6ª Prueba – FINAL – Campeonato Mar-Costa 2019 – Dique del Este – Barcelona (10-11-2019)

El pasado domingo 10 de noviembre se celebróa la última prueba del campeonato de Mar-Costa 2019, en esta ocasión en modalidad libre y en el curioso escenario del Dique del Este del puerto de Barcelona.

Sis són les proves de les que consta el campionat social de Mar-Costa, 3 proves de llancer a la platja (1 diürna i 2 nocturnes), dues proves fondal/suret a 1 canya al moll i una prova lliure a dues canyes al Dic de l’Est del Port de Barcelona, tancant així una nova edició del tradicional campionat celebrat per la nostra Societat. Un campionat que va començar ja va unes quantes dècades i que hem seguit mantenint les 3 modalitats amb les que va néixer, com són la pesca a fondal, la pesca amb boia i la pesca a llancer.

Tot i el pas dels anys, els diferents canvis d’escenari, la variació en el nombre de proves, l’evolució dels materials de pesca i l’adaptació a les normatives legals (en especial a les referents a la conservació d’espècies i espais), seguim mantenint les modalitats de quan va néixer i també el sistema de puntuació. Mantenim així el fet diferencial respecte la majoria de clubs i societats, que tenen campionats específics per cada modalitat (els que en practiquen més d’una dins de la categoria de Mar-Costa), de manera que cadascun dels nostres esportistes pot treure més profit d’aquella modalitat que més domina i poder així compensar respecte la que té menys per la mà.

Per aquests motius, l’última prova de la temporada, aprofitant que tenim l’oportunitat de gaudir d’un escenari especial com és el Dic de l’Est del Port de Barcelona, a l’espai situat entre la bocana sud del port i el Moll Adossat i que aquest espai ens permet poder pescar en qualsevol de les tres modalitats tradicionals i fins i tot amb algunes que aquest any hem provat per primera vegada a la nostra Societat (Feeder-Mar i pesca ISO), doncs la modalitat és lliure a dues canyes, decidint cada esportista quina o quines de les modalitats vol practicar.

Aquesta temporada hem recuperat també la classificació per equips del campionat de Mar-Costa, de manera que durant totes les proves s’han repartit els integrants del equips en els diferents sectors de cada prova, buscant sempre el major equilibri, però per la singularitat d’aquest escenari, on és tot una llarga recta i tots els punts de pesca són equivalents es va decidir que per aquesta ocasió tots els integrants de cada equip pescarien junts, ordenant els punts de pesca primer per la situació a la classificació de cada equip i dins d’aquests, ordenant els integrants per la classificació individual. Per aquest motiu, a diferència de la resta de proves, es va presindir del sorteig previ.

Recordem que l’accés en aquest punt de pesca és limitat, doncs només hi podem accedir en quatre ocasions a l’any (aquesta és la tercera de la temporada 2019), a més d’haver de complir les indicacions que marca el protocol que ens indica el Port de Barcelona (hi ha que fer les inscripcions de cada esportista amb cert temps d’antel·lació, aquests han d’estar federats i disposar de llicència en vigor, hi ha un límit de vehicles per accedir al recinte, etc.).
Baixada de temperatures durant la setmana i temps variable, però amb previsió de pluja a primera hora del diumenge, així que hi ha que preparar-se pel que pugui venir.

Diumenge 10 de novembre a les 6:45h concentració al punt de sempre. Volem agraïr la col·laboració del nostre company Mito Martínez, que va oferir cafè per tots aquells que en van voler, que tenint en compte l’horari i la temperatura realment va ser un detall agraït, especialment per que just llavors havia deixat de ploure després d’unes hores d’intensa pluja. Com que l’autorització d’accés ens limita el nombre de vehicles que poden entrar al recinte de pesca, alguns dels participants van haver d’encabir-se en algun cotxe i, com a excepció per ser una prova puntuable pel campionat de Mar-Costa, els cotxes que superaven el límit previst van poder estacionar en un dels aparcaments d’una de les estacions marítimes del Port de Barcelona.

7:00h Entrada al recinte i marcatge dels punts de pesca per part dels encarregats de la Junta. I just després d’això toca anar preparant tot el necessari per poder enfrontar la prova. una hora per muntar tots els aparells de pesca. Com que entre l’entrada al recinte, estacionament de vehicles sobrants i marcatge es va trigar una estona, el rellotge no va començar a córrer fins les 7:40h.

8:40h Botzinada i comença la prova. La diversitat d’opcions fa que es puguin veure trípodes i piques amb canyes de llancer, paniers amb canyes de suret i caixons amb canyes de suret i de fondal, però tots amb el mateix objectiu… bé, alguns també decideixen provar sort a la recerca d’algun bitxo de talla xxl dels que sovint passen per la zona.
Diferents espècies són les que es deixen veure, com esparralls, bogues, tords (algun de bona mida), sargs, vidriades, serrans, vaquetes, fedrins i julioles pels que pesquen més a prop, a tocar de canya o amb suret, mentre que els que proven sort a certa distància enreden també els pagells, alguna oradella i un corball de roca, però sense dubte, la peça que dóna més que parlar de la jornada és el lliri o tallahams que després d’una bona lluita el Dani Aguilera aconsegueix posa en sec, aconseguint amb ell la plusmarca dela temporada, doncs a la bàscula li falta ben poc per arrivar als 3kg.

Finalment el dia somriu amb sol i absència de vent i, tot i les baixes temperatures, la sensació de fred no és massa acusada i s’ha pogut pescar a gust.

13:40h Botzinada i fi de la prova.

Com que l’autorització per estar al recinte acaba a les 14:00h, es recull tot el més ràpid possible i per poder fer el pesatge sortim del recinte per poder-lo fer en un altre punt del Port, fent així augmentar les ganes de veure com ha anat la cosa.

I així és com queda la cosa:

Classificació individual:

1.- Daniel Aguilera – 3,445kg (3)
2.- David Romero -3,113kg (28)
3.- Javier Romero – 2,978kg (24)
4.- Xavier Agell – 2,377kg (22)
5.- Albert Berdalet -2,108kg (8)
6.- Joaquin De la Puente – 1,636kg (25)
7.- Christian Buscemi – 1,502kg (32)
8.- Juan Bernal – 1,395kg (11)
9.- Santiago Estrany – 1,348kg (15)
10.- Joan Espinosa – 1,191kg (12)
11.- Jordi Trigueros – 1,081kg (8)
12.- Francisco Bernardo – 0,946kg (13)
13.- Toni De la Puente Pérez – 0,937kg
14.- Albert Codina – 0,871kg (10)
15-.- José Rmón García – 0,852kg (12)
16.- Félix Muñoz – 0,838kg (7)
17.- Joan Gil – 0,545kg (8)
18.- Mito Martínez – 0,497kg (4)
19.- Àlex Giménez – 0,320kg (6)
20.- Alejandro Fernández – 0,274kg (1)
21.- Jordi Rubio – 0,255kg (4)
22.- Jorge Bonafonte – 0,227kg (2)
23.- Toni De la Puente Galán – s/c
24.- Eduardo Martínez – s/c
Plusmarquista: Daniel Aguilera – 2,924kg – Tallahams (Pomatomus saltatrix)

 

Classificació per equips (falten alguns companys s les fotografies per que van haver de marxar abans de fer les fotos pel petit retard que vam tenir a l’hora de fer la prova):

Equip núm. 1: Albert Berdalet, Christian Buscemi, Albert Codina, David Romero : 6,723Kg (68)

Equip núm. 2: Xavier Agell, Juan Bernal, Joan Espinosa, Rafael González : 4,963kg (45)

Equip`núm. 4: Daniel Aguilera, Alejandro Fernández, Pep Navarrete, Jordi Trigueros : 4,800kg (12)

Equip núm. 8: Àlex Giménez, Javier Romero, Jordi Rubio : 3,553kg (34)

Equip núm. 6: Francisco Bernardo, Jorge Bonafonte, Santiago Estrany, Félix Muñoz : 3,142kg (35)

Equip núm. 5: Pere Casanovas, Joaquim De la Puente, Toni de la Puente P., Toni De la Puente G., Emilio Vera : 2,573kg (37)

 

Acabades les 6 proves del campionat els resultats són els següents:

 

Com a totes les proves que celebrem al port, les places que no omplen els participants del campionat, són ocupades per socis que volen gaudir d’una jornada de pesca en un escenari diferent, situant-se just després dels competidors, deixem també per aquí alguna fotografia de diferents captures. Cal recordar que la gran majoria de les captures són retornades a l’aigua per seguir creixent i qui sap si algun dia tornarem a trobar-nos en alguna sortida de pesca.

 

Som tot just a la fi de la temporada, però encara ens resta alguna activitat per fer abans no acabi l’any, la primera serà el proper diumenge 24 de novembre, amb la celebració del tradicional concurs del «pavo», que aquest any serà la seva 79a edició.

Fins llavors, salut i bona pesca!!

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *