3a Prova – 76è Campionat de Mar-Costa – Port de Barcelona – 16-05-2021

Diumenge 16 de maig, retornem al Moll de Pescadors del Port de Barcelona per celebrar la tercera prova del Campionat després de la visita a la platja de la prova anterior.

Després de dues setmanes, tornem a posar fil a l’agulla per seguir amb el 76è Campionat de Mar-costa, aquesta vegada amb una nova prova a 1 canya al Moll del Rellotge del Port de la nostra ciutat. L’aigua comença a escalfar-se i s’espera que hi hagi alguns canvis d’espècies entre les captures respecte la darrera prova que vam celebrar al mateix escenari, ganes n’hi ha moltes, així com també hi ha una colla d’incògnites.

Un any atípic com el que estem vivint en temps de pandèmia porta força maldecaps a l’hora d’organitzar qualsevol mena d’esdeveniment, però mica en mica sembla que li anem trobant el pols a tot plegat i la relaxació d’algunes mesures facilita un mica poder tirar endavant les nostres activitats.

La classificació del campionat es va remoure una mica després de la prova anterior, de manera que hi havia ganes de tornar a tirar la canya per intentar millorar la puntuació… motivació no en falta!!
Setmana de temps totalment primaveral : calma i vent, sol i pluja, fresca i caloreta. Una setmana variada en tots els aspectes, però les previsions pel diumenge semblen bones fins al migdia.

El dijous abans de la prova, seguint la pauta, es fa el sorteig dels punts de pesca al nostre local social (gravat en vídeo i compartit amb els socis). Cal recordar que tenint en compte que hi ha dos sectors a l’escenari de pesca, els companys que van pescar al sector número 1 a la primera prova, en aquesta els tocava fer-ho al sector 2 i a l’inrevés.

I per fi arriba el diumenge.

6:45h – Després de que els encarregats de la Junta hagin cmrpovat i marcat la zona de pesca, els esportistes van passant per la guixeta de control d’accés al port i des d’allà passen pel control de la Societat, on es pren la temperatura a tothom i es signa la declaració responsable individual del protocol Covid. S’entreguen els fulls de control i d’allà cadascú va cap al punt de pesca que li ha estat assignat. Muntatge de tot plegat, salutacions i pendents del rellotge per tenir-ho tot a punt quan comenci la prova.

dav

7:45h – Es pot començar a brumejar. Diverses boles amb farines, pa i companyia van caient a l’aigua.

8:00h – Botzinada i canyes a l’aigua!

Les primeres captures no es fan esperar gaire, sent els sorells els més matiners, juntament amb alguns esparralls, que sembla que ja comencen a activar-se més que a la darrera prova. Com sempre, l’espècie més buscada per gairebé tots és la llíssera, però sembla que no hi són i, en cas de ser-hi, no estan per la labor, però en canvi si que ho estan els seus parents, els galta-rojos, que van fent passades i uns quants mosseguen l’ham i acaben a les nanses esperant el pesatge.

També es deixen veure a la cita amb l’ham les oblades (algunes de bona talla), burrets, salpes i una colla de vidriades de totes mides, algunes superant els 500 grams. Un pagell despistat també acaba cedint als encants d’un ham ben carregat de menjar i molts petits exemplars de diferents espècies com xucles, mabres i sargs acaben alliberats abans d’hora per no complir amb les seves mesures reglamentàries, però mica en mica es van veient captures pels dos sectors.

13:00h – Botzinada, canyes cap amunt i toca esperar que els encarregats del recompte i pesatge vagin passant pels diferents punts de pesca.

Finalment, després del recompte, pesatge i alliberament de captures, així acaba la jornada:


I el Campionat es comença a definir… o no… Encara està tot molt obert, només hem fet la meitat de les proves previstes i poden canviar encara molt les coses d’aquí al mes de novembre.

De moment descansarem uns dies de Mar-costa, doncs la propera prova serà del Campionat d’embarcació fondejada el proper dissabte 22 de maig a Sant Feliu de Guíxols, però no trigarem a tornar-nos a trobar al port per la propera prova del Ccampionat de Mar-costa… Fins llavors, salut i bona pesca!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *