3a prova del campionat social de Mar-Costa 2.015 (llancer)

Canícula, temps estival, molt estival… i tercera prova del campionat social de Mar-Costa 2.015, aquesta vegada tocava pescar al llancer, allò que els anglosaxons n’hi diuen “surfcasting”. El dia? Doncs la nit del 3 al 4 de juliol. El lloc? Doncs la platja de Sant Sebastià, al barri mariner de la Barceloneta.

3r_concurs_social_mar-costa_2015_01(www.societatpescadorsbarcelona.com)

Una setmana amb altíssimes temperatures, apropant-se als 40ºC, de manera que als vespres no és difícil trobar-se una bona quantitat de gent a la platja, intentant rebaixar la temperatura corporal… 8 del vespre, concentració, sorteig i marcatge dels llocs de pesca, intentant trobar el forat entre la gentada que hi havia encara a la platja, però sense problemes per que cadascú tingués el seu espai per poder preparar l’armament de la batalla.

Xino-xano anem muntant piques, trípodes, canyes i companyia, triant els baixos que ens feien més el pes per pescar amb un mar bastant encalmat tot i que amb una lleugera corrent. El muntatge era més variat per alguns, que tenien banda sonora i coreografies al seu voltant, doncs els grups que es munten festes a les platges barcelonines són nombrosos i més o menys sorollosos durant l’estiu…

Però cap impediment per poder fer volar els ploms cap a l’aigua a l’hora prevista que, com bon estiu que és, a les 21:00h encara hi ha molta claror i cal provar si les pesades llísseres són allà amb ganes de tastar els suculents esquers que els havíem preparat. Uns cercant-les més a prop i d’altres fent xiular els ploms desenes i desenes de metres… però de llísseres res de res…

La morralla era present rosegant el menú que els havíem servit, de manera lleugera (com correspon a la seva mida!) i les primeres captures van anar arribant, en forma de palometa o d’oblada…

3r_concurs_social_mar-costa_2015_02(www.societatpescadorsbarcelona.com)

3r_concurs_social_mar-costa_2015_03(www.societatpescadorsbarcelona.com)

A mesura que va fer-se fosc, les onades van anar augmentant una mica l’alçada, creant algunes bromeres, així que canvi de tàctica, ara toca cercar els sargs que remenen els fons quan el mar s’agita… a la vegada que un nombrós grup de padelsurfistes va entrar a l’aigua aprofitant la forta il•luminació del passeig, però fent via sense afectar-nos, ja que van entrar a l’aigua més enllà del primer banderí i anant prou mar endins com per no interferir a les línies de les canyes… però tornant a la pesca, els sargs van fer més cas que les llísseres, doncs aquests sí que van fer acte de presència, tot i no ser de gran mida.

3r_concurs_social_mar-costa_2015_04(www.societatpescadorsbarcelona.com)

No hi va haver massa activitat, però força repartida en tots els banderins, del primer a l’últim. Un bon nombre d’oblades van acabar als cubells, acompanyades d’esparralls, roncadors, molls, alguna salpa, llenguado i llobarro, a més dels sargs esmentats abans i alguna palometa de primera hora.

3r_concurs_social_mar-costa_2015_06(www.societatpescadorsbarcelona.com)

3r_concurs_social_mar-costa_2015_07(www.societatpescadorsbarcelona.com)

Classificació molt igualada, així que a l’hora de pesar tothom atent per veure els pesos, ja que segur que la cosa es decidiria justeta, com finalment va ser:

1er – Albert Berdalet
2on – Francisco Bernardo
3er – Fèlix Muñoz

3r_concurs_social_mar-costa_2015_05(www.societatpescadorsbarcelona.com)

La classificació del campionat està encara força oberta, amb petites diferències entre tots, potser el primer és l’únic que està una mica més destacat, en Fèlix Muñoz, però no hi ha res decidit, ni molt menys!

Després d’aquesta prova toca la parada estival de rigor, tot i que l’activitat de la Societat no s’atura, doncs el tradicional concurs de la Mare de Déu del Carme serà el diumenge 19 d’aquest mes al Moll del Rellotge del Port de Barcelona, tot i que aquest no puntua pel campionat.

La propera prova del campionat la tindrem altra vegada a la platja la nit del 7 al 8 de setembre.

Fins llavors, salut i bona pesca!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *