6a Prova – FINAL – Campionat de Mar-Costa 2017 (Dic de l’Est/Port de Barcelona)

Després de tres proves de llancer a la platja (Prat de Llobregat en horari diürn, Barceloneta i Gavà en horari nocturn) i dues de fondal/suret al Moll del Rellotge del Port de Barcelona, ja només quedava la última prova del campionat, en aquesta ocasió en modalitat lliure a dues canyes i l’escenari la prolongació del Moll Adossat/Dic de l’Est del Port de Barcelona.

6è_concurs_mar_costa_2017_Port_Barcelona_01(www.societatpescadorsbarcelona.com)

Un campionat que consta de 6 proves en diferents modalitats on només es tenen en compte els 4 millors resultats de cada esportista, de manera que hi ha que ser una mica tot-terreny per adaptar-se als diferents escenaris i a les diferències substancials de les diferents modalitats, doncs els materials emprats són totalment diferents, ja sigui el tipus de canya, llinya, hams, esquers, muntatges i, molt important, la tècnica emprada per treure el màxim rendiment d’aquests materials i estris.

Com sempre, cal conèixer mínimament la zona on es pesca per triar el material de pesca, en un fons de roca, fang o sorra cal saber quins fils s’adaptaran millor per arribar als peixos, però sobretot, cal saber quins tipus de peixos viuen per allà, per poder triar els esquers, el tipus de canya, rodet, la mida dels hams, el diàmetre de llinya i cameta, tipus de plom, flotador si cal…

Així que en un escenari amb un fons molt rocós, en una zona molt poc castigada degut a ser un punt d’accés restringit on hi és prohibida totalment la pesca comercial i on la pesca esportiva només es permet en comptades ocasions durant l’any (només estem autoritzats a visitar-la en 4 ocasions durant tot l’any), un espai ampli i tranquil, doncs s’obre a poder fer servir diferents disciplines, com pescar al llancer, al fondal, al coup o al suret. Permet anar a buscar peixos pelàgics que neden a mitges aigües com les llísseres, bogues, sorells, oblades, castanyoles… permet buscar peixos bentònics que mai s’allunyen del fons com meros, serrans, tords, julioles, fedrins, congres, morenes… permet anar a buscar peixos que es mouen a prop del fons i que no ténen una “residència” fixe, com orades, sargs, esparralls, pagells, llobarros… Totes aquestes espècies ténen comportaments diferents, s’alimenten de diferent manera i totes elles les hem pescat en les diferents ocasions que hem visitat l’escenari.

Com sempre, tocar mirar al cel, som a la tardor, estació on els canvis de temps són continus i durant la setmana de la prova hi ha hagut de tot, dies de calma assoleiada, dies amb vent, pluja, baixada de temperatura… El dissabte abans pluja abundant per la tarda, però pel diumenge la previsió diu que farà sol a Barcelona, tot i que el vent de tramuntana, poc comú a casa nostra, ens visitarà pel matí…

I aquest cop sí, els homes i dones del temps encerten les previsions, matí amb cel clar (tot i que es veuen grans núvols per l’horitzó), però intens vent de tramuntana, que degut al lloc on pesquem, ens ve de cara, complicant i força, la pesca, doncs posar les llinyes a lloc i mantenir les canyes quietes no és el més fàcil. Com que el sol no té obstacles, temperatura agradable per ser novembre.

7:45h – Concentració al punt de trobada, salutacions i repartiment de les fitxes amb el punt de pesca assignat. Un cop som tot a punt, anem en fila cap a l’espai de pesca, després d’haver informat a la Policia Portuària, aquests ja ens havíen preparat l’accés a l’àrea. Un cop allà toca marcar els espais.

8:30h – Tothom ja és a lloc i es comença a muntar.

6è_concurs_mar_costa_2017_Port_Barcelona_02(www.societatpescadorsbarcelona.com)

6è_concurs_mar_costa_2017_Port_Barcelona_03(www.societatpescadorsbarcelona.com)

6è_concurs_mar_costa_2017_Port_Barcelona_04(www.societatpescadorsbarcelona.com)

9:30h – Botzinada i es comença a pescar. Alguns fan xiular les llinyes buscant peixos a certa distància, d’altres intenten combatre el vent de cara i pescar amb boia, alguns a fondal…

Com sempre que anem a pescar allà, algunes picades brutals que posen a prova el material, però que poques aconsegueixen la captura. Una colla de meros són capturats, però com que la mida mínima legal és de 45 cms, per ben poc cap d’ells aconsegueix arribar-hi i no són vàlids pel concurs, sent indultats per veure si la propera vegada ja han crescut els pocs centímetres que els manquen. Poques llísseres són capturades tot i que una colla les busquen a base de brumeig i esquers específics, però algunes fan acte de presència, escapant-se’n alguna de gran mida trencant les cametes fent-les fregar per les roques del fons. Esparralls, sargs, pagells oblades, bogues, fedrins, donzelles, serrans, alguna vaca serrana i una morena són les espècies que també es deixen veure.

6è_concurs_mar_costa_2017_Port_Barcelona_05(www.societatpescadorsbarcelona.com)

6è_concurs_mar_costa_2017_Port_Barcelona_06(www.societatpescadorsbarcelona.com)

6è_concurs_mar_costa_2017_Port_Barcelona_07(www.societatpescadorsbarcelona.com)

6è_concurs_mar_costa_2017_Port_Barcelona_08(www.societatpescadorsbarcelona.com)

6è_concurs_mar_costa_2017_Port_Barcelona_09(www.societatpescadorsbarcelona.com)

6è_concurs_mar_costa_2017_Port_Barcelona_10(www.societatpescadorsbarcelona.com)

6è_concurs_mar_costa_2017_Port_Barcelona_11(www.societatpescadorsbarcelona.com)

6è_concurs_mar_costa_2017_Port_Barcelona_12(www.societatpescadorsbarcelona.com)

6è_concurs_mar_costa_2017_Port_Barcelona_13(www.societatpescadorsbarcelona.com)

6è_concurs_mar_costa_2017_Port_Barcelona_14(www.societatpescadorsbarcelona.com)

6è_concurs_mar_costa_2017_Port_Barcelona_15(www.societatpescadorsbarcelona.com)

6è_concurs_mar_costa_2017_Port_Barcelona_16(www.societatpescadorsbarcelona.com)

6è_concurs_mar_costa_2017_Port_Barcelona_17(www.societatpescadorsbarcelona.com)

6è_concurs_mar_costa_2017_Port_Barcelona_18(www.societatpescadorsbarcelona.com)

6è_concurs_mar_costa_2017_Port_Barcelona_19(www.societatpescadorsbarcelona.com)

6è_concurs_mar_costa_2017_Port_Barcelona_20(www.societatpescadorsbarcelona.com)

6è_concurs_mar_costa_2017_Port_Barcelona_21(www.societatpescadorsbarcelona.com)

6è_concurs_mar_costa_2017_Port_Barcelona_22(www.societatpescadorsbarcelona.com)

6è_concurs_mar_costa_2017_Port_Barcelona_23(www.societatpescadorsbarcelona.com)

6è_concurs_mar_costa_2017_Port_Barcelona_24(www.societatpescadorsbarcelona.com)

6è_concurs_mar_costa_2017_Port_Barcelona_25(www.societatpescadorsbarcelona.com)

6è_concurs_mar_costa_2017_Port_Barcelona_26(www.societatpescadorsbarcelona.com)

6è_concurs_mar_costa_2017_Port_Barcelona_27(www.societatpescadorsbarcelona.com)

6è_concurs_mar_costa_2017_Port_Barcelona_28(www.societatpescadorsbarcelona.com)

6è_concurs_mar_costa_2017_Port_Barcelona_29(www.societatpescadorsbarcelona.com)

6è_concurs_mar_costa_2017_Port_Barcelona_30(www.societatpescadorsbarcelona.com)

6è_concurs_mar_costa_2017_Port_Barcelona_31(www.societatpescadorsbarcelona.com)

6è_concurs_mar_costa_2017_Port_Barcelona_32(www.societatpescadorsbarcelona.com)

6è_concurs_mar_costa_2017_Port_Barcelona_33(www.societatpescadorsbarcelona.com)

14:30h – Botzinada i llinyes amunt, que els encarregats del pesatge aniran passant a fer el recompte i la pesada per tots els punts.

Finalment la cosa acaba així:

1.- Sergi Gobernado – 4.480Kg
2.- Christian Buscemi – 2.150Kg
3.- Jesús Ródenas – 1.920Kg
4.- Xavier Agell – 1.610Kg
5.- Santiago Estrany – 1.130Kg
6.- Félix Muñoz – 1.070Kg
7.- Albert Berdalet -0.820Kg
8.- Albert Codina – 0.800Kg
9.- Jordi Trigueros – 0.700Kg
10.- Àlex Giménez – 0.620Kg
11.- Jorge Bonafonte – 0.530Kg
12.- Joan Gil – 0.240Kg
13.- Pep Navarrete – 0.140Kg
14.- Joan Manel Espinosa – 0.130Kg
15.- Juan Bernal – 0.110Kg
16.- José Ramón García – s/c
17.- Javier Romero – s/c
18.- Jaime Calduch – s/c

Plusmarca – Sergi Gobernado – 1.360Kg – Morena (Muraena helena)

6è_concurs_mar_costa_2017_Port_Barcelona_34(www.societatpescadorsbarcelona.com)

6è_concurs_mar_costa_2017_Port_Barcelona_35(www.societatpescadorsbarcelona.com)

Després de descartar els mals resultats i triar els 4 millors resultats de cada esportista, el campionat ha quedat finalment decidit així:

Classificació_final_campionat_mar-costa_2017

Moltes felicitats al Sergi Gobernado, que ha aconseguit revalidar el títol aconseguit l’any passat fent gairebé un “perfect” de punts, doncs només n’ha cedit un de sol, a més, finalment també ha aconseguit endur-se la plusmarca del campionat, amb una morena que tot i que l’ha fet patir per treure-la, ha aconseguit poder-la dur al pesatge. Felicitats també als debutants al nostre campionat complert Xavier Agell i Jesús Ródenas, que han aconseguit pujar al podi final, tot i que molt apretats també els seus perseguidors, doncs l’empat a punts del tercer classificat, Jesús Ródenas i el quart, Jorge Bonafonte s’ha hagut de fer pel número de captures final. L’última prova a fet una colla de canvis de classificació respecte el que teníem fins ara, havent emoció fins el final.
Moltes gràcies a tots els esportistes que han participat al campionat, també moltes gràcies al Port de Barcelona i a la Confraria de Pescadors de Barcelona per ajudar-nos i també a la Federació Catalana de Pesca Esportiva i Càstig pel seu suport. No volem oblidar-nos tampoc de la col·laboració de les botigues d’articles de pesca PESCAMARESMA de Malgrat de Mar i PROSFSERVICES (www.prosfservices.com) de Barcelona, que han col·laborat amb diferents premis al llarga e la temporada.
El campionat de Mar-Costa ja s’ha acabat per aquest any, però encara queden 3 activitats per aquesta temporada, dos aplecs a la prolongació del Moll Adossat/Dic de l’Est del Port de Barcelona i el concurs del “Pavo” al Moll del Rellotge. Així que ens tornem a trobar el proper dissabte 11 de novembre per la tarda al mateix escenari d’aquesta prova, a veure si ja han aconseguit els pocs centímetres que els faltaven els meros que s’han indultat.
Fins llavors, salut i bona pesca!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *