Campionat de Catalunya d’alt nivell – Boia-Mar – Arenys de Mar (04-05-2019)

El passat dissabte es va celebrar al port d’Arenys de Mar el Campionat de Catalunya de boia-mar, amb una considerable presència dels nostres socis, aconseguint uns molts bons resultats a la prova.
campionat_Catalunya_suret_2019_01_(www.societatpescadorsbarcelona.com)

Tot i les dificultats que hi ha sempre per aconseguir escenaris per a poder celebrar aquests tipus de competicions, cal destacar la tasca dels nostres companys i amics del club Mar-Sport d’Arenys de Mar per la gestió a l’hora de fer possible la celebració de la prova, fins i tot amb les obres que hi ha al port en una de les zones on en principi s’havia de celebrar, però amb una bona feina aconseguint un escenari alternatiu en molt bones condicions apte per acollir dos sectors, just davant dels altres dos.

Tot i que el dijous i divendres anteriors a la prova la pluja era present a la zona, totes les previsions apuntaven a que el dissabte el sol dominaria la situació, però és allò que sempre queda aquell “però potser…”. Però el “però” aquesta vegada no va ser i ja de bon matí el sol era ben present.

Concentració a les instal·lacions del club Mar-sport dins del port a les 7:00h, salutacions, badalls, algun estirament i observant d’un gros exemplar de peix lluna que es passejava entre els pantalans i les embarcacions. així que ja hi érem tots, per part del delegat del club s’explica la situació dels sectors, s’aclareix algun dubte que quedava sobre alguna de les normes i es procedeix al sorteig dels punts de pesca. Després d’això toca anar circulant, cadascú cap al punt assignat per la primera màniga, que hi ha que descarregar els vehicles i preparar tota la nombrosa “intendència”, ja sigui paniers o caixons, canyes, brumejos i esquers.

campionat_Catalunya_suret_2019_05_(www.societatpescadorsbarcelona.com)

9:00h – Comença la primera màniga. Moviment dispar segons els sectors, alguns comencen amb activitat tot just començar, d’altres estan més calmats a primera hora, però ja sabem que el peix es mou, però en aquesta modalitat part de la feina és saber mantenir els peixos a la teva zona mitjançant el brumeig, així que paciència i a esperar que la boia es mogui… Algunes de llísseres de bona talla acaben a les nanses, esperant l’hora del pesatge, d’altres superen els materials i aconsegueixen abans la llibertat guanyant la batalla al pescador. Alguna espècie més es fa present, depèn del sector, alguna vidriada, sarg, oblada, burret, tord i alguns besugs blancs acaben també entre les malles de les nanses.

13:00h – Acaba la primera màniga. Els comissaris fan la ronda punt per punt per fer el recompte i el pesatge, mentre els esportistes es donen pressa per preparar-se per la segona màniga, doncs alguns han de desmuntar-ho tot, carregar el cotxe i anar cap a l’altra banda del port, altres només s’han de moure uns quants metres i poden anar amb més calma. Mentretant s’aprofita per fer un mos, que cal agafar forces per la segona màniga i hidratar-se, que sota un sol de justícia, alguns ja comencen a agafar color.

campionat_Catalunya_suret_2019_04_(www.societatpescadorsbarcelona.com)

15:00h – Comença la segona màniga. Tranquil·litat i calma són la tònica d’aquesta màniga, captures molt disperses i complicades en algun sector, però és curiós observar els canvis d’estratègia d’alguns buscant les ansiades captures, que tot i difícils, hi ha que tirar de traça per aconseguir un bon resultat.

19:00h – Acaba la segona màniga. Canyes amunt i a esperar que els comissaris facin la visita a tots els esportistes, mentre aquests van aprofitant per anar recollint tots els estris i netejant el seu espai de pesca, doncs cal recordar que s’ha de deixar tot net i sense cap mena de residu. Alguns ja van fent els seus números veient el que han pesat els veïns, però la distància entre els sectors dóna més emoció, doncs és més complicat veure com va tot plegat.

A les 20:00h ja tothom estava a les instal·lacions de Mar-Sport per saber com havia quedat tot al final, però hi havia que esperar que es fessin els números, estona que servia per comentar com havia anat la cosa, amb alguns més nerviosos que altres esperant el resultat.

Finalment la cosa va acabar aixÍ:

campionat_Catalunya_suret_2019_06_(www.societatpescadorsbarcelona.com)

campionat_Catalunya_suret_2019_07_(www.societatpescadorsbarcelona.com)

campionat_Catalunya_suret_2019_08_(www.societatpescadorsbarcelona.com)

En aquesta ocasió, com que hi havia una botiga de pesca que patrocinava la prova (www.storefisher.com, del carrer entença núm. 74 de Barcelona), abans de dir qui eren els que tocarien la fusta del podi i els que es classificaven pel campionat d’Espanya de l’especialitat, es van donar uns obsequis per l’esportista que havia aconseguit la peça més gran, per l’últim classificat i també per la meitat de la taula, així com també es va repartir brumeig i unes bobines de fil per tots els participants.

campionat_Catalunya_suret_2019_02_(www.societatpescadorsbarcelona.com)

campionat_Catalunya_suret_2019_03_(www.societatpescadorsbarcelona.com)

Volem felicitar al campió, el Joan Ramon del club local, que va ser profeta a la seva terra, també als nostres socis Javier Romero per la seva segona posició y Joaquín Villar per la tercera. També a la resta d’esportistes que es van classificar pel campionat d’Espanya, començant pel nostre company Sergi Gobernado, que va tornar a estar a punt apunt de pujar al podi. Tampoc ens volem oblidar de felicitar a la resta d’esportistes, tant de la nostra Societat com de la resta de clubs que van participar-hi.

I la darrera de les felicitacions és per la feina a l’organització del Club Mar-sport d’Arenys de Mar i pel delegat de la Federació Catalana de Pesca, Jesús Trasmontán (i familia) per haver pogut dur a terme amb èxit la prova.
I no anem massa lluny, que el proper divendres per la nit ens tornem a trobar pescant, que és l’hora de tornar a trepitjar sorra a la segona prova del campionat Social de Mar-Costa, en aquesta ocasió a la platja de la Barceloneta.

Fins llavors, salut i bona pesca!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *