1a prova – 76è Campionat de Mar-Costa – Moll del Rellotge (Port de Barcelona) – 28-03-2021

Aquest diumenge 28 de març, diumenge de rams, s’ha donat el tret de sortida a la 76a edició del Campionat de Mar-Costa de la Societat de pescadors esportius de mar de Barcelona, en aquesta ocasió tocava visitar les aigües del Port de Barcelona en la modalitat d’una canya (boia o fondal).

Aquest any 2021 podem en marxa una nova edició del Campionat social de Mar-Costa, 76 anys que ininterrompudament es celebra, incloent proves a diferents modalitats de la categoria, com són el llancer, fondal, suret i cebador.
Tot i els grans problemes que ens està duent la pandèmia de COVID19 per a dur a terme activitats de pesca esportiva, les ganes i la il·lusió per a seguir fent-ne segueixen ben vives i malgrat que alguna activitat no l’hem pogut fer i que s’ha hagut de refer el calendari, ja tornem a ser aquí.

La primera prova del campionat ens porta a prop de casa, al Port de Barcelona, al Moll de Pescadors, escenari des de fa unes dècades de proves del nostre calendari.

El calendari està programat a 6 proves, 3 de dues canyes i 3 d’una canya, en aquesta ocasió la prova és d’una canya en acció de pesca, ja sigui a suret, fondal o cebador, tot i que gairebé tothom opta per pescar amb boia, també hi ha qui s’anima a fer-ho a fondal.

Com és tradició, el dijous abans de la prova es fa el sorteig dels punt de pesca al nostre local social, amb menys aforament de l’habitual a causa de la pandèmia, sortejant primer els sectors per parelles del mateix equip i després els punts de pesca, cercant sempre equiparar al màxim les condicions de cada esportista.

Climatologia inmillorable per a dur a terme una competició de pesca en aquest escenari, cel clar, temperatura agradable i absència de vent durant la major part de la prova. Cal tenir en compte que hi havia el canvi d’horari i possiblement la son fes acte de presència a primera hora, però tothom estava ben despert tot i que la concentració es va fer amb el cel encara ben fosc.

6:45h – Els protocols a seguir actualment ens obliguen a prendre la temperatura a tots els participants i aquests, han de signar una declaració responsable abans de començar la prova. Una vegada complert aquest protocol, tothom es va dirigint ordenadament cap al punt de pesca que li correspon i a començar a muntar tot el necessari.

7:45h – Es comença a brumejar.

8:00h – Cop de xiulet i canyes a l’aigua. Aigua encara ben freda, però es comença amb certa activitat als diferents sectors, tot i que amb diferències d’espècies, al sector 1 els esparralls són els protagonistes durant la primera hora, tot i que no massa abundants, al sector 2, en canvi, a la punta oposada són les llísseres les que es deixen veure a primera hora. Després toca canvi de situació, abundància de peix molt petit a superfície i sembla que la resta de peixos hagi desaparegut, tot i que de tant en tant es va veient alguna canya doblegada i sembla que les llísseres s’animen a fer-se veure al sector 1, tot i que en aquest cas són galta-rojos, espècie diferent de llíssera de la que ha estat activa al sector 2 amb anterioritat. També es deixen veure altres espècies a més de les ja anomenades, com són vidriades, planxetes, petites xucles, algun sorell (un de més de 500 grams que apareix pel sector 2 a la canya del Jaime Calduch, que a més, aconsegueix la peça més gran superant el 1,2kg amb una llíssera), algun burret i fins i tot alguna castanyola.

13:00h – Nova sessió de xiulet i canyes amunt. Els encarregats del pesatge van passant punt per punt per fer el recompte i la pesada intentant que els peixos estiguin el menor temps possible fora de l’aigua i poder-los retornar el més aviat possible. Cal recordar que gairebé tots els participants mantenen les captures en remull dins de nanses per mantenir els peixos en les millors condicions abans de ser retornats vius a l’aigua.

Finalment així és com queda la classificació:

I així la classificació per equips:

Si no hi ha cap nou canvi de calendari per la situació de COVID19, la propera prova del campionat de Mar-Costa serà a les platges de Malgrat de Mar el proper 2 de maig, tot i que abans posarem en marxa finalment el campionat d’embarcació fondejada i hi haurà alguna competició oficial més per anar fent boca.

Fins llavors, salut i bona pesca!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *