3a Prova del 77è Campionat de Mar-Costa – Moll de Pescadors (Port de Barcelona) – 22-05-2022

Després de trepitjar la sorra de les platges de Sant Miquel i de Sant Sebastià, tornem uns metres més al nord-oest i ens endinsem al port de la ciutat, canviant les canyes de trams de la platja per les telescòpiques de boia i fondal.

Només dues setmanes després de la segona prova del campionat, anem a la tercera, la segona de les tres que hi ha de les d’una canya.
Recordem que el campionat consta de sis proves, tres amb una canya a l’escenari del Moll de Pescadors i tres amb dues canyes (dues a les platges de Sant Miquel i Sant Sebastià i una al Dic de l’Est del Port de Barcelona). De manera que, després d’una de les proves a una canya i d’una de les de dues canyes, la tercera cita del 77è Campionat de Mar-Costa torna a ser a una canya.

Temperatures anormalment altes per l’època de l’any, superant rècords un dia sí i un altre també… pel diumenge s’espera més calor, tot i que també hi ha previsió de que el vent de garbí es deixi notar amb certa intensitat a partir de mig matí.

Com sempre, el dijous abans de la prova es fa el sorteig dels punts de pesca al nostre local social, en aquest cas, un sorteig dirigit, doncs els esportistes que a la primera prova van pescar al primer sector, en aquesta segona prova en aquest escenari els tocaria fer-ho en el segon sector.
A l’haver-hi una classificació individual i una per equips, aquests segons es divideixen amb la meitat de components de l’equip a cada sector.

Tenint en compte que l’escenari és un recinte d’accés restringit on hi està prohibit pescar excepte per les competicions del nostre calendari, ja que és un espai on s’hi desenvolupa una activitat professional, per això, cada dia que fem una activitat allà dins, és un dia especial.

El dia abans de la prova, des de la Junta de la Societat s’accedeix al recinte per a marcar els punts de pesca per a l’endemà.

06:45h – S’accedeix al recinte del Moll de Pescadors. Després de l’identificació i passar el control d’accés, cada esportista es dirigeix al seu punt de pesca. Feina n’hi ha força a muntar la gran quantitat d’estris i aparells per a enredar als peixos, de manera que tothom està concentrat en tenir-ho tot a punt per quan comenci la prova.

08:00h – Botzinada i es comença a pescar. Canyes entre 6 i 9 metres de llargada són les més emprades, com ho són també les boies entre 3 i 4 grams, a la recerca de les millors captures.

Els primers peixos no triguen a deixar-se veure, els sorells són els més matiners, però en menor quantitat que altres ocasions, gran quantitat d’alevins de diferents espècies neden per la zona i entre ells també hi havia els darrerament habituals lliris o titoleros (Pomatomus saltatrix), voraç depredador i oportunista, doncs van ser força els atacs que es van veure durant la jornada, tallant unes quantes llinyes de pesca. Els mugílids van estar més presents que a les darreres visites a aquest espai, en aquesta ocasió van ser dues espècies d’aquesta família les que es van deixar veure, els galta-rojos (Chelon auratus) i les llisses veres (Chelon labrosus), alguns exemplars rondant els 2kg de pes. Oblades, vidriades, esparralls, pagells, petits sargs, salpes, castanyoles (temps enrere inexistents a la zona, ja que són habituals en zones rocalloses), cànteres, xucles i burrets també acaben nedant a les nanses a l’espera de passar pel pesatge per a ser alliberats. Un dels titoleros de la zona acaba també capturat, aquest no ha pogut tallar el fil per haver-se clavat l’ham al musell, tot i no ser un gran exemplar (1,045kg), la velocitat d’aquests peixos sempre fan divertida i complexa la seva pesca. I les darreres espècies que van aparèixer van ser una mabra i algunes oradelles, la més gran d’elles de 0,870kg, que pescada amb boia i amb cametes molt fines sempre és emocionant.

A darrera hora el vent de garbí va fer cas a les previsions i els esportistes situats al sector 1 (frontal) van notar-ho amb certa intensitat.

13:00h – Botzinada, canyes amunt i a esperar que els encarregats de la Junta passin pels punts de pesca per a fer el pesatge i així poder retornar el més ràpid els peixos a l’aigua.

Finalment així acaba la jornada:

I la classificació del campionat es torna a remoure una mica:

Ara hi ha una petita pausa al campionat (mentres hi ha el Campionat de Catalunya i el Campionat d’Espanya de suret, individuals ambdós) i ens tornarem a trobar al mateix escenari al juliol per la quarta prova del campionat. Fins llavors, salut i bona pesca!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *