2a prova – Campionat Mar-Costa 2019 – Llancer/Surf-càsting – Barcelona (10/11-05-2019)

I arribem a la segona prova de la temporada, seguim trepitjant sorra, aquesta vegada en horari nocturn i sense sortir de la nostra ciutat, com cada any tornem a trobar-nos amb la Barceloneta.

2n_concurs_mar_costa_2019_Barceloneta_01(www.societatpescadorsbarcelona.com)

Després d’una petita pausa en el campionat, on els nostres esportistes han participat en diferents proves dels campionats de Catalunya (llancer-duos i boia-mar individual i equips) i d’Espanya (boia-mar/duos), tornem a posar-nos per feina a casa.

Com és tradició, la platja de “casa” és l’escenari triat per intentar enredar els peixos, tot i les complicacions normals per poder dur a terme activitats en una platja metropolitana farcida de turisme, aquest any ho teníem una mica més fàcil per l’ajuda que hem rebut per poder disposar d’un espai per poder estacionar els vehicles dels esportistes, cosa que ha facilitat (i força) poder organitzar la prova.

Setmana de primavera, temperatures suaus, lleuger vent, però bonança en general i sembla que per dissabte per la nit la cosa variarà ben poc…
Com marca la norma, dijous al vespre es fa el sorteig dels punts de pesca al nostre local social, dividint als esportistes en dos sectors i els equips es divideixen també en els dos sectors, de manera que tots els equips tenen representants als dos sectors, fent més igualada la prova.

19:00h – Els participants de la prova ja poden anar accedint al recinte habilitat per estacionar els vehicles, tot i que alguns prefereixen optar per altres opcions una mica més properes a la sorra. Mica en mica va arribant tothom, doncs la concentració és a les 20:00h. Els encarregats de marcar la platja fan la seva feina amb els distintius corresponents a l’inici i final de la zona de pesca, així com els marcadors de cada punt, separant a tots els esportistes en idèntiques distàncies per poder fer la seva tasca amb l’espai necessari.

El bon temps del divendres ha portat molta gent a la platja per gaudir de la vora del mar amb una bona temperatura, però just a quarts de nou, mentre tots estan muntant, comencen a caure les primeres espurnes de pluja i automàticament la platja es buida i queden únicament els esportistes que estan preparant tot el necessari per una nit de pesca, potser passada per aigua.

2n_concurs_mar_costa_2019_Barceloneta_02(www.societatpescadorsbarcelona.com)

2n_concurs_mar_costa_2019_Barceloneta_03(www.societatpescadorsbarcelona.com)

2n_concurs_mar_costa_2019_Barceloneta_04(www.societatpescadorsbarcelona.com)

21:30h – Es comença a pescar. Alguns comencen amb les primeres captures abans que altres hagin pogut posar en pesca la segona canya… poc a poc tothom ja està en marxa i la nit es va definint.

Com a platja urbana que és l’escenari de la prova, la gran il·luminaria d’aquesta fa innecessària la feines de lots i marcadors lluminosos de les canyes, doncs la visibilitat és alta i només per les feines de més precisió cal utilitzar llums addicionals. Les captures es comencen a diferenciar segons els sectors, uns més a prop de l’hotel W i els altres més propers a la platja de Sant Miquel, que tot i ser dins de la mateixa platja de Sant Sebastià, la presència de petites roques enfonsades segons el punt fa que les espècies siguin diferents, així com el nombre de captures… més comunes les mabres i besucs en un sector, mentre que a l’altre, els sargs, esparralls i vidriades són els que més es deixen veure. També hi ha algun peix més viatjador, com pagells i oblades, fins i tot un petit llobarro que també fa acte de presència, però hi ha un munt de captures sota talla que són alliberades tal com van apareixent.

2n_concurs_mar_costa_2019_Barceloneta_05(www.societatpescadorsbarcelona.com)

La presència de la pluja va i ve durant tota la nit, però de forma molt suau i sense posar en problemes als pescadors, que segueixen amb la seva feina, uns provant a llargues distàncies, altres apurant les pedres que potser els han tocat en proximitat i alguns proven sort pescant amb cebador (feeder), modalitat que aquest any es va acordar permetre a les proves de platja per tal d’intentar tenir millors resultats a les castigades aigües de la nostre costa.
Cinc hores de pesca poden donar força per provar sort a les diferents opcions que ofereix la platja, adaptant-nos a les espècies que poden rondar per allà, però moltes vegades semblen llargues per alguns i es fan curtes per uns altres.

02:30h – Canyes amunt i toca recollir i anar fent via cap al punt de pesatge, que , tot i que la tecnologia actual permet anar sabent més o menys el que van treient els companys que estan als punts més allunyats, l’hora de la veritat és quan tothom passa per la bàscula.

2n_concurs_mar_costa_2019_Barceloneta_06(www.societatpescadorsbarcelona.com)

2n_concurs_mar_costa_2019_Barceloneta_07(www.societatpescadorsbarcelona.com)

2n_concurs_mar_costa_2019_Barceloneta_08(www.societatpescadorsbarcelona.com)

Finalment la cosa acaba així:

1.- David Romero – 125pts
2.- Jaume Martínez – 124pts
3.- Juan Bernal – 123pts
4.- Javier Romero – 122pts
5.- Pere Casanovas – 121pts
6.- Joaquim De la Puente – 120pts
7.- Xavier Agell – 119pts
8.- Daniel Aguilera – 118pts
9.- Francisco Bernardo – 117pts
10.- Albert Codina – 116pts
11.- Santiago Estrany – 115pts
12.- Pep Navarrete – 114pts
13.- Albert Berdalet – 113pts
14.- Jorge Bonafonte – 112pts
15.- Sergi Gobernado – 111pts
16.- Joan M. Espinosa – 110pts
17.- Joan Gil – 109pts
18.- Toni De la Puente Pérez – 108pts
19.- Jordi Trigueros – 107pts
20.- Félix Muñoz – 106pts
21.- Álex Giménez – 105pts
22.- Toni De la Puente Galán – 104pts
23.- Alejandro Fernández – 103pts
24.- José Ramón García – 101pts
25.- Christian Buscemi – 101pts
26.- Rafael González – 0pts
27.- Jaume Calduch – 0pts
28.- Jordi Cebrián – 0pts
29.- Eduardo Martínez – 0pts
30.- Joaquín Villar – 0pts
31.- Alberto Blázquez – 0pts
32.- Ricardo Calduch – 0pts
33.- Jordi Rubio – 0pts
34.- Emilio Vera – 0pts

2n_concurs_mar_costa_2019_Barceloneta_01(www.societatpescadorsbarcelona.com)

2n_concurs_mar_costa_2019_Barceloneta_09(www.societatpescadorsbarcelona.com)

2n_concurs_mar_costa_2019_Barceloneta_10(www.societatpescadorsbarcelona.com)

I el campionat fa una mica de moviment a la classificació, però encara és molt aviat i queda molta teca fins el final:

2n_concurs_mar_costa_2019_Barceloneta_17(www.societatpescadorsbarcelona.com)

2n_concurs_mar_costa_2019_Barceloneta_16(www.societatpescadorsbarcelona.com)

Cal agraïr als col·laboradors que ens han ajudat amb els premis especials a la peça més gran (mabra) aconseguida pel Jaume Martínez, patrocinat per la botiga de pesca PESCAMARESMA (Carrer Girona, 69 – Malgrat de Mar – tel. 931582471), una llanterna de pesca d’alta lluminositat:

2n_concurs_mar_costa_2019_Barceloneta_11(www.societatpescadorsbarcelona.com)

I el premi al classificat a la meitat + 1, Jorge Bonafonte, que rep una nevera portàtil i un lot de productes de pesca oferts per la botiga de pesca www.storefisher.com (Carrer Entença, 74 – Barcelona – Tel. 694 471 123):

2n_concurs_mar_costa_2019_Barceloneta_12(www.societatpescadorsbarcelona.com)

Volem agraïr la col·laboració tant de les botigues que ens han ajudat, com del Port de Barcelona i Confraria de Pescadors per donar-nos un cop de mà, a més de la gent de la Junta de la Societat per gestionar-ho tot: MOLTES GRÀCIES!!

Ara fem una aturada curta, que en quinze dies ens tornem a trobar al segon aplec de l’any al Port de la ciutat, fins llavors, salut i bona pesca!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *