Obres a l’Àrea de Pesca Controlada – Agost 2022

Tot i que la Societat està tancada per vacances durant el mes d’agost, s’han aprofitat aquest dies estivals per anar fent algunes de les millores que calen abans d’obrir l’Àrea de Pesca Controlada (APC) del Port de Barcelona.

Dins del conveni signat per part del Port de Barcelona i la Societat de Pescadors Esportius de Mar de Barcelona per la concessió de l’APC, hi ha el compromís per part d’ambdues parts en fer una sèrie d’accions a la zona de cara a la seguretat i al control de la mateixa. Més enllà de tota la burocràcia que s’ha hagut de fer fins arribar on som, també hi ha una colla de feines “de camp” per a fer.
Les dues entitats han posat fil a l’agulla per a poder-ho tenir tot enllestit el més aviat possible.

Per part del Port de Barcelona, el primer pas fou instal·lar unes escales de seguretat al mur del moll, doncs l’alçada de l’aigua fins al moll és de 2,4 metres, una alçada impossible de superar en cas de caure a l’aigua, obstacle solucionat amb aquestes escales repartides al llarg de tota la zona.
Durant aquest mes d’agost, també s’han encarregat de fer la pre-instal·lació elèctrica i de fibra per a poder procedir posteriorment a muntar la porta d’accés amb control magnètic i les càmeres de seguretat. Hi ha que tenir en compte que en aquesta zona no hi arriba cap servei (electricitat, aigua, etc.), de manera que hi ha hagut que fer una regata soterrada per passar les canalitzacions i conectar-les al punt més proper de connexió.

Per part de la Societat, alguns dels nostres companys (p.o. alfabètic : Dani Aguilera, Francisco Bernardo, Christian Buscemi, Santiago Estrany, Mito Martínez i Paco Ortiz) s’han encarregat de fer les primeres feines més enllà de la burocràcia i la gestió, com ha estat la de mesurar la zona i marcar els punts de pesca a terra.

Els llocs de pesca són 80 espais de 5 metres d’amplada on, centrats dins d’aquests hi ha dos punts de pesca (80 espais x 2 punts= 160 punts de pesca).

Cadascun d’aquests punts de pesca ha de comptar amb un punt de seguretat on poder fixar el caixó/panier/cadira/trípode, de manera que s’han hagut de fer 160 forats al terra i fixar un càncam a cadascun d’ells, forats fets en dues fases (forat + avellanat), per tal que el cap del càncam de subjecció no sobresurti del nivell del terra i evitar així que ningú es pugui entrebancar amb ells.

Els propers passos són els de fer les marques de pintura permanent pel terra (això també és feina de la Societat) i la instal·lació de la nova porta d’accés amb càmera i lector magnètic (aquesta part li correspon al Port).

S’ha fet ja força feina, però encara en falta bastanta per a poder-hi accedir finalment, de totes maneres, està clar que la inauguració de la zona es farà a la data prevista del 25 de setembre amb el concurs de commemoració dels 90 anys de la Societat (activitat de la que ja hem pogut penjar el rètol de: “AFORAMENT COMPLERT”), però encara no es sap la data exacta quan s’hi podrà accedir fora de les activitats excepcionals, està clar que haurem d’esperar que estigui la nova porta i sistemes de seguretat i control instal·lats, però la data ja és ben propera.

Volem agrair la col·laboració que hem tingut durant aquests dies per part de la APB (Autoritat Portuària de Barcelona), per part del Cos de Guardamolls (Policia Portuària) i per part del personal de la Marina Vela, que ens han facilitat el que ens ha calgut per poder tirar endavant amb la nostra feina.

Seguim treballant i seguirem informant, mentrestant, salut i bona pesca!