2a prova – 76è Campionat de Mar-Costa – Malgrat de Mar – 02-05-2021

El passat diumenge 2 de maig es va celebrar la segona prova del 76è Campionat de Mar-costa, en aquesta ocasió tocava trepitjar la sorra de la platja de Malgrat de Mar.

Mica en mica anem tornant a la normalitat a les nostres vides i, entre aquestes normalitats també hi ha la del nostre Campionat de Mar-costa, que després d’una primera prova a una canya al Port de Barcelona, ara era l’hora de fer-ne una a dues canyes a la platja de Malgrat de Mar.

Des dels seus inicis, el nostre Campionat ha constat de proves en diferents escenaris, ja sigui a port, platja o roques, havent eliminat les roques des de fa deu anys (quan es va acabar la concessió de l’àrea controlada del “Rompeolas” de Barcelona), però es segueixen mantenint els altres dos escenaris, tot i que variant les ubicacions.

Darrerament costa una mica més aconseguir que els nostres esportistes es decideixin a trepitjar la sorra, però tot i així seguim mantenint les proves de llancer al calendari, una modalitat que malgrat tot segueix ben viva i sent un bonic repte aconseguir bones captures.
Una setmana amb temps plujós feia neguitejar a tots plegats, però les previsions pel diumenge no pintaven malament, però tot i això qui més qui menys anava consultant les diferents aplicacions del mòbil dia a dia confiant en veure bones notícies. Després de les darreres experiències coincidint temporals amb proves de platja hi havia aquell rau-rau entre molts esperant que aquesta vegada enxampéssim un dia amb el mar en bones condicions. Tant és així que el nostre corresponsal de l’Alt Maresme, el Xavi Agell, va fer algunes sortides en condició d’espia per control·lar que tot estigués en condicions.

Com sempre, el dijous abans de la prova es va fer el sorteig dels punts de pesca al nostre local social, la sort seria l’encarregada de decidir on li tocava pescar a cadascú.

El moment de pandèmia actual no permet gaires opcions en temes d’horaris, doncs el toc de queda limita les hores de qualsevol activitat i, una competició esportiva no és una excepció. Per això, la prova es va decidir fer-la en horari matinal.

Nit de tempesta a Malgrat de Mar, aigua, llamps i trons… estarà l’aigua en condicions per a poder pescar?
Doncs sí. El mar es troba en condicions òptimes per a la pesca i tot i que el dia està rúfol, l’absència de vent fa que no hi hagi cap mena de problema per a poder tirar endavant la prova com estava previst.

Després de complir amb el protocol Covid19, presa de temperatura, signatura de declaració responsable i mascareta, es marquen els punts de pesca a la sorra i cadascú es dirigeix al seu punt assignat per a començar a preparar-ho tot.

8:00h – Coet cap al cel (gentilesa de Pescamaresma) i comencen a xiular els ploms guanyant metres a la recerca de peixos.

Poca activitat ictiològica… però tot i això, algunes captures es deixen veure durant el matí, alguns sota talla que són ràpidament alliberats (petits besucs blancs i algunes mabres) i finalment els únics peixos que arriben al pesatge són pagells i galta-rojos. Algunes gotes d’aigua que sembla que vulguin donar algun problema, però que finalment, excepte algun núvol pixaner, s’esperen a caure fins que ja tothom és al cotxe camí de casa.

13:00h – Coet cap al cel i a recollir, intentant agilitzar davant l’amenaça que sembla que fan els núvols. Tot i la manca de captures, un interessant dia de pesca, bon ambient i bona companyia sempre ajuden en aquests casos. Un bonic escenari de pesca, malgrat que els peixos no han volgut participar de la festa.

Finalment així acaba la jornada:

Moltes felicitats al company José Ramón (“Jota” pels amics) per la seva primera victòria, al veterà Fèlix trepitjant novament un podi i al Gaspar que va patir fins a darrera hora per assegurar-se un lloc al podi.

I el Campionat es posiciona de la següent manera:

I toca preparar-se per un canvi de disciplina, doncs el proper dia 16 ens tornarem a veure a la 3a prova del Campionat, en la categoria d’una canya al Port de Barcelona. Fins llavors… Salut i bona pesca!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *