2a Prova – Campionat d’embarcació fondejada 2018 (28 d’abril)

Després d’haver de moure el calendari degut a un hivern mogut pels temporals que ha impedit poder treure les embarcacions a navegar durant una colla de caps de setmana, retornem al campionat d’embarcació fondejada amb la segona prova d’enguany.

2n_concurs_embarcacio_fondejada_2018_01(www.societatpescadorsbarcelona.com)

Com marquen les normes, tots els participants han de sortir amb totes les embarcacions, així que des del principi de temporada els llocs estan assignats a totes les barques i cada participant només repetirà en una embarcació, assignada per sorteig.

Setmana de calma meteorològica, bonança, sol i gairebé absència de vent, pinta bé per sortir a pescar, doncs les previsions indiquen que el canvi de temps s’espera pel diumenge.

A tres quarts de set del matí ja hi som tots, preparats per embarcar-nos al port de Badalona, desfilem cadascú cap a la barca que li toca.

7:00h Sortim de port cap al punt de pesca. Pel camí es van preparant tots els estris per pescar, estirem canyes, remullem esquers, enganxem baixos… Tot mentre el cel està força clar i el sol es comença a aixecar, sembla que amb ganes… L’aigua força tranquil·la, mínim onatge però amb una enorme quantitat de meduses per la superfície, les velelles (Velella velella) són presents per tot arreu on arriba la vista, aquestes petites meduses són inofensives per les persones, però sovint es confonen amb altres meduses que són molt perilloses com la Carabel·la portuguesa (Physalia physalis), ja que ambdues naveguen amb una “vela” per sobre de la superfície de l’aigua. Un cop arribats a la zona de pesca toca trobar el punt ideal per fondejar, gran invent les sondes…

2n_concurs_embarcacio_fondejada_2018_02(www.societatpescadorsbarcelona.com)

2n_concurs_embarcacio_fondejada_2018_09(www.societatpescadorsbarcelona.com)

8:00h Sona la botzina que indica que podem començar a remullar els ploms, i cap allà que anem. Tot i que l’aigua està tranquil·la en l’onatge, no és així al fons, doncs força corrent comença a fer la guitza, però algunes captures, tímidament van pujant a bord. Alguns serrans i besucs són els primers a sortir, depenent de l’embarcació.

2n_concurs_embarcacio_fondejada_2018_03(www.societatpescadorsbarcelona.com)

2n_concurs_embarcacio_fondejada_2018_04(www.societatpescadorsbarcelona.com)

2n_concurs_embarcacio_fondejada_2018_05(www.societatpescadorsbarcelona.com)

2n_concurs_embarcacio_fondejada_2018_06(www.societatpescadorsbarcelona.com)

2n_concurs_embarcacio_fondejada_2018_07(www.societatpescadorsbarcelona.com)

2n_concurs_embarcacio_fondejada_2018_10(www.societatpescadorsbarcelona.com)

2n_concurs_embarcacio_fondejada_2018_11(www.societatpescadorsbarcelona.com)

9:40h Primera rotació de llocs de pesca, doncs tots els participants han de poder pescar des dels tres punts habilitats de cada embarcació. La tònica de pesca segueix igual, molt minsa, costa poder enredar algun peix, però alguna oradella i pagell pugen a bord… també alguna vidriada, algunes que no arriben a la mida reglamentària i són indultades, com també li passa a un gat. En el tram final d’aquest relleu el cel es tapa i comença a ploure. Uns minuts de pluja no fan que canvïi la tònica del dia. Però alguna forcadella es deixa veure, així com algun pagell i una càntera. Les embarcacions van variant el punt de fondeig, buscant algun punt amb més fortuna, però sembla que tot està per un estil.

11:20h Nova rotació de llocs de pesca, amb aquesta els tres integrants de cada embarcació hauran pescat als tres punts de pesca de cada barca, amb l’esperança que l’últim relleu sigui més afortunat, però sembla que la cosa està complicada… Un pop s’anima a tastar el llagostí d’esquer d’una de les canyes i algun serrà més també es puja a bord, però és l’estona amb menys activitat del dia, algun pagell despistat i alguna boga també pugen a bord.

13:00h botzinada, canyes amunt i toca aixecar el fondeig i enfilar cap a port, després d’un dia amb una temperatura ideal per pescar, mar tranquil·la, però la intensa corrent ha impedit poder posar l’esquer a l’abast dels peixos, dels pocs peixos que corrien per la zona, doncs les sondes no han marcat en cap moment gaire activitat, però bé, finalment tothom ha pogut pescar alguna cosa.

La cosa ha acabat així:

1.- Albert Codina – 1.100kg (13) – C1
2.- Christian Buscemi – 0.850kg (11) – B1
3.- Joan Gil – 0,800kg (8) – A1
4.- Albert Berdalet – 1,100kg (10) – C2
5.- Jorge Bonafonte -0,750kg (6) – B2
6.- Félix Muñoz – 0,400kg (2) – A2
7.- Alberto Bázquez – 0,750kg (4) – C3
8.- Fernando Bonafonte – 0,600kg (9) – B3
9.- Héctor Bustillo – 0,300kg (3) – A3

Plusmarca: Alberto Blázquez – 0,600kg (orada)

2n_concurs_embarcacio_fondejada_2018_08(www.societatpescadorsbarcelona.com)

El campionat s’apreta força, molt ajustat i tot completament obert:

1.- Albert Berdalet – 246pts
2.- Albert Codina – 244pts (62)
3.- Christian Buscemi – 244pts (29)
4.- Félix Muñoz – 243pts
5.- Joan Gil – 241pts
6.- Alberto Blázquez – 240pts
7.- Héctor Bustillo – 239pts
8.- Jorge Bonafonte – 238pts
9.- Fernando Bonafonte – 233pts
10.- Sergio Gobernado – 125pts
11.- Maria Amèlia Casanovas – 120pts
Plusmarquista – Sergi Gobernado – 1,100kg (Pagell)

I ens quedem amb moltes ganes de la propera prova que esperem poder fer la propera setmana, esperant que el temps sigui el que cal, la corrent afluixi una mica i que les bones captures ens acompanyin. Això sí, tot i les minses captures l’ambient ha estat genial, pescar haurem pescat poc, però passar-ho bé, això sí que ho hem fet.

Com sempre volem agrair als nostres patrons, Rafel, Pere i Paco per ajudar-nos a tirar endavant el campionat, sense ells no seria possible: MOLTES GRÀCIES!!

Fins la propera, salut i bona pesca!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *