4a Prova – Campionat d’embarcació fondejada 2020 – Sant Feliu de Guíxols, 19 de setembre

I després de les proves de Badalona i Arenys de Mar, tocava visita a les aigües empordaneses per celebrar la 4a i penúltima cita del Campionat d’embarcació fondejada 2020, en concret les aigües d’un preciós escenari com és Sant Feliu de Guíxols.

Les previsions del temps són sempre complicades en un mes de setembre, ja es sap que l’alta temperatura de l’aigua i l’entrada de baixes temperatures en alçada poden donar lloc a fortes ventades i a la formació de núvols i borrasques. Una setmana prèvia marcada per baixada de temperatures i episodis de pluja feien bullir el grup de whatsapp de la secció d’embarcació de la Societat. Era així que el divendres per la tarda, a poques hores de la prova hi ha via dubtes sobre si es podria celebrar per la possibilitat de tempesta elèctrica i fort onatge.

Com que en aquests casos els qui manen són sempre els patrons, doncs ells van decidir que a la concentració es decidiria finalment si era o no segur sortir a navegar.

Cal dir que en aquesta ocasió, “IL CAFFÈ DI FRANCESCO” ens va oferir els cafè per a tots els participants, detall d’agraïr si tenim en compte que per a poder estar a l’hora alguns es van haver d’aixecar a les 4:00h del matí.

6:30h – concentració al Port de Sant Feliu i es podia veure el cel estrellat, així que els núvols, que si bé n’hi havia, tampoc tapaven tot el cel i el vent estava en calma. Es podia sortir a pescar.

Abans d’embarcar, les mesures per la COVID19 en obligaven a prendre la temperatura als esportistes i a que cadascú d’ells signés una declaració responsable per la mateixa raó.

I d’aquí cap a les embarcacions, on un cop tothom estava a punt, s’anava cap a la bocana per desfilar d’allà cap a la zona de pesca tots plegats.

7:35h – Comença la prova, canyes a l’aigua i a provar sort. Els peixos més abundants de la zona no van trigar a deixar-se notar, serrans, donzelles i forcadelles eren protagonistes de la jornada ja des de primera hora. Altres espècies també es van deixar veure, com vaques serranes, tords, pastanagues, vidriades, pagres, cànteres, algun esparrall, una aranya negra… però la peça més destacable va ser la grívia negra que va aconseguir posar en sec el Sergi Gobernado, superant amb més de 100 grams el kg de pes, una talla excepcional per aquesta espècie.

Molta presència d’exemplars de petita talla que van ser alliberats, doncs hi ha que recordar que s’han de respectar sempre les mesures assignades per a cada espècie. En cas de portar peix sota talla al pesatge, aquest penalitza descomptant el seu pes al de la resta de captures.

A cada hora es va efectuar la rotació dels punts de pesca a cada embarcació, de manera que tots els integrants van pescar als quatre punts, una hora a cadascú. Hi va haver moments amb més activitat que altres, ja que també es va notar la presència d’alguns depredadors per la zona, però això també forma part de la pesca i hi ha que saber adaptar-s’hi.
Tot i la mar de fons que feia ballar les embarcacions, es va poder pescar sense problemes, sota un intens sol que va escalfar (i força!) la jornada.

11:35h – Després de 4 hores i que tots els esportistes fessin les seves respectives rotacions, s’acaba la prova, s’aixeca el fondeig i s’enfila el camí cap a port.

Un cop a port es va procedir al recompte de captures i la cosa va acabar així:

El campionat queda molt atapeït a difersos fronts, de manera que la darrera prova decidirà totes les posicions, matemàticament encara no hi ha campió ni tampoc estan decidits els tres integrants del podi, de manera que fins d’aquí a poc més d’un mes seguirem teint un campionat amb múltiples opcions per a la classificació final.

De moment la tenim així:

La nostra Societat ha arribat a un acord de col·laboració per la donació del peix capturat amb l’entitat benèfica de FORMACIÓ I TREBALL , on a través de l’Escola Restaurant D’INS de Sant Adrià del Besòs (https://dinsescola.org/) van rebre amb les mans obertes els peixos per a poder ajudar a alimentar a persones amb diversos problemes, tasca de suma importància en la situació actual.

Volem agraïr molt l’ajuda dels companys i amics de l’ASSOCIACIÓ ESPORTIVA DE PESCA MARÍTIMA SANT FELIU DE GUÍXOLS (AEPMSFG), que ens han ajudat en tot moment a poder dur a terme l’activitat. MOLTES GRÀCIES!!

I ens acomiadem fins la propera activitat, que si tot va bé, serà el diumenge 27 de setembre al Dic de l’Est del Port de Barcelona en la segona prova del Campionat de Mar-Costa, ja que pel d’embarcació ens haurem d’esperar al 24 d’octubre.

Fins llavors, salut i bona pesca!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *