2a Prova – Campionat d’embarcació fondejada 2020 – Badalona 29 de febrer

I ens tornem a trobar a Badalona per la segona prova del campionat d’embarcació fondejada d’aquesta temporada.

Han passat tres setmanes des de la primera prova del campionat, una primera prova on tothom anava molt motivat i que va deixar a tots els nostres esportistes amb ganes de més, doncs aquells que van tenir els millors resultats estaven amb ganes de tornar-s’hi a posar per mantenir la ratxa i els que van aconseguir uns resultats més discrets es van motivar per millorar-los.

Les previsions del temps pel dia de la prova no eren del tot favorables per la segona part d’aquesta, doncs tot apuntava a que el vent de ponent s’aixecaria amb ganes a l’última part de la prova i, amb aquest, com és norma, s’alteraria l’estat del mar, així que el delegat d’embarcació i els patrons van decidir avançar l’inici de la prova per evitar aquesta situació.

6:15h – Concentració al pantalà, salutacions, estirada de músculs i algun badall, mentre esportistes i patrons van circulant cap a les embarcacions. Mentre s’engeguen motors ja es comencen a muntar canyes i aparells, tot i que encara és ben fosc. De moment hi ha calma a port, sembla que només un lleuger terral fa moure mínimament les banderes de les barques. Un cop ja ha arribat tothom i els motors estan a punt, es va enfilant la bocana del port per perdre el menor temps per evitar les males previsions del migdia.

Com marca la norma, totes les embarcacions pescaran a la mateixa zona, així que toca provar sort en els diferents punts de fondeig d’aquesta, a veure si s’encerta amb un bon punt d’activitat.

7:45h – Després de l’estona de navegació i de fondeig comença la pesca. Recordem que cada embarcació està dividida en 4 punts de pesca i 4 esportistes, que aniran rotant pels quatre punts seguint les agulles del rellotge fent un canvi cada hora. Sembla que és un dia amb poca activitat, les canyes no es mouen gaire però poc a poc, a base d’anar buscant el peix van pujant a bord les captures. Les espècies més presents són les cànteres, variades i les forcadelles, però també es deixa veure algun sorell, algunes bogues, petits pagres i fins i tot una morruda i un moll. Els pagells també han estat presents, igual que petites xucles, però menys abundants que en altres ocasions. Hi ha moments on l’activitat gairebé desapareix, de manera que algunes embarcacions varien el fondeig a la recerca de punts amb més activitat, operació amb més o menys fortuna segons l’embarcació, ja que el canvi de lloc no sempre és garantia d’un millor resultat, però quan el peix no està actiu hi ha que cercar solucions. Però tot i la poca activitat s’han pujat a bord algunes peces de mida respectable, en especial cànteres, amb alguns mascles que han donat la seva guerra, sent de moment la peça més gran d’aquest campionat l’exemplar que ha posat en sec el Gaspar Barros.

11:45h – Han passat 4 hores hi ha hagut 4 rotacions a les embarcacions, s’acaba la prova i toca aixecar el fondeig i posar proa cap a port, amb curiositat per saber què ha pescat cadascú i com ha estat l’activitat a la resta de barques. Es demostra que el canvi d’horari ha estat encertat, doncs les onades cada vegada són més seguides i més altes, de manera que s’ha pogut pescar més còmode que si s’hagués mantingut l’horari previst.

Finalment la cosa ha acabat així:

1.- Sergi Gobernado – 3,995kg – 29 (b3)
2.- Joan Gil – 2,658kg – 24 (b2)
3.- Àlex Giménez – 2,266kg – 23 (b4)
4.- Òscar Ortiz – 2,136kg – 16 (b1)
5.- Christian Buscemi – 2,608kg – 16 (b3)
6.- Jonatan Torres – 2,552kg – 28 (b2)
7.- Gaspar Barros – 2,110kg – 12 (b4)
8.- Albert Berdalet – 1,927kg – 18 (b1)
9.- Toni De la Puente – 1,570kg – 16 (b1)
10.-Albert Codina – 1,486kg – 15 (b4)
11.- Joan M. Espinosa – 1,472kg – 21 (b2)
12.- Jorge Bonafonte – 0,943kg – 15 (b2)
13.- Pau Ortiz – 0,871kg – 11 (b4)
14.- Ramon Vivé – 0,655kg – 4 (b3)
15.- Joaquim De la Puente – 0,290kg – 2 (b3)
16.- Alejandro Roca – 0 – (b1)
17.- Paco Ortiz – 0 – (b3)

Plusmarquista: Gaspar Barros – 0,900kg – Càntera (Spondyliosoma cantharus)

I el campionat el tenim així:

Com sempre volem agraïr la feina dels patrons Jonatan, Pere, Quim i Sito que ens ajudat a tenir una bona jornada de pesca, on tot i que en aquesta ocasió les captures no han estat abundants, sempre s’aprenen coses i es passa un bon dia envoltat dels companys.

Per la propera prova toca un canvi d’escenari, doncs es celebrarà en aigües d’Arenys de Mar, però abans d’aquesta alguns dels nostres esportistes es tornaran a posar per la feina al Campionat de Catalunya de l’especialitat que es celebrarà en aigües de Sant Feliu de Guíxols el proper 14 de març.

Fins llavors, salut i bona pesca!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *