4a Prova – 44è Campionat d’Embarcació Fondejada – 25-03-2023 – Sant Feliu de Guíxols

Tornem a canviar de província, sortint de terres (i aigües!) barcelonines per provar sort a les gironines, més concretament empordaneses i, específicament santfeliuenques.

rbt

Igual que vam repetir una prova a Mataró, doncs ara toca repetir població, Sant Feliu de Guíxols, però en aquest cas l’escenari de pesca s’ha buscat divers, per diferents motius. El primer és per conèixer un altre punt diferent de pesca, el segon, per la presència de grans quantitats de plàncton i altres organismes que durant aquestes dates fan minvar molt l’activitat dels peixos, el tercer és per no entorpir les activitats reproductores d’algunes espècies durant aquests dies i el darrer és perquè ens venia de gust fer un canvi d’escenari.

La zona triada és un fons mixte (com així ho van demostrar les diferents captures) a poca profunditat, però un escenari força tècnic on els petits detalls poden marcar la diferència a l’hora d’aconseguir resultats.

Una jornada que si bé comença amb el mar en calma i el cel ben tapat, durant el matí ‘l’estat del mar segueix perfecte per a poder pescar, però els núvols inicials i la fresqueta de primera hora desapareixen per donar pas al sol i a unes temperatures totalment primaverals.

Al ser un escenari força proper al port, el viatge és força curt, de manera que es poden complir els horaris previstos sense cap mena de problema, de manera que a l’hora prevista es comença a pescar.

rbt

Durant les quatre hores de pesca i amb les corresponents rotacions dels esportistes a les embarcacions, són diferents les espècies capturades, sent les més espectaculars els diferents representants de la família dels làbrids que, si bé habitualment es fa servir un nom comú per englobar-ne la majoria, anomenant-los “tords”, des d’entitats com la nostra es treballa per ajudar en el coneixement de la diversitat que acompanya aquesta familia. En aquest cas es fan capturar Grívies negres (Labrus merula), Grívies verdes (Labrus viridis), sent la peça més gran de la jornada un representant d’aquests, llavions (Symphodus tinca), tords becuts (Symphodus rostratus) i tot i que cap va arribar al pesatge perquè és molt difícil que aquesta espècia arribi als 15 centímetres, van ser unes quantes les planxetes (Symphodus roissali) capturades. També hi va haver molta presència d’exemplars juvenils de càntera, una sola va arribar al pesatge per arribar justeta a la seva mida mínima. Esparralls, vaquetes, serrans i donzelles foren les espècies més comuns durant tot el matí. També van arribar al pesatge algunes vidriades i fins i tot dos molls que, curiosament, eren de les dues espècies diferents de molls que neden per les nostres aigües: un moll de roca (Mullus surmuletus) i un moll de fang (Mullus barbatus).

Finalment així va acabar la jornada:

rbt

I així ha quedat el campionat de moment:

A l’espera de com acabarà tot plegat, seguim amb les nostres activitats, sent la més immediata la primera prova del 78è Campionat de Mar-Costa que es celebrarà a les aigües de la ciutat, més concretament, a les platges de Sant Miquel i de Sant Sebastià, al barri de la Barceloneta. Fins llavors, salut i bona pesca!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *