3a Prova – 43è Campionat d’Embarcació Fondejada – Badalona (14-05-2022)

Després de visitar les aigües del Baix Empordà a Sant Feliu de Guíxols i les del Maresme a Mataró, tocava canviar altra vegada de comarca i visitar les més properes a la nostra Societat, aquesta vegada visitem les aigües del Barcelonès a Badalona.

En el tercer canvi d’escenari del nostre campionat de pesca des d’embarcació fondejada, aquesta vegada no anàvem gaire lluny de la nostra ciutat, per no allunyar-nos ni es canviava de comarca, doncs el punt de partida era el port de Badalona.

Una setmana amb temps calmat… molt calmat, temperatures de récord, absència de vent més enllà de l’habitual garbí de les tardes i les previsions pel cap de setmana eren més del mateix: bonança. Només calia esperar que no es formessin les boires que hi havia hagut pels matins a primera hora a tota la costa.

A les proves d’embarcació sempre hi ha que estar una mica més pendents del temps que en les altres modalitats, però també hi ha que estar atents a les embarcacions, ja que són bàsiques per a poder dur a terme les activitats. Això comporta que han d’estar sempre en perfecte estat de revista cosa que porta molta feina als patrons, que sempre estan atents per a que així sigui. Malauradament aquest any hem tingut algunes incidències amb algunes embarcacions que finalment no han pogut sortir a navegar i s’ha hagut de fer algun canvi de plans i en aquesta ocasió a darrera hora vam tenir una embarcació de baixa, però amb l’ajuda dels nostres companys i amics del club de Badamar vam aconseguir disposar d’una embarcació per a suplir la baixa d’última hora, que va venir des del Port Olímpic per treure’ns a pescar, així que es podia dur a terme la prova sense problemes.

Dissabte al matí.

6:45h Concentració al port. Ni rastre de boira ni de núvols. Lleuger terral, tan lleuger que gairebé ni movia les banderes de les embarcacions. Salutacions, badalls i estiraments.

7:15h S’embarca i cap a la bocana, un cop tots allà, es posa proa cap a la zona de pesca.

8:15h Un cop totes les embarcacions han fondejat correctament s’avisa per ràdio i comença la prova.

A primera hora són diferents espècies les que es deixen veure, com són un parell de sorells (que després d’aquests van desaparèixer totalment), petites cànteres que són retornades a l’aigua per no arribar a la mesura mínima de 18cms i els habitants més voraços i territorials de les nostres roques, com són els serrans.

Cal recordar que cada embarcació està dividida en quatre sectors i, al durar la prova quatre hores, cada esportista ha de pescar una hora a cada sector, fent les rotacions seguint les agulles del rellotge.

Com sempre, hi ha que anar provant diferents punts on calar les canyes, sota l’embarcació o de vegades llençant a considerables distàncies a la recerca de diferents tipus de captures, ja que el fons pot variar considerablement de condicions en uns pocs metres, passant de roques a fang, algues o sorral, amb el conseqüent canvi d’espècies que comporta el canvi d’hàbitat. Així alguns van aconseguir pujar a bord alguns pagells, un dels quals va superar el kg de pes i col·locant-se per ara com la peça més gran de la temporada.
En canvi, “rascant” el fons més rocallós va aparèixer una bonica bròtola i, a una mica més d’alçada, es van deixar veure algunes cànteres ja de talla suficient per anar cap al pesatge, sent la més gran un mascle voltant els 700 grams. En aquestes alçades també hi eren presents les forcadelles, devorant els esquers.

També rondant pel fons van aparèixer alguns esparralls, petits pagres i vidriades, algunes d’aquestes darreres superant els 500 grams.
La discontinuïtat de l’activitat va fer que algunes embarcacions canviéssin el fondeig a la recerca de més activitat durant el matí, amb diferent sort entre elles.

12:15h S’avisa per ràdio de la fi de la prova, canyes amunt i a recollir per anar fent via cap port i procedir amb el recompte i pesatge.

Finalment així va acabar la jornada:

El campionat segueix sense definir-se del tot, però està realment interessant a falta de dues proves per acabar-lo:

Volem agraïr molt l’ajuda del Sito, del Pere i de la Maria Amèlia per haver-nos ajudat una vegada més a tirar endavant una prova del nostre campionat i ens quedem amb moltes ganes de que arribi ja la propera prova esperant tenir un bon dia de pesca i passar-ho bé en bona companyia i en bon ambient.

Ens tornem a trobar la setmana vinent, tot i que en aquesta ocasió serà amb el cul als caixons i paniers a la tercera prova del 77è Campionat de Mar-Costa al Port de Barcelona. Fins llavors, salut i bona pesca!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *