Crònica – 3a prova del campionat social de Mar-Costa 2.014 (2a de surf-càsting)

3r concurs del campionat social de Mar-Costa 2014 (2n de surf-càsting):

La passada nit del 19 de setembre es va celebrar la tercera prova puntuable del campionat social de mar-costa 2.014 de la Societat de Pescadors Esportius de Mar de Barcelona a la platja de la Barceloneta, la segona en la modalitat de surf-càsting.

concurs barceloneta setembre 2014 08 (www.societatpescadorsbarcelona.com)

El clima era l’ideal per una nit de pesca (potser calia una mica més de moviment de les onades), lleugera brisa, temperatura agradable i tot i els ruixats que havien caigut durant la setmana, l’aigua estava força neta i amb poques corrents.

Només arribar, aprofitant les últimes estones de llum del dia va tocar preparar tots els estris per afrontar la prova, així que després del sorteig dels banderins tots vam anar al lloc assignat i munta per aquí, talla per allà, apreta per aquí, afluixa per allà…

Alguns tenien moltes ganes de començar a pescar, com els companys Santi i Toni.

concurs barceloneta setembre 2014 03(www.societatpescadorsbarcelona.com)

Finalment, a les nou en punt s’avisa que comença la competició, i toca sucar els ploms a l’aigua, uns més a prop i d’altres més lluny, alguns realment lluny…
Com que era el cap de setmana que començaven les festes de la Mercè, la patrona de la nostra ciutat, hi havia més afluència de l’habitual en aquestes hores a la platja, doncs a part de les casetes de fira, atraccions del passeig, hi havia un dels espectacles de pirotècnia celebrant-se a l’espigó del gas de la Barceloneta, a uns 500 metres de la zona de pesca, però cap impediment per poder fer la nostra i intentar aconseguir el major nombre de captures.

concurs barceloneta setembre 2014 07(www.societatpescadorsbarcelona.com)

El menú era variat, tota mena de cucs, de manera que si hi havia peixos, podrien triar el que més els agradés…

concurs barceloneta setembre 2014 02(www.societatpescadorsbarcelona.com)

A la primera tirada el nostre company Jordi Bonafonte ja va aconseguir treure un bonic sarg, fent preveure una nit mogudeta en el tema de captures, així que ulls a les canyes esperant l’esperada picada.

concurs barceloneta setembre 2014 04(www.societatpescadorsbarcelona.com)

Dit i fet, les picades van ser constants durant tota la nit, tot i que no van ser, ni molt menys les que alguns esperàvem, ja que la mida de les captures no era especialment gran, però un moviment constant ens obligava a estar concentrats, ja que algunes picades eren molt lleugeres i calia estar atents, no fos cas que se’ns mengessin l’esquer.

concurs barceloneta setembre 2014 01(www.societatpescadorsbarcelona.com)

Les captures es van anar repartint mica en mica entre tots, així com els turistes embadalits que passejaven per allà i es trobaven una colla de pescadors i un espectacle de focs artificials a una de les platges de Barcelona.
Les espècies que ens van visitar no van ser massa variades: oblades, sargs, vidriades, roncadors, esparralls, bogues, molls i alguna petita aranya… tot i que hi va haver alguna picada destacable d’alguna peça de bona mida, però que no va haver-hi sort… així com un parell de tallades de cameta…

concurs barceloneta setembre 2014 06(www.societatpescadorsbarcelona.com)

La igualtat va ser molta, ja que la diferència entre el primer i el cinquè classificat es va quedar en només 90 grams. Els primers 5 classificats van ser:

1.- Santiago Estrany: 1.070 grams
2.- Christian Buscemi: 1.060 grams
3.- Félix Muñoz: 1.040 grams
4.- Jordi Bonafonte: 1.035 grams
5.- Pere Casanovas: 980 grams

concurs barceloneta setembre 2014 09(www.societatpescadorsbarcelona.com)

La classificació també està apretada en el campionat i faltant dues proves (una de fondal i una de llancer), no hi ha res decidit i hi ha 8 aspirants amb possibilitats de fer-se amb el títol del 2.014.

Així que toca posar-se les piles i preparar-se per la propera prova, diumenge 5 d’octubre al Moll del Rellotge del Port de Barcelona. A veure si tenim sort i aconseguim un dia amb captures de bona mida.

Salut i bona pesca!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *