1a Prova – Campionat d’embarcació fondejada 2020 – Badalona 8 de febrer

Com cada any comencem els campionats socials amb el d’embarcació fondejada, aquesta vegada sortint des del port de Badalona i amb ganes, moltes ganes.

Han passat una colla de mesos des que vam celebrar la darrera prova del campionat d’embarcació fondejada 2019, però des de llavors han succeït coses en aquesta disciplina, sent la més destacable els bons resultats dels nostres esportistes al campionat de Catalunya de l’especialitat, tant a nivell individual amb el campió de Catalunya individual, l’Albert Berdalet com a nivell col·lectiu amb la primera posició en el campionat d’equips per part dels nostres esportistes.

Aquest any es presenta un canvi important al nostre campionat, com és que enguany serà multi-escenari, amb proves a tres zones diferents com són Badalona, Arenys de Mar i Sant Feliu de Guíxols de manera que caldrà saber-se adaptar no només a les condicions del mar, sino també a les diferencies dels diferents escenaris.

L’altre canvi que també hi ha és que es passa de quatre proves a cinc, fent-lo així encara més competitiu i on la regularitat serà també un punt més important a tenir en compte, juntament amb que tots els participants sembla que s’han anat posant les piles per millorar resultats, l’interès i el nivell sembla que van de la mà, augmentant tots dos i fent també un campionat més atractiu.

La previsió inicial era la de començar el campionat en un port diferent com és Port Ginesta, però les circumstàncies ens van obligar a fer una colla de canvis al primer calendari previst i a un dels escenaris, de manera que gairebé un mes després del que ens hauria agradat ha començat finalment el campionat social d’embarcació fondejada 2020.

Venim d’unes setmanes mogudes en l’aspecte climàtic, doncs el temporal Glòria ha fet estralls per la nostra costa, impedint el normal funcionament d’alguns ports i fent canvis en alguns fons, però per sort, cap de les embarcacions de les que participen al campionat s’ha vist afectada directament (indirectament sí que una de les nostres embarcacions habituals s’ha vist afectada pel temporal, doncs dorm al port del Masnou i aquest ha estat un port força afectat per la tempesta i hi ha hagut problemes per sortir a navegar des d’allà).

Per sort les previsions pel dissabte 8 de febrer eren bones, mar en bon estat i dia amb força sol, tot i que amb baixes temperatures, si el sol no s’aixecava ens podien fer passar fred, però el sol a lluït finalment durant tota la prova (el cel tapat només durant els primers minuts i quan hem posat proa cap a port).

6:45h – concentració al punt assignat, salutacions i els comentaris de rigor mentre es va desfilant cap a les embarcacions per ser-hi a les 7:00h. Cal dir que el sorteig per saber qui va a cada barca es va fer al nostre local social fa unes setmanes, quan es va celebrar un curset de perfeccionament de la pesca en embarcació fondejada. Un repartiment de barques que aquest any s’ha pogut fer de manera que tots els esportistes s’enfrontaran entre ells en una sola ocasió, fent encara més disputat el campionat.

7:00h – Es va pujant a bord de les embarcacions i es comencen a preparar els múltiples aparells, canyes, rodets, esquers i companyia per dur endavant un dia de competició. Les embarcacions es dirigeixen cap a la bocana del port i des d’allà surten totes juntes cap a la zona de pesca assignada. Un cop a la zona, toca voltar una mica per trobar el punt exacte de fondeig on vol pescar cadascú, cosa que no és sempre una feina fàcil, doncs de vegades, si la sonda no marca gens d’activitat ictiològica s’opta per buscar un altre punt de fondeig.

8:20h – Tots fondejats i es comença a pescar. Cal recordar que totes les embarcacions es divideixen en 4 punts de pesca, de manera que cada esportista haurà de pescar 1 hora en cadascún, fent així més equitatiu el repartiment dels punts de pesca, doncs ja se sap, sempre hi ha un costat on hi ha més activitat que en un altre.

No és un dia d’activitat frenètica, però des de primera hora es van veient peixos pujant a bord. Són diferents les espècies que van sortint, com són cànteres, vidriades, serrans, forcadelles, esparralls, bogues, verats, sorells, pagres, xucles, besucs i fins i tot alguna oradella, de manera que varietat n’hi ha. Malauradament és un dia en que el salabre no ha de treballar massa, doncs molt poques peces superen el mig quilo de pes, però tampoc ens podem queixar si tenim en compte els resultats de les darreres proves realitzades a la zona, tant del nostre campionat 2019 com de la resta de companys que han organitzat proves per la zona.

12:20h – Han passat quatre hores i hi ha hagut quatre canvis de lloc de pesca per part de cada esportista, així que toca aixecar el fondeig, recollir els trastos i fer proa cap a port, doncs durant tota la prova hi ha hagut un interessant secretisme entre embarcacions i ningú no en té ni idea del que han pescat la resta de company, l’hora de la veritat a la bàscula ja s’apropa.

Després del pesatge finalment acaba així la cosa:

1.- Gaspar Barrios – 6,154kg 51pcs (2)
2.- Òscar Ortiz – 5,618kg 45pcs (1)
3.- Albert Berdalet – 5,356kg 38pcs (3)
4.- Sergi Gobernado – 4,658kg 41pcs (4)
5.- Jonatan Torres – 5,017kg 58pcs (2)
6.- Joan Gil – 3,583kg 34pcs (3)
7.- Christian Buscemi – 2,950kg 21pcs (1)
8.- Joan M. Espinosa – 2,885kg 24pcs (4)
9.- Joaquim De la Puente – 4,234kg 39pcs (2)
10.- Toni De la Puente – 3,196kg 29pcs (2)
11.- Albert Codina – 1,945kg 24pcs (3)
12.- Àlex Giménez – 1,887kg 12pcs (1)
13.- Jorge Bonafonte – 1,516kg 11pcs (1)
14.- Alejandro Roca – 0,526kg 4pcs (4)
15.- Paco Ortiz
16.- Pau Ortiz
Plusmarca: Òscar Ortiz – 0,655kg – Pagre

Hi ha que felicitar al campió, no només per gunayar la prova, sinò per que a més, és la seva primera participació en un concurs de pesca en embarcació fondejada, així que l’alegria ha de ser per aprtida doble, doncs no es podria haver començat millor el campionat.

Com sempre volem agraïr la feina i l’ajuda dels patrons Jonatan, Sito i els dos Peres, doncs sense ells no hauria estat possible.

Alguns van agafar força apunts per preparar-se per la propera prova, que està programada pel dissabte 29 d’aquest febrer al mateix port de Badalona.

Fins llavors… Salut i bona pesca!!

P.D. També vam aprofitar l’ocasió per entregar-li al subcampió de la temporada 2019 els seus premis i trofeus, moltes felicitats Òscar!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *