4a Prova – 43è Campionat d’Embarcació Fondejada – Badalona (15-10-2022)

5 mesos després de la darrera prova del campionat d’embarcació fondejada, tornem a Badalona per embarcar-nos novament per a dur a terme la penúltima prova del campionat.

Són 5 les proves programades per a aquest campionat, que en principi havia d’estar acabat abans de l’estiu, però els caps de setmana de temporals i alguns problemes de disponibilitat, han fet que dues de les proves s’hagin de dur a terme a la tardor.

Enguany hem pescat a tres escenaris diferents, repetint només a Badalona, un escenari on gairebé sempre ens reserva alguna bona sorpresa.

Ja se sap que el mar és un medi que sempre està en moviment, és un medi que va canviant segons una colla de factors com són la temperatura, els vents, corrents, … Per això, un mateix escenari de pesca pot ser molt diferent segons l’època de l’any. Serà així en aquesta ocasió?

En principi aquesta prova s’havia de celebrar el passat dissabte 8 d’octubre, però una setmana d’intensa pluja i forts vents, deixava unes previsions força dolentes pel mar i, aconsellats pels patrons, es va decidir posposar la prova una setmana per motius de seguretat. I sembla que la decisió va ser acertadíssima, doncs l’estat del mar el dia 8 va ser gens aconsellable per navegar i la setmana següent el temps fa un gir radical, bonança i pujada de temperatures. Pel dissabte les previsions són ideals per a sortir a pescar embarcat.

07:00h – Concentració a l’entrada del pantalà de Marina Badalona on són les embarcacions. Una vegada ha arribat tothom, es fa el sorteig, repartint els esportistes a les embarcacions. D’allà, cap a embarcar-se.

Una vegada a bord, es van acabant de preparar les canyes i repartint tots els aparells i es va fent via navegant cap a la zona de pesca.
Ja arribats a la zona de pesca, es procedeix a l’acció que li dóna nom a l’especialitat: fondejar l’embarcació.

08:20 – Una vegada situats i fondejats, s’avisa per ràdio de l’inici de la competició.

La sort és diferent segons l’embarcació i també varia segons la situació dins d’aquesta. Mentre que a una embarcació comencen a sortir besucs blancs, a l’altra no se’n veu ni un, però en canvi, a una de les bordes fan acte de presència pelàgics com són els verats, alguns d’una talla més que respectable, posant a prova la resistència del material. Remenant pel fons, els serrans es deixen veure, també les forcadelles.

Una de les embarcacions va tenir alguns problemes per la presència d’un trasmall que va posar en dificultats a tots els esportistes, ja que les enganxades eren contínues, havent de canviar de posició i tornar a fondejar, malgrat això i retirar-se bastant de la posició inicial, la considerable llargada del trasmall va fer que, tot i disminuir, hi seguissin existint enganxades.
De totes maneres, hi havia força moviment de peix, molta presència de cànteres, tot i que la majoria eren retornades ràpidament a l’aigua al no arribar a la mesura mínima de 18 cms. L’espècie més comuna del dia foren les bogues, espècie que tothom, en major o menor mesura van capturar. També es van deixar veure altres espècies, com van ser els pagells, els pagres (alguns ja crescudets), vidriades, alguna xucla, sorells, alatxes i fins i tot algunes donzelles.

12:20 – Després de 4 hores de pesca amb les quatre rotacions de rigor, s’arriba a la fi del temps de competició. Ara toca aixecar el fondeig i posar proa cap a port. Excepte el primer classificat, sembla que hi ha força igualtat entre els tripulants de les embarcacions, però serà la bàscula qui doni llum a aquests dubtes.

Finalment així acaba la jornada:


I el campionat es va definint una mica més, a falta d’una darrera prova en unes setmanes. Cal tenir en compte que de les 5 proves, s’elimina el pitjor resultat de cada esportista, així que no hi ha res decidit i es presenta una intensa darrera jornada.

Com sempre, no ens volem estar d’agrair la feina dels patrons, Sito i Nico, que ens han ajudat en tot moment. MOLTES GRÀCIES!

I l’activitat de la Societat segueix i ens tornem a trobar aquest divendres a la nit per la 5a prova del 77è Campionat de Mar-costa a les platges de Sant Sebastià i de Sant Miquel de Barcelona. Fins llavors, salut i bona pesca!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *