2a Prova – 43è Campionat d’Embarcació Fondejada – Sant Feliu de Guíxols (30-04-2022)

Després de la visita a les aigües mataronines per la primera prova del campionat, aquesta vegada viatgem una mica més al nord, en plena Costa Brava, a les aigües de Sant Feliu de Guíxols.

Un altre any atípic, doncs les diferents situacions que s’han succeït arran de la COVID-19 han seguit afectant algunes activitats (especialment a les primeres setmanes de l’any). La disponibilitat d’alguns patrons i embarcacions s’han vist compromeses per la llarga temporada que portem des del 2020, a tot això s’hi ha hagut de sumar els problemes amb la colla de temporals que estem tenint aquest 2022, de manera que la segona prova del campionat s’ha fet esperar més del que estava previst.

Després d’un cap de setmana amb un important temporal de vent i pluja, semblava que finalment començaria una mica la calma i la primavera ens donaria una mica de treva… i així ha estat!

De manera que amb previsions de bon temps i moltes ganes arriba tothom al Port de Sant Feliu de Guíxols.

Mar en calma i una lleugera brisa de muntanya. Pocs núvols, tot i que s’espera que al migdia els núvols augmentin i que potser es pugui escapar alguna gota.

Com va succeïr a la darrera prova que vam celebrar la temporada passada, les embarcacions eren la Sifuneta, Sirius primer i la Lleugera i la zona de pesca escollida, fons rocós entre 35 i 40 metres de fondària.

07:00h – Concentració al port, salutacions i sorteig d’embarcacions i posicions.

07:15h – S’embarca i es fa via cap a la zona de pesca. Un cop allà, es busca el punt de fondeig i es posicionen les embarcacions.

08:00h – Un cop tots fondejats, s’avisa per ràdio de l’inici de la prova i els hams van camí del fons a la recerca dels diferents peixos de la zona.

Com és habitual en aquesta època de l’any, la presència de plancton condiciona bastant l’alimentació dels peixos, però sempre n’hi ha alguns de més animats a l’hora de tastar els diferents esquers que es presenten. Com era d’esperar en aquesta zona, els serrans són l’espècie més activa al fons, un peix voraç i territorial que no dubta a empassar-se allò amb pinta de comestible que li passi pel davant, de manera que el color vermell/marronós és el que comença a predominar als cubells. També petites cànteres es veuen per les diferents embarcacions, però malauradament la talla d’aquestes obliga a retornar-les gairebé totes a l’aigua ràpidament (la mesura mínima per l’espècie és de 18 centímetres i la majoria dels exemplars estan entre 16 i 17). Una interessant morruda puja a bord i anima més a la tripulació. Altres espècies que es van veient a bord són les forcadelles, les donzelles i algunes vidriades, xucles i alatxes. Espècies habituals en altres ocasions com són els pagres i pagells tenen un paper testimonial, però la nota de color la posen les pastanagues (Labrus mixtus), especialment un mascle amb la librea de reproducció, amb uns tons de color blau lluminós que sempre fa que te’l miris dues vegades.

Cal recordar que totes les embarcacions es divideixen en 4 sectors, on cada esportista pescarà una hora a cadascún d’aquests sectors, fent la rotació seguint el sentit de les agulles del rellotge.
Com que hi ha moments on l’activitat sota l’aigua s’estanca, es veuen diversos canvis de fondeig a la recerca d’una zona millor per a calar les canyes, alguns fondejos amb més fortuna que altres, però ja se sap que a sort s’ha de buscar.

12:00h – S’avisa per ràdio que s’acaba la prova i és el moment de posar els ploms en sec, recollir, aixecar el fondeig i posar proa cap a port.

Finalment així acaba la jornada:

I el campionat sembla que s’apreta una mica després de les dues primeres proves:

Aprofitant la visita al port de Sant Feliu de Guíxols, es fa entrega del premi corresponent a la temporada 2021, on gràcies a LOWRANCE i STOREFISHER, un equip complert de sonda LOWRANCE ELITE FS era el premi per al patró que aconseguís que la seva tripulació fes el major pes de la temporada, emportant-se així el premi en Jordi Jané i la seva embarcació “Sifuneta”, que podrà gaudir de la millor tecnologia per navegar i per poder trobar encara més peixos d’aquí a endavant.

Com sempre, volem agraïr l’excel·lent tracte dels nostres amics de l’AEPMSFG (Associació Esportiva de Pesca Marítima de Sant Feliu de Guíxols), que ens han ajudat una vegada més a tirar endavant la prova.

La propera setmana ens tornarem a trobar, en aquesta ocasió trepitjarem la sorra de les platges de Sant Miquel i de Sant Sebastià en el campionat de Mar-Costa, fins llavors, Salut i bona pesca!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *