Galeria

2 Responses to Galeria

 1. Aran Castellà Anglada escrigué:

  Hola,

  Sòc Aran Castellà, de professió arquitecte i actualment treballant en la meva tesis sobre “el Port de Barcelona”. Un dels temes que desenvolupo és l’activitat de la pesca esportiva a l’escollera ja que, al meu entendr,e és una forma d’apropiació d’un espai públic molt interessant. Doncs els volia demanar la seva col·laboració bàsicament per dos motius:

  -Quin és el motiu pel qual les anomenades “calades” van desaparèixer? Entenc que van quedar malmeses pel temporal de 2008? Si és així, perquè no es va reconstruïr?

  -Dispossen de fotografíes històriques de pescadors al port? (en cas que si, i que vulguin ser tant amables de compartirles amb mi exclusivament per la meva tesis, doncs evidentment quedarà reflectida la informació de l’autor i el propietari de la fotografia)

  Moltes gràcies per la seva atenció.

  Salutacions cordials.

  • Societat de Pescadors Esportius de Mar escrigué:

   Hola Aran,
   En resposta a la teva pregunta sobre el motiu pel qual va deixar d’existir l’APC (àrea de pesca controlada) i es va haver de deixar de construïr les calades és per que l’any 2004 va acabar la concessió de l’espai per part del Port de Barcelona i no es va poder renovar per diversos temes (especialment temes de seguretat i normatives), tot i que mentre es negociava la forma de poder seguir pescant a la zona, les autoritats portuàries ens van deixar seguir allà una anys més, fins i tot fins passat l’any 2.008, tot i que l’accés llavors va quedar restringit només als socis i sòcies que disposaven de les claus per poder accedir-hi. Amb l’ampliació de l’activitat comercial al Port (especialment l’increment dels creuers) i les obres d’abric per protegir el Moll Adossat i el Dic de l’Est, es va abocar gran quantitat de blocs a la zona on hi havia l’àrea de pesca controlada, impedint així l’accés. A més, des dels temporals del 2.008, ja no estava permesa la circulació de vehicles pel “Rompeolas”, que juntament amb les mesures de seguretat exigides per les empreses de creuers (com per exemple impedir l’accés en les hores nocturnes).
   Les calades es muntaven i desmuntaven cada any, la concessió de la zona obligava a que les calades es desmuntessin abans d’acabar el mes d’octubre, per evitar els temporals d’hivern, i es tornaven a muntar a partir del mes de maig, cada soci muntava la seva després de gestionar el permís i rebre la concessió del seu número de calada i era el responsable de muntar i desmuntar-la. També hi hava unes normes clares de com s’havien de construïr (un enginyer del port va passar els plànols a la Societat durant els anys ’80 i des de llavors es van respectar aquestes normes).
   Actualment s’està habilitant una nova zona de pesca al Port de Barcelona, que si les obres segueixen el curs programat, a finals del 2.017 ja podria estar activa.
   Sobre el tema de les fotografies, sí que tenim fotografies històriques de pescadors al port, en pots trobar aquí a la nostra web i a la nostra pàgina de facebook (CLICK AQUI). Si et cal algun tipus de fotografia en concret per la tesi, o alguna informació més, envia’ns un correu electrònic a spdmar@hotmail.com i mirarem que hi ha.

   Salutacions,
   Christian Buscemi
   Vicepresident de la Societat de Pescadors Esportius de Mar de Barcelona

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>