada anteriorment i hagi calgut més estona per a poder treure-la de l’aigua.

Es podran emprar 2 canyes en acció de pesca, amb un màxim de 3 hams d’una sola mort per canya. És permès tenir el nombre de canyes que es cregui necessari en reserva, sempre orientades en sentit contrari a les emprades en acció de pesca. La distància entre les canyes en acció de pesca no ha de ser superior a la distància entre els braços oberts del pescador. Cada pescador triarà els seus esquers i estan permesos tota mena d’esquers excepte els artificials.
Es puntuarà 1 punt per gram per totes les espècies. A l’hora del pesatge, els peixos s’hauran d’entregar nets de sorra i d’altres elements foranis a l’encarregat del pesatge. En cas d’empat, la posició es decidirà pel major nombre de captures. Si segueix l’empat, es decidirà per la peça més grossa i si es manté, es decidirà pel nombre de banderí.
Són vàlides totes les espècies piscícoles. No són vàlides ni serps, ni mol•luscs, ni crustacis.

Concursos de fondal/boia:

Concursos de 5 hores de durada en escenari de port o escullera. La concentració sempre serà una hora abans de l’inici de la prova. L’acció de pesca durarà durant les 5 hores de la prova i a l’arribar a l’hora establerta i, qualsevol captura després d’aquest moment es considerarà invàlida excepte en el cas que hagi estat clavada anteriorment i hagi calgut més estona per a poder treure-la de l’aigua.

Es podrà emprar una canya en acció de pesca amb un màxim de 3 hams d’una sola mort. És permès tenir el nombre de canyes que es cregui necessari en reserva, sempre orientades en sentit contrari a les emprades en acció de pesca.
Es pot pescar tant a fondal amb plom o amb boia/flotador.
Els esquers els triarà el mateix pescador i estan permesos tota mena d’esquers excepte els artificials. És permès el brumeig a partir d’un quart d’hora abans de començar la prova.
Es puntuarà 1 punt per gram per totes les espècies.
A l’hora del pesatge, els peixos s’hauran d’entregar nets de sorra i d’altres elements foranis a l’encarregat del pesatge. En cas d’empat, la posició es decidirà pel major nombre de captures. Si segueix l’empat, es decidirà per la peça més grossa i si es manté, es decidirà pel nombre de banderí.
El retorn de peixos al mar es farà sempre amb aquells exemplars que estiguin vius, ja que les normatives del Port prohibeixen llençar brossa al mar i, un peix mort es considera com a tal.
Són vàlides totes les espècies piscícoles. No són vàlides ni serps, ni mol•luscs, ni crustacis.

IMPORTANT: Degut a les restriccions d’alguns espais de pesca per part de les autoritats, com són ports i esculleres, el nombre de participants serà limitat, en principi a 25 participants, dels quals tindran prioritat aquells que participen al campionat complert de Mar-Costa. L’assistència haurà de ser confirmada pels participants una setmana abans de la prova mitjançant l’abonament de la mateixa. En cas de que algun participant no hagi abonat l’import en el termini esmentat, si hi ha més participants en la llista d’espera, la seva plaça passarà al primer d’aquesta llista. També serà necessari reduir el nombre de vehicles que accedeixen als recintes portuaris, pel que es prega als socis que puguin, compartir els seus vehicles per no causar cap problema d’aparcament al recinte.
No cal recordar que després de cada prova, el concursant és responsable de deixar el seu lloc de pesca com l’ha trobat, sense deixar brossa de cap tipus.

Puntuacions del campionat social de Mar-Costa:

El primer classificat de cada concurs rebrà 125 punts, el segon 124 punts, el tercer 123 punts i així es succeirà fins l’últim classificat. En cas d’empat, la posició es decidirà pel major nombre de captures. Si segueix l’empat, es decidirà per la peça més grossa i si es manté, es decidirà pel nombre de banderí. De les 5 proves, es descataran els 2 pitjors resultats de cada participant.
A final de temporada hi haurà un premi especial també pel plusmarquista de la temporada, que serà el qui aconseguirà la peça de major pes.

Calendari del campionat social de Mar-Costa 2.015**:

1er.- 16 de maig – Llancer (Platja a determinar)
2on.- 14 de juny – Fondal/boia – Port de Barcelona (Moll del Rellotge)
3er.- 4 de juliol – Llancer (Platja a determinar)
4t.- 5 de setembre – Llancer (Platja a determinar)
5è.- 11 d’octubre – Fondal/boia – Port de Barcelona (Moll del Rellotge)

*L’import de les inscripcions s’emprarà pels premis que s’entregaran a final de temporada.
**La Junta directiva es reserva el dret de poder variar alguna data, ja sigui per problemes metereològics o per disposició d’algun dels escenaris així com la modificació del reglament en cas que s’estimi necessari

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *