4a Prova – FINAL – Campionat d’embarcació fondejada 2018 (16 de juny)

I després d’un any mogudet, amb molts caps de setmana de temporal que han impedit poder fer les proves el dia previst, finalment el passat dissabte vam poder celebrar la quarta prova del campionat d’embarcació fondejada del 2018, prova que posa el punt i final a la temporada.

podi_final_embarcacio_fondejada_2018_01(www.societatpescadorsbarcelona.com)

L’any 2018 serà recordat, si més no la primera meitat, per la pluja i pels caps de setmana passats per aigua, situació que no és ideal per sortir a navegar, primer per que acostuma a estar el mar remenat i la barca es mou amunt i avall i segon per què després dels episodis de pluja intensa, els rius i rieres acostumen a baixar carregats de restes vegetals i per desgràcia força brossa, elements que fan més perillosa la navegació i que a més acostumen a dificultar la pesca, ja sigui per que part de la brossa s’enreda a les llinyes com per que la mateixa brossa pot molestar als habitants del fons allunyant-los de la zona de pesca.

Un campionat molt ajustat, amb 6 esportistes amb possibilitats de pujar al podi tant a la segona posició com a la tercera, doncs la primera posició ja estaba decidida després de la tercera prova, però tot i això, l’Albert Berdalet seguia amb la motivació per aconseguir més punts i per intentar fer-se amb la peça gran del campionat.

Després de l’aplec de pesca del passat diumenge al Port de Barcelona ens tornem a trobar tots els participants i els patrons, ja que tots vam coincidir fa una setmana i durant els següents dies hi ha hagut força relació, doncs hi havia moltes ganes de tornar a la barca per decidir el campionat. Un dels neguits que sempre acompanyen els dies abans de les sortides en embarcació és l’estat del mar i del vent, doncs condicionen enormement les sortides, així que hi ha que estar atents.

En aquesta ocasió una part dels participants s’embarquen al port del Masnou i la resta al port de Badalona, així que sobre les 7:00h toca sortir de port i anar cap al punt acordat per fondejar.

4t_concurs_embarcacio_fondejada_2018_01(www.societatpescadorsbarcelona.com)

4t_concurs_embarcacio_fondejada_2018_02(www.societatpescadorsbarcelona.com).JPG

4t_concurs_embarcacio_fondejada_2018_03(www.societatpescadorsbarcelona.com).JPG

4t_concurs_embarcacio_fondejada_2018_04(www.societatpescadorsbarcelona.com).JPG

Després d’escorcollar els fons a la recerca del punt ideal de fondeig, a prop del rocall però a prop també del canvi de fondal, finalment a les 8:20h tothom està a punt i els ploms van camí del fons acompanyats de tres hams amb unes llaminadures pels habitants del fons.

A primera hora l’activitat en alguns punts és força alta, juntament amb un mar en calma i absència de vent fan que el primer relleu sigui molt plàcid per pescar còmodes i tot i que hi ha una corrent considerable les captures són abundoses en diferents punts.

Les variades i cànteres són les primeres captures a pujar a bord, sovint acompanyades de bisos i de forcadelles, fins i tot algun sorell En una de les embarcacions també hi són presents les oradelles, alguna propera al quilo, però que tot i pujar fins la superfície, aconsegueixen escapar a l’últim moment, doncs les potents mandíbules i la vigorositat d’aquests peixos fan que no sempre sigui fàcil posar-los al salabre.

4t_concurs_embarcacio_fondejada_2018_05(www.societatpescadorsbarcelona.com).JPG

4t_concurs_embarcacio_fondejada_2018_06(www.societatpescadorsbarcelona.com).JPG

4t_concurs_embarcacio_fondejada_2018_07(www.societatpescadorsbarcelona.com).JPG

4t_concurs_embarcacio_fondejada_2018_08(www.societatpescadorsbarcelona.com).JPG

4t_concurs_embarcacio_fondejada_2018_09(www.societatpescadorsbarcelona.com).JPG

4t_concurs_embarcacio_fondejada_2018_10(www.societatpescadorsbarcelona.com).JPG

Al començar el segon relleu el vent ja ha canviat i el terral ha donat pas al garbí, fent moure les embarcacions i fent augmentar la corrent, de manera que ja no és tant còmode de pescar i es complica poder arribar al punt ideal de pesca, però tot i això, encara van sortint captures, tot i que ara es comencen a veure els primers pagells i els serrans, presents també a primera hora comencen a ser més escassos, rellevats per les bogues. És en aquest relleu on el company Christian Buscemi de cop i volta nota com el plom que estava al fons, intentant enredar els serrans, va pujant cap a munt, al recuperar fil sense tensió es sospita alguna cosa, de cop la llinya canvia de direcció, el fil es tensa i una grossa silueta platejada treu el nas per sobre de l’aigua, amb un salt violent doblega la canya i segueix navegant, un segon salt deixa veure clarament de quin peix es tracta, un bot, també conegut com a peix lluna que pels que el van veure li calculen uns 20-30kg, torna a saltar intentant desclavar-se de l’ham, es senten els crits de l’altra barca al veure el peix, finalment, la gran mida del peix i la lleugeresa del material emprat no poden suportar el quart salt i la llinya s’acaba trencant i el bot desapareix cercant el fons i celebrant novament la seva llibertat.

4t_concurs_embarcacio_fondejada_2018_11(www.societatpescadorsbarcelona.com).JPG

4t_concurs_embarcacio_fondejada_2018_12(www.societatpescadorsbarcelona.com).JPG

4t_concurs_embarcacio_fondejada_2018_13(www.societatpescadorsbarcelona.com).JPG

4t_concurs_embarcacio_fondejada_2018_14(www.societatpescadorsbarcelona.com).JPG

El vent de garbí segueix bufant i tot i que les onades en cap moment s’aixequen gaire, la corrent fa difícil mantenir tant les barques a lloc com els ploms on es vol pescar. Com que les captures minven força, els patrons i les tripulacions decideixen provar sort amb un nou fondeig, així que toca aixecar les àncores i confiar que l’últim relleu sigui més profitós. Amb el nou fondeig la cosa no millora gaire, però tot i això alguna captura més acaba als cubells, algun petit pagre que acaba indultat, una moixina que també retorna viva per seguir creixent i algun pagell són les últimes captures a pujar a bord abans que soni la botzina a les 13:20h, avisant de la fi de la prova i del campionat.

4t_concurs_embarcacio_fondejada_2018_15(www.societatpescadorsbarcelona.com).JPG

Toca aixecar les àncores i tornar cap a port, uns cap a Badalona i els altres cap a El Masnou, reunint-se després a Badalona per fer el pesatge.

Finalment la cosa acaba així:

1.- Joan Gil – 5,225Kg (36)
2.- Albert Berdalet – 3,316Kg (27)
3.- Félix Muñoz – 2,361Kg (25)
4.- Albert Codina – 2,329Kg (18)
5.- Jorge Bonafonte – 1,538Kg (19)
6.- Christian Buscemi – 1,321Kg (21)
7.- Héctor Bustillo – 0,827Kg (11)
8.- Joan Manel Espinosa – 0,815Kg (9)
9.- Fernando Bonafonte – 0

4t_concurs_embarcacio_fondejada_2018_16(www.societatpescadorsbarcelona.com).JPG

I després d’aquesta última prova el campionat acaba així:

1.- Albert Berdalet – 374pts
2.- Joan Gil – 370pts
3.- Albert Codina – 368pts
4.- Félix Muñoz – 367pts
5.- Héctor Bustillo – 365pts (73)
6.- Christian Buscemi – 365pts (50)
7.- Jorge Bonafonte – 365 (41)
8.- Alberto Blazquez – 360pts
9.- Fernando Bonafonte – 351pts
10.- Sergi Gobernado – 325pts
11.- Joan M. Espinosa – 321pts
12.- Maria Amèlia Casanovas – 120pts

Plusmarquista: Sergi Gobernado – 1.150Kg – Pagell

Moltes felicitats al campió, també als integrants del podi final. Moltes gràcies als participants que han donat guerra en aquest campionat i , sobretot moltes gràcies als patrons que han posat les seves embarcacions a la disposició del campionat, Pere, Paco, Rafa i Maria Amèlia, doncs sense la vostra ajuda no hauria estat possible el campionat.

Alguns s’han estrenat aquest any al campionat, venint de diferents disciplines de pesca, però tots plegats ja estem pensant en el campionat del 2019, doncs hi ha moltes ganes de millorar resultats i de poder tornar a gaudir de la magnífica experiència que és sortir a pescar amb els companys amb la tranquil·litat que dóna estar al mig del mar però amb l’excitació de competir i aconseguir fer que els habitants del fons tastin el menú que amb tantes ganes els hi preparem.

Acomiadem el campionat d’embarcació fondejada fins l’any vinent, però ens tornarem a trobar d’aqui un mes a la 65a edició del Concurs de la Mare de Déu del Carme al Port de Barcelona.

Fins llavors, salut i bona pesca!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *