3a Prova – Campionat d’embarcació fondejada 2020 – Arenys de Mar, 18 de juliol

Després de l’obligada aturada pel confinament de la COVID19, finalment el passat dissabte vam poder reprendre el Campionat social d’embarcació fondejada 2020 i celebrar la tercera prova d’aquest, en aquesta ocasió en aigües del Maresme, sortint del port d’Arenys de Mar.

Han estat 4 mesos esperant poder tornar a posar el Campionat d’Embarcació fondejada en marxa altra vegada i, finalment, el passat dissabte 18 de juliol vam poder sucar els ploms, això sí, respectant escrupolosament els protocols a que ens obliga la situació actual de pandèmia del COVID19, tots amb mascareta, mantenint la distància i amb l’higiene que cal actualment, a més que cada esportista va haver de signar la declaració responsable abans d’embarcar-se.

Moltes eren les ganes de reprendre el Campionat, doncs s’havia posat una classificació molt interessant després de la darrera prova i això sempre fa que sobrin els dies que hi ha abans de la propera, a més, tocava canviar totalment l’escenari i això encara crea més expectació.

Aquesta temporada s’havia aconseguit una fórmula per que tots els participants s’enfrontessin a la mateixa embarcació en una ocasió i ningú repetís contrincants d’embarcació, de manera que la fórmula era totalment equitativa, però malauradament la situació de la COVID19 ha obligat en aquesta prova a variar lleugerament la repartició d’esportistes a les embarcacions, ja que hi ha hagut 3 baixes relacionades amb la situació, de les quals dues els tocava a la mateixa embarcació, de manera que per sorteig, un esportista va haver d’anar a omplir-la.

Temps estival, però cel rúfol amb amenaça de pluja, però temperatura agradable per ser en ple juliol i mar en molt bones condicions per a sortir a pescar des d’embarcació.

Concentració a les instal·lacions dels nostres companys i amics del Club Mar-Sport d’Arenys de Mar, on mantenint rigorosament la distància de seguretat, amb mascareta i fent circular gel hidroalcohòlic tots els esportistes mentre signaven la declaració responsable tothom va anar circulant cap a l’embarcació que li tocava. I un cop tots a bord i situats a la bocana, es posa proa cap a la zona de pesca triada, doncs totes les embarcacions han de pescar a la mateixa zona.

8:05h S’avisa per ràdio que comença la prova. Canyes a l’aigua i a provar sort! Algunes embarcacions comencen a tenir resultats ben aviat, d’altres, en canvi, triguen una mica més a veure els primers peixos a bord. Les donzelles i els serrans són els primers a deixar-se veure, però alguna peça d’escata també fa acte de presència a primera hora.

9:05h Primer canvi de posició a les embarcacions, recordem que tots els esportistes han de pescar a les quatre puntes, de manera que com que la prova és de quatre hores, una hora a cada punt. En aquest primer canvi, dues embarcacions canvien el fondeig cercant millor sort, tot i que ja han anat sortint vidriades, cànteres i pagres.

10:05h Segon canvi de posició, sembla que alguns han trobat força peix d’escata, tot i que les xucles segueixen sense donar senyals de vida. Una grossa escórpora de més d’un kg acaba al salabre i també es deixa veure algun pagell a més de les espècies ja presents a les altres mànigues. També hi ha que dir que cauen quatre gotes, però que la cosa no va més enllà.

11:05h Darrer canvi de posició, alguns estan en remuntada dins la pròpia embarcació, doncs ja se sap que en les competicions d’aquests tipus els primers rivals són els que comparteixen embarcació i després la resta, de manera que alguns apreten i intenten posar distància, evidentment sense tenir clar el que fan les altres embarcacions a excepció del que es veu des de la distància, doncs amb la concentració de la pesca tampoc es donen massa explicacions més enllà d’alguna comunicació per ràdio més o menys precisa, com és gairebé sempre la norma, generalment més per posar nerviosos als que no veuen el que passa. Sembla que puja una mica el vent, però encara es pot seguir pescant sense problemes.

12:05 Canyes amunt, recollir, aixecar el fondeig i cap a port, amb moooltes ganes de saber el que han fet la resta de companys.

Un cop a port, intercanvi d’impressions i de camí cap al punt del pesatge, que hi ha ganes de veure com ha anat realment la cosa.

Recordem que com ja s’ha advertit repetides vegades, els peixos que no compleixen la talla mínima i que estan per sota d’un centímetre d’aquesta, descompten el seu pes de la resta, així que es va anar amb molta cura del que es duia al pesatge, que si la cosa va ajustada no es pot perdre ni un gram!

Finalment la cosa va acabar així:

Moltes felicitats als campions i ja tenim els primers repetidors de podi de la temporada. També felicitats al Joaquim de la Puente, que amb l’escòrpora del dissabte sembla que s’està especialitzant en fer la plusmarca de les proves d’embarcació dels últims anys.

I el campionat es posa encara més interessant a manca de dues proves:

Volem agraïr (i molt!) la feina i dedicació dels patrons de la Falconera (David Bertran), Meloddie (Alejandro), Napoleon (David Rojas) i Simba (Juanjo), moltes gràcies per la vostra ajuda i també moltes gràcies al Club Mar-Sport per la col·laboració.

Si tot va bé, la propera prova del campionat està programada pel dissabte 19 de setembre, en aquesta ocasió a Sant Feliu de Guíxols, fins llavors, salut i bona pesca!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *