6a Edició del concurs de les Espècies. 26-01-2020 (Port de Barcelona)

Sisena edició del “Concurs de les espècies”, l’alternativa al tradicional concurs del burret pels socis que prefereixen aquesta opció de pesca al Port de Barcelona.

Les autoritzacions per poder fer activitats dins del Port de Barcelona són limitades i la possibilitat de poder pescar en un espai còmode, segur i amb una bona quantitat de peixos és sempre un important atractiu. Això fa que molts prefereixin dedicar els seus esforços a cercar altres espècies de mida més important que els petits burrets, per aquest motiu ja fa sis anys que es va decidir aprofitar la data per donar també una oportunitat als que preferien aquesta opció per davant de la tradició de pescar burrets el darrer diumenge del mes de gener.

Les normes són molt senzilles, es tracta de pescar 3 peixos d’espècies diferents utilitzant únicament 1 canya en acció de pesca. La classificació es decideix per pes, de manera que no només es tracta d’aconseguir enredar peixos de tres espècies, també cal intentar que siguien el més grossos possible.

Un dia primaveral, alguna estona amb una mica de vent, però que després d’una setmana amb el temps especialment remogut pel fort impacte de la tempesta “Glòria” gairebé semblava que no havia de ser possible. Fins i tot s’havia patit per la celebració de la prova, doncs després del fort temporal, el Port havia quedat totalment cobert de residus a superfície com són troncs, branques, fulles i un munt de canyes i arrels, però els eficients sistemes de neteja de la superfície del Port , amb els pelicans i les grues es van encarregar de fer net per tal de poder tornar a l’activitat normal de la instal·lació.

Sorteig in situ dels punts de pesca, doncs a diferència dels pescadors de burrets, que tenen llibertat per moure’s per la part autoritzada del recinte, els socis que participen al concurs de les espècies tenen un lloc de pesca assignat per sorteig.

Degut al tipus d’escenari es pot pescar tant amb boia com a fondal i es permeten tota mena d’esquers excepte l’asticot i els cimbells artificials així que el “catàleg” d’esquers que es veuen és més que variat, com ho són les canyes, rodets i les tècniques de pesca dels diferents participants, que van provant sort amb diferents estrategies per aconseguir posar a la nansa o al cubell aquelles diferents espècies. Com sempre, la tècnica més emprada és la del suret, amb diferents de les seves vessants, co són la boia fixe, la boia corredissa i la boia ISO o japonesa, però per aquesta mena de proves també es veuen les opcions de pescar a fondal a la recerca de les espècies que s’alimenten a prop del fons com són els esparralls, sargs, pagells, burrets i algun làbrid. En canvi, a mitges aigües i amb l’ús de la boia es tempten més espècies com els sorells, les llísseres, salpes i les bogues. Tot i així sempre hi ha sorpreses, doncs altres espècies també es deixen veure per la zona, com oblades, mabres i algunes cànteres de bona talla (superant fins i tot el kg de pes).

Després de 5 hores provant sort, botzinada i a triar els 3 exemplars per dur cap al pesatge, que això dóna peu a una classificació molt oberta i que fins el moment de passar per la bàscula no se sap com haurà anat realment la cosa.

Finalment acaba així:

1.- Mito Martínez – 1.699kg (3)
2.- Javier Romero – 1,691kg (3)
3.- Eduardo Martínez – 1,406kg (3)
4.- Joan Rubio – 1,060kg (3)
5.- Pep Navarrete – 0,879kg (3)
6.- Albert Berdalet – 0,870kg (3)
7.- Rafael González – 0,845kg (3)
8.- José Ramón García – 0,828kg (3)
9.- Joaquim De la Puente – 0,670kg (3)
10.- Daniel Aguilera – 0,640kg (3)
11.- Gaspar Barrios – 0,530kg (3)
12.- Marc Gómez – 0,517kg (3)
13.- Toni De la Puente Galán – 0,484kg (3)
14.- Jordi Rubio – 0,476kg (3)
15.- David Martínez – 0,449kg (3)
16.- Alejandro Roca – 0,445kg (3)
17.- Toni De la Puente Pérez – 0,386kg (3)
18.- Àlex Giménez – 0,288kg (3)
19.- Jaume Mor – 0,277kg (3)
20.- Jorge Bonafonte – 0,261kg (3)
21.- Gerard Martínez – 0,149kg (3)
22.- Jordi Trigueros – 0,071kg (1)
23.- Àlex Pla – s/c
Plusmarquista: Mito Martínez – Càntera (Spondyliosoma cantharus) 1,189kg

 

També hi ha un premi especial al classificat a la meitat de la taula, una interessant funda porta accessoris donada per la botiga de pesca col·laboradora STORE FISHER BARCELONA (www.storefisher.com del carrer Entença 74-76).

Després del pesatge i les fotos de rigor toca acomiadar-se fins la propera, que no trigarà gaire, doncs en uns dies ens tornem a retrobar pel campionat d’embarcació fondejada i en res tornem a veuren’s pel primer aplec del Dic de l’Est del Port de la ciutat.

Fins llavors, salut i bona pesca!

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *