Aplec d’embarcació fondejada 03-03-2019 (Arenys de Mar)

I després de la suspensió de l’activitat per temporal de la data original de l’aplec, finalment el diumenge 3 de març és la data escollida per celebrar el segon aplec d’embarcació fondejada, en aquesta ocasió toca anar a pescar a les aigües d’Arenys de Mar.Aplec_embarcació_Arenys_03_03_2019_15_(www.societatpescadorsbarcelona.com)

Per anar a pescar sempre cal estar pendent del temps, més encara si la sortida de pesca es fa en embarcació, és per això que per poder gaudir d’una bona jornada de pesca, cal que el mar estigui en bones condicions, encara més quan alguns dels pescadors no són especialistes en la matèria. No cal oblidar que l’objectiu d’aquests aplecs no només és el fet de sortir a pescar, es tracta de poder perfeccionar les diferents tècniques de pesca en embarcació fondejada i, evidentment, passar un bon dia envoltat dels companys mentre intentem enredar algun peix.

Com que les condicions del temps portem ja una colla de dies que són perfectes per poder sortir a pescar embarcats, es va decidir que el diumenge 3 de març podria ser la data per fer la sortida, doncs tot i que en aquesta data hi havia previst celebrar la tercera prova del campionat social d’aquesta especialitat, la coincidència en aquest cap de setmana amb el campionat de Catalunya de suret-duos (guanyat per cert per una parella de companys de la nostra Societat), amb la participació d’un dels nostres patrons, aquest fet va fer que es traslladés la prova del campionat per la setmana següent, quedant aquest cap de setmana lliure per poder realitzar l’aplec.

Aplec_embarcació_Arenys_03_03_2019_01_(www.societatpescadorsbarcelona.com)

Aplec_embarcació_Arenys_03_03_2019_02_(www.societatpescadorsbarcelona.com)

Finalment són 3 les barques que sortiran del port d’Arenys de Mar.

7:00h – concentració, salutacions, badalls i estiraments i cadascú es va dirigint cap a l’embarcació assignada. Un cop allà es comencen a muntar els aparells de pesca, es preparen les canyes, baixes, esquers, etc.
I després cap al punt de pesca, a provar sort per poder enredar la major quantitat de captures. Així que un cop s’arriba al punt, toca fondejar intentant que la zona escollida estigui ben poblada de peixos.

Aplec_embarcació_Arenys_03_03_2019_03_(www.societatpescadorsbarcelona.com)

Aplec_embarcació_Arenys_03_03_2019_04_(www.societatpescadorsbarcelona.com)

Aplec_embarcació_Arenys_03_03_2019_06_(www.societatpescadorsbarcelona.com)

Aplec_embarcació_Arenys_03_03_2019_07_(www.societatpescadorsbarcelona.com)

Aplec_embarcació_Arenys_03_03_2019_08_(www.societatpescadorsbarcelona.com)

Els primers a arribar a la zona són els serrans, espècie més comuna a a zona, doncs als fons de pedres acostumen a ser els més voraços, no només per alimentar-se, sinò també per ser una espècie territorial. També les càntares, forcadelles fan acte de presència, juntament amb les xucles.

Es canvia el fondeig per buscar més activitat per la zona, repetint el tipus de captures, amb algun pagell deixant-se veure a les zones més extremes de les pedres del fons i fins i tot una alatxa es deixa a veure al pujar els hams a bord.

Un dia amb un clima molt suau per ser el primer cap de setmana del mes de març, cel serè i aigua tranquil·la, poca corrent, moltes captures, que tot i ser de discreta mesura, fan que la jornada hagi estat molt distreta i divertida.

Aplec_embarcació_Arenys_03_03_2019_09_(www.societatpescadorsbarcelona.com)

Aplec_embarcació_Arenys_03_03_2019_10_(www.societatpescadorsbarcelona.com)

Aplec_embarcació_Arenys_03_03_2019_11_(www.societatpescadorsbarcelona.com)

Aplec_embarcació_Arenys_03_03_2019_12_(www.societatpescadorsbarcelona.com)

Aplec_embarcació_Arenys_03_03_2019_13_(www.societatpescadorsbarcelona.com)

12:00h – Toca recollir canyes, aixecar el fondeig i posar rumb cap a port.

Aplec_embarcació_Arenys_03_03_2019_14_(www.societatpescadorsbarcelona.com)

Un cop a terra, com sempre, es comenta com a anat la jornada, aquella picada que no ha pogut sortir, que si jo n’he pescat més d’aquests, que si més dels altres, però tots amb un somriure i amb ganes de tornar un altre dia.
Des de la Societat volem agraïr als patrons David Rojas, David Bertran i Albert Ribas que ens han ajudat a dur terme una bona jornada de pesca, moltes gràcies!

I ens acomiadem fins la propera setmana, que tornem a posar-nos en mode competició social amb la tercera prova del campionat social d’embarcació fondejada, en aquest cas a les aigües del litoral de Badalona.

Fins llavors, salut i bona pesca!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *