3a Prova – 44è Campionat d’Embarcació Fondejada – 11-03-2023 – Mataró

Tornem a embarcar-nos en aigües de la capital del Maresme, vent i onades mataronines però els ploms en remull.

rbt

Tercera prova del campionat, sortint des del mateix port que a la primera prova, però en variant una mica d’escenari, triant la mateixa barra de roques de la primera prova però en un punt diferent.

Un dels motius del canvi de punt és pel fort vent de ponent que bufa a l’hora de sortir de port. El GPS marca ratxes superant els 40 km/h, però amb l’embarcació adequada no és motiu suficient per quedar-nos a port.
Uns petits problemes a l’hora de fondejar, doncs el fort onatge i el vent fan que el corró no s’agafi bé al fons, de manera que es passa al pla “B” i s’opta per fondejar amb un altre tipus d’ancora, que deixa clavada l’embarcació al fons i permet poder pescar de manera segura, tot i que les ratxes de vent obliguen a tenir molta cura a tenir-ho tot controlat per a que no surti volant… malgrat això, una gorra va sortir volant amb força camí de l’altra riva de la Mediterrània.

Però podem pescar, això sí. Un dia complicat, amb poca activitat i moltes captures sota talla que són alliberades immediatament, però això no és impediment per aconseguir la que de moment és la captura més grossa de la temporada, una bonica grívia verda (Labrus viridis) que després d’una intensa lluita, el nostre company David Testón aconsegueix posar dins del salabre, donant un pes a la bàscula de 1,296kg.

Les espècies més comunes són les donzelles, les vaques serranes i els serrans, però també es veuen uns quants esparralls i petites vidriades i cànteres, sent alliberades al moment la majoria d’aquestes dues darreres espècies per no arribar a la mesura mínima per a puntuar (18 cm). Set grívies negres i dues morrudes també acaben al cubell, sent la peça més gran d’aquestes, una grívia negra de 559 grams i una morruda de 435 grams.

Curiosament, havent complert ja els 2 primers canvis de lloc, a les 3 hores de pesca, el vent s’atura de cop i, com que venia de terra, les altes onades desapareixen i el mar es queda com una bassa d’oli i la sensació de calor es fa notar amb ganes, de manera que els darrers compassos de la prova són totalment oposats als primers, mar en calma, sense vent i amb calor.

Tornem cap a port i després del pesatge així acaba la jornada:

rbt

El campionat es mou una mica però encara està força obert i amb teca per decidir:

La propera activitat és la segona jornada científica de control i marcatge d’espècies a l’APC de la Bocana Nord del Port de Barcelona el dissabte 18 de març, fins llavors, Salut i bona pesca!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *