Campionat de Catalunya individual alt nivell – SURET – MAR (Arenys de Mar 24-04-2020)

El dissabte 24 d’abril es va celebrar el Campionat de la categoria individual d’Alt Nivell de boia/suret a les aigües del port d’Arenys de Mar, on alguns dels esportistes de la nostra Societat també hi van ser presents.

Mica en mica, la modalitat de pesca amb boia torna a guanyar esportistes, no arriba a la quantitat de practicants com fa unes dècades, doncs la progressiva prohibició per a practicar l’activitat als seus escenaris naturals han fet minvar força el nombre d’activitats i amb això també el nombre d’aficionats. Però tot i els entrebancs, mai s’ha deixat de treballar per a mantenir una disciplina molt tècnica i apassionant ben viva. Prova d’això és que mica en mica el nombre de practicants ha anat augmentant any rere any.

La pesca amb boia és una modalitat de pesca molt tècnica on s’analitza tot fins el més mínim detall, aquest pot marcar la diferència, per això la quantitat de material que s’empra per dur-la a terme és molt extens. Gran varietat de canyes, entre els 4,5 i els 8 metres, infinitat de diàmetres de les llinyes i cametes, passant per una colla de materials diversos d’aquestes com és el niló, fluorcarboni, fluorine, etc. Hams de tota mena, tot i que les mides d’aquests han de ser superiors als 5mm d’obertura i al ser una pesca extremadament fina, no acostumen a emprar-se hams gaire més grans. Un bon seient per estar cómode i tenir-ho tot a mà, ja sigui un modern panier amb infinitat d’accessoris, un tradicional caixó de fusta o una cadira de pesca. I com no, l’estri que li dona nom a l’especialitat: la boia; de molts tipus, mides, colors i materials, sent les més habituals a dia d’avui les construïdes amb fusta de balsa i de materials sintètics.

Després hi ha un punt totalment imprescindible com són les hores i hores de dedicació de cada esportista, sense aquestes no arribarien els resultats. Les hores no es limiten només al temps que es passa entrenant pescant, potser en són més les que es passen a la recerca de materials i l’experimentació d’aquests a casa, per no oblidar-nos de les hores de converses amb els companys discutint sobre si és millor això o allò.
Tot plegat acaba portant als aficionats a millorar el seu nivell i a trobar-se a les proves esportives per posar en pràctica els resultats de tants entrenaments i tants experiments.

L’ordre d’importància de les competicions de la pesca a suret és el següent: Campionats socials -> Campionat de Catalunya -> Campionat d’Espanya -> Campionat d’Europa . Per a poder arribar al darrer esglaó, cal haver passat abans per la resta, així que el Campionat de Catalunya és indispensable per que els nostres esportistes puguin arribar al punt més alt de la piràmide.
Aquest any el Campionat individual d’Alt nivell torna a celebrar-se al port d’Arenys de Mar, escenari força conegut per molts dels esportistes que practiquen l’especialitat.

Amb les aigües encara fredes hi ha el repte d’aconseguir bones captures, cosa que tots els esportistes tenen clar, però això no fa minvar les ganes per assumir aquest repte.

Prova que que consta de dues mànigues, una en horari de matí i una en horari de tarda.

Un dia força complicat per aconseguir captures, però l’esforç i la dedicació dels esportistes va fer que mica en mica anessin arribant peixos a les nanses, on es mantenen vius fins al moment del pesatge, després del qual són alliberats amb vida.
Després de dues mànigues de 4 hores cadascuna, canvi de punt de pesca i molt de sol, així va acabar la jornada:


Jordi Cebrian, campió de Catalunya 2021.


Podi: 1r Jordi Cebrian, 2n Josep Antoni Lleida, 3r Jesús Ródenas.


Plusmarquista: Marcelo Alves.


Fanalet vermell: Jaume Dausà

Es van repartir les medalles per part de la Federació Catalana de Pesca Esportiva i Càsting, també uns premis de la marca Tubertini oferts per la botiga de pesca STOREFISHER, tant pels integrants del podi com pel plusmarquista i pel darrer classificat amb captures.

Des de la Societat de Pescadors Esportius de Mar de Barcelona volem felicitar als guanyadors, a tots els participants i volem agraïr la feina feta pel club Mar-Sport d’Arenys de Mar i al company Jaume Calduch per les hores dedicades per a tirar-ho endavant: MOLTES GRÀCIES!

També volem destacar el bon ambient i companyonia entre tots els esportistes, fent que tot i l’escasedat de captures fos un divertit dia de pesca que a més servís per a seguir aprenent tots plegats més i més coses de l’especialitat.

La propera prova de la categoria serà el proper dissabte 8 de maig a Deltebre, el Campionat de Catalunya de Duos, on esperem que es pugui viure una bona jornada de pesca amb un gran ambient com aquesta.
Fins llavors, Salut i bona pesca!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *