Campionat de Catalunya d’equips alt nivell – SURET – MAR (Arenys de Mar 12-09-2020)

El dissabte passat es va celebrar al port d’Arenys de Mar el Campionat de Catalunya d’equips en la categoria d’Alt Nivell de suret-mar.

La categoria de suret-mar a casa nostra cada dia està millorant i tant el nombre de participants com el nivell va augmentant progressivament.

Això és una molt bona notícia per la categoria, malgrat les fortes dificultats que hi ha per a disposar d’escenaris aptes per a practicar-la i poder millorar encara el nivell fent una bona pedrera per a poder formar els esportistes pels durs campionats internacionals.

Tot i això, mica en mica hi ha més gent interessant-se per la pesca amb boia, una especialitat molt tècnica on el més mínim detall pot fer la diferència.

Aquest any la nostra Societat presentava dos equips (Equip 1 de color lila: Albert Berdalet, Jorge Bonafonte, Christian Buscemi, Albert Codina i Pep Navarrete. Equip 2 de color gris: Dani Aguilera, Jota García, Sergi Gobernado, Mito Martínez, Javier Romero i Joan Gil de reserva), però també hi ha que dir que hi havia socis nostres als primers quatre equips classificats.

Una jornada dura climatològicament, altes temperatures i un intens sol que va acompanyar la jornada en tot moment, així que es va suar de valent d’inici a final, però això també forma part de les competicions, hi ha que saber fer front a la climatologia.

Després de passar els controls protocolaris de la COVID19 es va fer el sorteig dels banderins, repartint els equips per cinc sectors del port, amb un representant de cada equip a cada sector.

Una primera màniga de 4 hores va començar a les 9:30h on a primera hora hi va haver certa activitat repartida per sectors, alguns més movimentats que altres, bàsicament de peixos de petita talla, que mica en mica van anar baixant l’activitat. Una primera màniga on un dels dos equips de la Societat, el format pel Dani Aguilera, José Ramón García, Sergi Gobernado, Mito Martínez, Javier Romero i en Joan Gil de capità/reserva, va conseguir la primera posició provisional.

Hi ha que destacar que en aquestes proves és estrictament obligatori l’ús de la nansa per a mantenir vives les captures, ja que després del pesatge són alliberades.

A les 16:30h va començar la segona màniga, molt més tranquil·la que la primera en quant a captures, però sota un sol de justícia, on semblava que només els minitalla rondaven per la zona, de vegades empaitats per depredadors com els lliris, agulles i palomides, fent a estones rebombori a la superfície de l’aigua, alguns fins i tot atacant (i mutilant) peixos que havien decidit mossegar l’ham. Tot i així, en aquesta màniga el nostre company Albert Codina va aconseguir fer-se amb la peça més gran del dia, una salpa de 1.760kg.

Finalment l’equip de l’Associació de Pesca Esportiva Lo Fangar van aconseguir remuntar i acabar en la primera posició després d’una bona segona màniga:

L’equip B de Mar-Sport d’Arenys de Mar va aconseguir una meritòria segona posició:

I el tercer classificat l’equip SPDMar Barcelona 2, que després d’aconseguir la primera posició a la primera màniga, van patir una mica (com tots) a la segona, però aconseguint pujar al podi final:

L’altre equip de la Societat, el SPDMar Barcelona 1, finalment va aconseguir la quarta posició del campionat.

Volem felicitar a l’equip campió pel seu bon resultat fruit del treball i regularitat (a més de la seva traça!), a l’equip subcampió per que ho van posar difícil i van obtenir una bona recompensa al seu esforç, als nostres equips pel seu bon paper i el podi aconseguit per l’equip 2 i a la resta de participants del campionat per haver tirat endavant i fer un campionat realment competit i igualat.

També volem agraïr la feina feta per la societat amfitriona, Mar-Sport d’Arenys de Mar, al nostre company Jaime Calduch com a organitzador i al Jesús Trasmontan i a la Rafaela de la Federació Catalana de Pesca Esportiva i Càsting per aguantar-nos durant tot el dia.

Ara desitgem tota la sort a l’equip campió que representarà a Catalunya al proper campionat d’Espanya d’equips que es celebrarà en aigües del port de Castelló, MOLTA SORT COMPANYS!

I fins la propera, salut i bona pesca!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *